Dansa samba och brasilianska dansstilar

Samba hör till en av våra mest omtyckta danskurser! Under kursen lär vi oss flera olika brasilianska dansstilar. På nybörjarnivå lär du dig grunderna i samba no pé (också kallad karnevalssamba, känd från Rio de Janeiro). En rolig danskurs där du lär dig att röra ordentligt på höfter, få kraft från magen, andning och lekfullt vara ett med musiken. Karnevalskänslan är garanterad! Därefter går vi över till att inkludera andra sambastilar och afrobrasilianska danser.

Vi tränar i grupp, samtidigt som vi fokuserar på varje persons individuella dansuttryck, musikalitet och teknik. På fortsättningsnivå går vi över till att konstnärligt utforska dansen.

För oss är samba mer än fjädrar och karneval, det handlar om ett uttryck för sin inre femininitet (sensualitet, flöde, gång, lekfullhet mm) och maskulinitet (kraft, mod, tempo och uthållighet mm). Att dansa i harmoni med detta ger kraft och närvaro i varje rörelse och det kan du ta med dig i vad du än dansar för dansstil.

Under kurserna får du prova på att dansa till all typ av musik från Brasilien, och vi börjar varje dansklass med dansmeditation för att komma in i en medveten närvaro i kroppen, med gruppen och i danssalen.

Samba & Brazilian Dance finns i tre nivåer:

  • Nybörjare (inga förkunskaper behövs) – Måndagar kl 17.00
  • Medelnivå (passar alla fr o m 1 termins förkunskaper) – Måndagar kl 19.00
  • Forts/Avancerad nivå (4 + terminer) – Torsdagar kl 18.00

Kursstart: 33 jan och 3 feb. Lunchklasser har planerad start senare i vår.

Kursdatum: 31 jan-28 apr. Uppehåll (28 feb-3 mars + 14-18 apr).

Plats: Måndagar, Dance Connection, Sveavägen 128. T: Rådmansgatan eller Odenplan. Torsdagar, Danzarin, Upplandsgatan 49. T: Odenplan.
Pris: 1900 kr, 11 veckor.

Anmäl dig här

Prova på!

Dansschema & Priser

Fler videos från klasserna finns på vår Instagram och Youtube.