Danskurser (dagtid)

Dansa på dagtid

Nu erbjuder vi lunchpass för dig som kanske arbetar kvällar, är föräldraledig, student, sjukskriven, arbetssökande, vill dansa under lunchen! Kurserna är under dagtid och hålls centralt i Stockholm.

Kurserna har begränsade platser om max 8-10 deltagare (därför är priset aningen högre), och du får möjlighet att vara i en mer individuell miljö med lärare som kan anpassa upplägget utefter var du befinner dig och vill uppnå. Det ger klasserna samma personliga prägel som individuella privatklasser. 

Att gå denna typ av kurs ger större och snabbare möjlighet till utveckling och du får stort utrymme för personlig feedback. Nivån är öppen och kurserna passar alla oavsett erfarenhet.

 

Shamanic Spirit, öppen nivå

Shamanic Spirit är en holistisk kurs utvecklad av Lindsay Burrows. Inspirationen för kursen kommer från shamansk visdom och yogans filosofi, i kombination med ett konstnärligt perspektiv. Vi utforskar frigörande energidans och involverar allt från närvaro, balansering av inre energiflöde och kroppsmedvetenhet, till eget uttryck och skapande. Vi jobbar med kraften och energin från Pachamama (Moder Jord), solen, kosmos och inkorporerar elementen, kraftdjur och naturens värld i vårt dansuttryck. Vår inre som vår yttre värld blir vår dansscen. Varje vecka följer vi ett tema och fokuserar på en av de sju huvudchakrorna (därför är även kursen 7 veckor).

Under kursens gång tränar vi på dansteknik i kombination med visualisering, mjukhet i kroppen, feminina/maskulina element, uttryck, hållning, gång, kroppsmedvetenhet och koordination, ge och ta emot energi m.m.

Klasserna har ett skapande upplägg där vi jobbar utifrån känslor, lekfullhet och uttryck. Musik tar vi från världens alla hörn. I början av klassen hittar vi medveten närvaro i kroppen och rummet, vi jobbar med dynamisk andning och jobbar successivt med att få med alla delar (kropp, sinne och själ) för att börja dansa. Efter klassen tillbringar vi sista stunden med stretching, meditation och avslappning. Under klassen kan det hända att vi använder oss av essentiella oljor / rökelse.

Kursdatum: HT 2020, datum kommer upp inom kort. Lunchpass kl 12.00-13.15
Plats: Roslagsgatan 58 (Tim’s Pilates Parlor). Begränsade platser, max 8 personer!

Pris: 1700 kr, 7 veckor (75 min/ tillfälle)

Prova på!

Prova på!

Anmäl dig här

Anmäl dig här

 


Samba & Brazilian, grundnivå

Lär dig grunderna i samba på 5 veckor! Välkommen på en rolig danskurs i samba, där du får med dig grunderna i samba no pé (karnevalssamba), lär dig att röra ordentligt på höfter och att ta kraft från magen och andningen. Karnevalskänslan är garanterad!

För oss är samba mer än fjädrar och karneval, det handlar om ett uttryck för sin inre femininitet (sensualitet, flöde, gång, lekfullhet mm) och inre maskulinitet (kraft, mod, tempo och uthållighet mm). Det ger en kraft och närvaro i varje rörelse och det kan man ta med sig i vad man än dansar senare. Under kursen får du prova på att dansa till all typ av musik från Brasilien, och vi börjar alltid med mer tribal/instrumentell musik för att komma in i en medveten närvaro i kroppen och rummet. 

Kursstart: HT 2020, datum kommer upp inom kort. Lunchpass 12.00-13.00
Plats: Roslagsgatan 58 (Tim’s Pilates). Begränsade platser, max 8 personer!

Pris: 5 veckor, 1200 kr

Prova på!

Prova på!

Anmäl dig här

Anmäl dig här

 


Creative Dance, öppen nivå

Frigörande, skapande och kreativ dans som utmanar dig i ditt dansuttryck och eget skapande. Prestigelöst, fritt och lekfullt!

Under denna kurs fördjupar vi oss i vårt unika rörelsespråk med hjälp av konstnärliga övningar. Vi tar hjälp av vår fantasi, det är skapande dans där vi utmanas utifrån våra egna förutsättningar och där vi befinner oss i dansen. Musiken är varierad och vi dansar till allt från latinamerikansk, brasiliansk, karibisk, afrikansk musik till klassisk, tribal och instrumentell musik. Du får även möjlighet att ta med dig din favoritmusik.

Här inspireras deltagarna av varandra då alla nivåer och dansgenrer är välkomna. Kursen är även för dig som vill fördjupa dig inom dans-och rörelseteknik, improvisation, koreografi mm.

Under kursen får du prova på:

1) Musikalitet och rytm
2) Improvisation och danskomposition
3) Skapande dans-övningar
4) Sceniskt och personligt uttryck
5) Konstnärliga och kreativa verktyg som du har praktisk användning av
6) Närvaro (fysisk, känslomässig, mental) och medvetenhet
7) Avslappning, reflektion

Kursstart: HT 2020, datum kommer upp inom kort.
Plats: Sveavägen 128, Dance Connection (kvällstid) och Roslagsgatan 58, Tim’s Pilates Parlor (dagtid).

Pris: 1200 kr, 5 veckor

Prova på!

Prova på!

Anmäl dig här

Anmäl dig här