Danskurser (dagtid)

Dansa på dagtid

Nu erbjuder vi lunchpass för dig som arbetar kvällar, är föräldraledig, student, sjukskriven, arbetssökande eller hellre vill dansa under lunchen! Danskurserna hålls centralt i Stockholm (Sveavägen 128, Dance Connection).

Kurserna har begränsade platser om max 12 deltagare och du får möjlighet att vara i en mer individuell miljö med lärare som kan anpassa upplägget utefter var du befinner dig och vill uppnå. Det ger klasserna samma personliga prägel som individuella privatklasser. 

Att gå denna typ av kurs ger större och snabbare möjlighet till utveckling och du får stort utrymme för personlig feedback. Nivån är öppen och kurserna passar alla oavsett erfarenhet.

 

Shamanic Spirit, öppen nivå

Shamanic Spirit är en holistisk kurs utvecklad av Lindsay Burrows. Inspirationen för kursen kommer från shamansk visdom och yogans filosofi, i kombination med ett konstnärligt perspektiv. Vi utforskar frigörande energidans och involverar allt från närvaro, balansering av inre energiflöde och kroppsmedvetenhet, till eget uttryck och skapande. Vi jobbar med kraften och energin från Pachamama (Moder Jord), solen, kosmos och inkorporerar elementen, kraftdjur och naturens värld i vårt dansuttryck. Vår inre som vår yttre värld blir vår dansscen. Varje vecka följer vi ett tema och fokuserar på en av de sju huvudchakrorna (därför är även kursen 7 veckor).

Under kursens gång tränar vi på dansteknik i kombination med visualisering, mjukhet i kroppen, feminina/maskulina element, uttryck, hållning, gång, kroppsmedvetenhet och koordination, ge och ta emot energi m.m.

Klasserna har ett skapande upplägg där vi jobbar utifrån känslor, lekfullhet och uttryck. Musik tar vi från världens alla hörn. I början av klassen hittar vi medveten närvaro i kroppen och rummet, vi jobbar med dynamisk andning och jobbar successivt med att få med alla delar (kropp, sinne och själ) för att börja dansa. Efter klassen tillbringar vi sista stunden med stretching, meditation och avslappning. Under klassen kan det hända att vi använder oss av essentiella oljor / rökelse. Varje kurstillfälle är 75 min.

Öppet Hus och kursstart: Tors 27 aug kl 12.30-13.45 (75 min)
Kursdatum:
 27 aug-8 okt, 7 veckor. Torsdagar (lunchpass) kl 12.30-13.45.
Plats: Sveavägen 128, Dance Connection. Begränsade platser, max 12 personer!

Pris: Boka tidigt-rabatt t o m 31 juli, boka kursen för 1500 kr! Ord pris 1700 kr, 7 veckor.

Prova på!

Prova på!

Anmäl dig här

Anmäl dig här

 


Samba & Brazilian, grundnivå

Lär dig grunderna i samba på 5 veckor! Välkommen på en rolig danskurs i samba, där du får med dig grunderna i samba no pé (karnevalssamba), lär dig att röra ordentligt på höfter och att ta kraft från magen och andningen. Karnevalskänslan är garanterad!

För oss är samba mer än fjädrar och karneval, det handlar om ett uttryck för sin inre femininitet (sensualitet, flöde, gång, lekfullhet mm) och inre maskulinitet (kraft, mod, tempo och uthållighet mm). Det ger en kraft och närvaro i varje rörelse och det kan man ta med sig i vad man än dansar senare. Under kursen får du prova på att dansa till all typ av musik från Brasilien, och vi börjar alltid med mer tribal/instrumentell musik för att komma in i en medveten närvaro i kroppen och rummet. 

Öppet Hus och kursstart: Tors 15 okt kl 12.30-13.30 (60 min)
Kursdatum:
 15 okt-12 nov, 5 veckor. Torsdagar (lunchpass) kl 12.30-13.30.
Plats: Sveavägen 128, Dance Connection. Begränsade platser, max 12 personer.

Pris: Boka tidigt-rabatt t o m 31 juli, boka kursen för 1000 kr! Ord pris 1200 kr, 5 veckor.

Prova på!

Prova på!

Anmäl dig här

Anmäl dig här

 


Creative Dance, öppen nivå

Frigörande, skapande och kreativ dans som utmanar dig i ditt dansuttryck och eget skapande. Prestigelöst, fritt och lekfullt!

Under denna kurs fördjupar vi oss i vårt unika rörelsespråk med hjälp av konstnärliga övningar. Vi tar hjälp av vår fantasi, det är skapande dans där vi utmanas utifrån våra egna förutsättningar och där vi befinner oss i dansen. Musiken är varierad och vi dansar till allt från latinamerikansk, brasiliansk, karibisk, afrikansk musik till klassisk, tribal och instrumentell musik.

Här inspireras deltagarna av varandra då alla nivåer och dansgenrer är välkomna. Kursen är även för dig som vill fördjupa dig inom dans-och rörelseteknik, improvisation, koreografi mm. Varje tillfälle är 75 min.

Under kursen får du prova på:

1) Musikalitet och rytm
2) Improvisation och danskomposition
3) Skapande dans-övningar
4) Sceniskt och personligt uttryck
5) Konstnärliga och kreativa verktyg som du har praktisk användning av
6) Närvaro (fysisk, känslomässig, mental) och medvetenhet
7) Avslappning, reflektion

Öppet Hus och kursstart: Tors 27 aug kl 11.15-12.15 (60-70 min)
Kursdatum:
 27 aug-24 sep, 5 veckor. Torsdagar (lunchpass) kl 11.15-12.15.
Plats: Sveavägen 128, Dance Connection. Begränsade platser, max 12 personer!

Pris: Boka tidigt-rabatt t o m 31 juli, boka kursen för 1000 kr! Ord pris 1200 kr, 5 veckor

Prova på!

Prova på!

Anmäl dig här

Anmäl dig här