Samba & Brazilian Dance

Dansa samba och brasilianska dansstilar

Samba hör till en av våra mest omtyckta danskurser (sommarkurs i maj, se längre ner)! Under kursen lär vi oss flera olika brasilianska dansstilar. På nybörjarnivå fokuserar vi på att dansa samba no pé, också kallad karnevalssamba känd från Rio. Därefter går vi över till att inkludera andra sambastilar och afrobrasilianska danser.

Vi tränar både individuellt och i grupp, samtidigt som vi fokuserar på varje persons individuella dansuttryck, musikalitet och teknik. På fortsättningsnivå går vi över till att konstnärligt utforska dansen.

Samba & Brazilian Dance erbjuds i tre nivåer:

  • Nybörjare (behövs inga förkunskaper)
  • Medel (2-4 terminer)
  • Forts/avancerad nivå (4 + terminer)

Vårterminen är nu slut för ordinarie terminskurser, men i maj startar en 5 veckors-kurs för nybörjare!

Sommarkurs i samba

Lär dig grunderna i samba på 5 veckor! Välkommen på en rolig danskurs i samba, där du får med dig grunderna i samba no pé (karnevalssamba), lär dig att röra ordentligt på höfter och att ta kraft från magen och andningen. Karnevalskänslan är garanterad!

För oss är samba mer än fjädrar och karneval, det handlar om ett uttryck för sin inre femininitet (sensualitet, flöde, gång, lekfullhet mm) och inre maskulinitet (kraft, mod, tempo och uthållighet mm). Det ger kraft och närvaro i varje rörelse och det kan du ta med sig i vad du än dansar sedan. Under kursen får du prova på att dansa till all typ av musik från Brasilien, och vi börjar alltid med en dansmeditation för att komma in i en medveten närvaro i kroppen och rummet.

Begränsade platser, max 12 personer! Vi har reducerat antal platser för att kunna hålla säkert avstånd mellan varandra när vi dansar. (Läs gärna mer på anmälningssidan om våra nya riktlinjer gällande Covid-19)

Nivå: Nybörjare

Kursstart: Mån 18 maj kl 17.30-18.30 (FULL)
Ons kl 17.30-18.30
Datum och tid (kursen hålls en eller båda av dagarna beroende på anmälningar, välj det alternativ som passar dig bäst i anmälan):
1) Måndagar kl 17.30-18.30 (18 & 25 maj, 1, 8 & 15 juni) – FULL, reservlista
2) Ons kl 17.30-18.30 (planerad start juni) – Platser kvar

Plats: Dance Connection, Sveavägen 128. T: Rådmansgatan eller Odenplan.
Pris: Terminskurs 5 veckor, 900 kr

Anmäl dig här

Anmäl dig här

Prova på!

Prova på!

Dansschema & Priser

Dansschema & Priser

 

Nedan kan du se hur några av våra klasser kan se ut.