Fartfylld dansklass full av rytm och musikalitet

Dansa samba och brasilianska dansstilar. Samba är en av våra mest omtyckta danskurser! Här lär du dig att röra ordentligt på höfter, få kraft för snabba rörelser och att lekfullt vara ett med musiken. Under kursen lär vi oss flera olika brasilianska dansstilar.

Nybörjare får börja med grundtekniken i samba no pé, den världskända karnevalssamban från Rio de Janeiro / São Paolo och även dansa till musik från Salvador, Bahia. På fortsättningsnivå går vi över till att inkludera fler sambastilar och tekniker, och att konstnärligt utforska dansen. Vi gör dansövningar i grupp och fokuserar på varje persons individuella rörelser, uttryck, musikalitet och teknik.

Samba är så mycket mer än fjädrar, glitter och karneval! Samba är att uttrycka sin inre femininitet (sensualitet, flöde, gång, lekfullhet mm) och maskulinitet (kraft, mod, tempo och uthållighet mm). Att dansa i harmoni med det, ger kraft och närvaro i varje rörelse, och det kan du ta med dig i vad du än dansar för dansstil.

Under kurserna får du prova på att dansa till all typ av musik från Brasilien, vi börjar varje dansklass med dansmeditation för att komma in i en medveten närvaro i kroppen, med gruppen och i danssalen.

Samba & Brazilian finns i följande nivåer:

 1. Nybörjare (inga förkunskaper behövs), steg 1 och 2
  Tisdagar kl 17.00 | Onsdagar kl 11.00 (planeras)
 2. Mellan/Intermediate (2+ terminer)
  Måndagar kl 18.00
 3. Fortsättning (4+ terminer)
  Måndagar kl 18-20.00 (2 olika klasser)
 4. Avancerad (6+ terminer)
  Måndagar kl 19.00

Kursstart och datum: Se schema (5-12 veckor, 55-60 min per gång)

Studio: Luntmakargatan 94, Seropian Fight Club (du får portkod vid anmälan)
Lunchklasser: Mer info inom kort.


Priser:

 • Danskurs 12 v, 1950 kr
 • Danskurs 7 v, 1250 kr
 • Danskurs 5 v, 920 kr

Se fler videos på Instagram!