Dansa samba och brasilianska dansstilar

Samba är en av våra mest omtyckta danskurser! Under kursen lär vi oss flera olika brasilianska dansstilar. På nybörjarnivå lär du dig grunderna i samba no pé (också kallad karnevalssamba, känd från Rio de Janeiro). En rolig danskurs där du lär dig att röra ordentligt på höfter, få kraft från magen, andning och lekfullt vara ett med musiken. Karnevalskänslan är garanterad!

På fortsättningsnivå går vi över till att inkludera andra sambastilar och afrobrasilianska danser, och konstnärligt utforska dansen. Vi tränar i grupp, samtidigt som vi fokuserar på varje persons individuella dansuttryck, musikalitet och teknik.

Samba är så mycket mer än fjädrar, glitter och karneval! Det är ett uttryck för inre femininitet (sensualitet, flöde, gång, lekfullhet mm) och maskulinitet (kraft, mod, tempo och uthållighet mm). Att dansa i harmoni med detta ger kraft och närvaro i varje rörelse och det kan du ta med dig i vad du än dansar för dansstil.

Under kurserna får du prova på att dansa till all typ av musik från Brasilien, vi börjar varje dansklass med dansmeditation för att komma in i en medveten närvaro i kroppen, med gruppen och i danssalen.

Sambaworkshops i maj-juni

Missa inte! Nu i maj-juni är det dags för våra populära workshops, passa på att dansa Samba och brasiliansk dans hela 4,5 h totalt där alla nivåer blandas. Kolla in sommarworkshops här!


Samba & Brazilian Dance finns i tre nivåer:

  • Nybörjare (inga förkunskaper behövs) – Måndagar kl 17.00
  • Medelnivå (passar alla fr o m 1 termins förkunskaper) – Måndagar kl 19.00
  • Forts/Avancerad nivå (4 + terminer) – Torsdagar kl 18.00

Kursstart VT21: 31 jan och 3 feb. Lunchklasser har planerad start senare i vår.
Kursstart HT 21: Planeras starta 29 aug och 1 sep.

Kursdatum: 31 jan-28 apr. Lov: 28 feb-3 mars + 14-18 apr.

Studio: Måndagar, Dance Connection, Sveavägen 128. T: Rådmansgatan/Odenplan.
Torsdagar, Danzarin, Upplandsgatan 49. T: Odenplan.
Pris: 1900 kr, 11 veckor.

Se fler videos på våra sociala kanaler!