Dansa gatuinspirerade stilar från Latinamerika, Brasilien, Karibien

En danskurs för dig som vill gå all in på dansgolvet/gatufesten. Vi dansar till musik från den latinamerikanska, karibiska och brasilianska klubbscenen. Här tränar vi på musikalitet, kroppskontroll och koordination och fokuserar på känslan bakom stilarna och musiken. Här kan du lära dig stilar som reggaeton och brasiliansk funk. Rörelserna är explosiva, råa och fulla med attityd, snabbt fotarbete, höfter och gung. Vi dansar även till koreografi.

Reggaeton är en dansstil som fick sitt namn runt 90-talet och började blev populär i Sverige runt 2000-talet. Stilen har influenser kommer från reggae, dancehall, hiphop och latinamerikanska dansstilar som tex afrokubansk dans, salsa, bachata, cumbia tex. Det råder lite olika åsikter om var reggaeton kommer ifrån, idag kopplas den främst ihop med Puerto Rico, men det sägs också att Colombia, Cuba och Panama har haft inflytande på dagens reggaeton. Dansstilen kännetecknas ofta av fokus på kroppens center dvs bål, rumpa och höfter, kroppskoordination och isoleringar mellan över-och underkropp.

Brasiliansk funk har många olika namn – funk carioca, baile funk, favela funk, och som namnet antyder så uppkom stilen först i favelorna i Rio de Janeiro. I Brasilien kallas stilen enkelt för funk och inkluderar alla subgenrer. Som många gatustilar kommer det hela tiden in nya influenser, några sådana exempel är funk melody som blandas med tex reggaeton och R&B. Som dansstil är det även här mycket fokus på bål, rumpa och höfter, men även på snabba fötter och gung, som i stilen passinho (portugisiska för små steg). Under kursen får du prova på att dansa till alla typ av funkmusik, både äldre stil från 90-talet till dagens musik.

Båda stilar har en kontroversiell dans-och musikhistoria, och därför lyfter vi fram de delar som är kopplade till att stärka dansens uttryck och empowerment.

Denna kurs är helt skräddarsydd och finns endast hos oss, passa på att anmäla dig nu! Kursen passar alla nivåer, för dig som aldrig har dansat som för dig med mer dansvana. Övningarna och innehållet anpassas efter deltagarna. Denna termin blir det kortare kurs pga lärare har heltidsstudier. Vi rekommenderar att kombinera denna kurs med Latin FemVibe!

Nivå: Öppen nivå, passar alla
Lärare: Lindsay Burrows (+ ev en till lärare)
Prova på: Mån 17 okt
Kursstart HT 22: Mån 17 okt

Kursdatum: 17 okt-21 nov. Höstlov 31 okt.

Studio: Sveavägen 128 (Dance Connection) T: Rådmansgatan/Odenplan. Gå till vänster runt huvudbyggnaden och runt bakom huset. Här finns en parkering och längst bort till höger ser du en skylt ”Dance Connection”, gå nerför trapporna, framme!

Pris: 900 kr, 5 veckor