Dansa lunchpass!

Vi vill erbjuda en energigivande paus under dagen för dig som arbetar kvällar, är föräldraledig, student, sjukskriven, arbetssökande eller hellre vill dansa under lunchen.

Kurserna är på öppen nivå/grundnivå, passar alla och syftet med lunchklasserna är att tillföra extra energi, kreativitet och glädje.
Danskurserna hålls centralt i Stockholm (Sveavägen 128, Dance Connection).

Vi kör max 15 pers per klass så du kan dansa på ett säkert avstånd, och du får möjlighet att vara i en mer individuell miljö med lärare som kan anpassa upplägget utefter var du befinner dig och vill uppnå. Det ger större och snabbare möjlighet till utveckling och du får stort utrymme för personlig feedback. 

 


Samba & Brazilian Dance

Dansa samba under 5 veckor! Välkommen på en rolig danskurs i samba, där du får med dig grunderna i samba no pé (karnevalssamba), lär dig att röra ordentligt på höfter och att ta kraft från magen och andningen. Karnevalskänslan är garanterad!

För oss är samba mer än fjädrar och karneval, det handlar om ett uttryck för sin inre femininitet (sensualitet, flöde, gång, lekfullhet mm) och inre maskulinitet (kraft, mod, tempo och uthållighet mm). Det ger en kraft och närvaro i varje rörelse och det kan man ta med sig i vad man än dansar senare. Under kursen får du prova på att dansa till all typ av musik från Brasilien, och vi börjar alltid med mer tribal/instrumentell musik för att komma in i en medveten närvaro i kroppen och rummet. 

Nivå: Öppen nivå, passar alla oavsett erfarenhet. Passar även dig med dansvana som vill ha lite extra dansträning.

Planerad prova på och kursstart: Planerad tisdagar, start 12 okt kl 12.00-13.00
Kursdatum: Framflyttad, planeras 12 oktober.
Plats: Sveavägen 128, Dance Connection. Begränsade platser, max 15 personer.
Pris: 1000 kr, 5 veckor.

Prova på

Prova på

Anmäl dig här

Anmäl dig här

 


Shamanic Energy Dance

Målning till vänster ”Raise your vibration”: Emma Jansson, highvibes.se

Shamanic Energy Dance är en kurs utvecklad av Lindsay Burrows. Kursinnehållet har inspiration från shamanska visdomstraditioner och filosofier, Reiki och andra healingtekniker, energimässiga och holistiska verktyg, och kombineras med konstnärliga övningar. Vi utforskar energispråket med kroppen som verktyg på ett prestigelöst sätt. Här finns även utrymme för närvaro, stillhet och egen reflektion. Filosofierna som används i kursen är inte kopplade till någon religion eller trossystem, och passar alla oavsett bakgrund (religiös/icke religiös, spirituell, vetenskaplig).

Vi välkomnar in kraften och energin från Pachamama (Moder Jord), solen, kosmos, våra förfäder och integrerar elementen, kraftdjurens värld i våra sinnes-och rörelseuttryck. När vi vandrar mellan världarna blir vår inre som vår yttre värld vår scen. Kursen följer en röd tråd, varje vecka fokuserar vi på ett tema, där vi samtidigt får verktyg att balansera våra sju huvudchakror.
 
Under kursens gång utforskar vi dansen som energispråk, helt prestigelöst. Det hela handlar om att känna efter, inte endast observera, utan att uppleva själv.
Du får prova på:
 • Andningsövningar, visualisering, affirmationer
 • Vad är våra chakror och hur balansera dem.
 • Vad är feminin/maskulin energi och hur kan vi få harmoni med dem inom oss och i relation till vår omvärld.
 • Intuitiva övningar, hur vi kan utveckla och arbeta mer med vår intuition i vår vardag.
 • Konstnärliga dansövningar, uttryck, kroppsmedvetenhet och koordination
 • Hur vi kan få in kraftdjurens energi i vårt uttryck och vilken visdom de bär på (+ lite om medicinhjulet)
 • Lika viktigt som det är att kroppen få röra på sig och uttrycka sig, så är det minst lika viktigt med återhämtning och integrering, kursen innehåller därför även reflektion, samtal och stillhet i slutet av klassen.
 • Beroende på önskemål tar vi även in astrologi och de kosmiska energierna, vad händer denna vecka m.m.
 • Vi välkomnar även in kristallerna, plantorna/eteriska oljor och intuitiva verktyg som kort tex.
 • Under klassen kan det hända att vi använder oss av kristallskålar, trummor, eteriska oljor / rökelse.
 • För dig som behöver finns möjlighet att få en kort stunds healing under avslappningen.
Kursen har ett skapande upplägg där vi utforskar utifrån känslor, lekfullhet och uttryck. Musik tar vi från världens alla hörn. I början av klassen hittar vi medveten närvaro i kroppen och rummet, jobbar med dynamisk andning och får med oss alla delar (kropp, sinne och själ) in i rummet. Sista stunden av klassen tillbringar vi med stretching, meditation och avslappning. 

Planerad prova på och kursstart HT 2021: Obs! Framflyttat datum, planeras 12 oktober kl 13.15.
Kursdatum:
Plats: Sveavägen 128, Dance Connection. Begränsade platser, max 15 personer.

Pris:
 1000 kr, 5 ggr.

Prova på

Prova på

Anmäl dig här

Anmäl dig här

 


Urban Latin Mix

Här dansar vi till musik från den latinamerikanska och karibiska klubbscenen. Den här klassen är full med attityd, explosiva rörelser och musik. Här kan du lära dig stilar som reggaeton och brasiliansk funk och vi fokuserar mycket på höfter, uttryck, koordination och gung. Vi dansar även till koreografi. Kursen passar alla nivåer. Denna kurs är helt skräddarsydd och finns endast hos oss!

Nivå: Öppen, passar alla oavsett erfarenhet.

Planerad kursstart VT 2022: Tisdagar (lunchklass) ca kl 12.00-13.00.
Kursdatum:
Kommer upp inom kort.
Plats: Sveavägen 128, Dance Connection. Begränsade platser, max 15 personer.

Pris: 1000 kr, 5 veckor.

Prova på

Prova på

Anmäl dig här

Anmäl dig här

 


Creative Dance

Prova fri och kreativ dans som vidgar ditt dansuttryck och skapande. Prestigelöst, fritt och lekfullt! Creative dance eller skapande dans handlar om att skapa själv, utforska, improvisera och komponera, inte bara efterbilda rörelser. Skapande dans bygger på Laban-teknik, som utgår från en känsla eller inre bild som får utrymme att växa sig fram och uttryckas genom kroppen. Laban-tekniken utvecklades av Rudolf von Laban (rörelseteoretiker från Österrike, 1879-1958) och finns även med inom contemporary dans/nutida dans.

Creative Dance finns med som hörnsten i alla våra kurser och workshops (främst i kursen Shamanic Energy Dance). Inom creative dance finns inget rätt eller fel, eftersom det helt utgår från dig själv och dina sinnen (syn, hörsel, smak, lukt och känsla). Här utforskar vi med hjälp av konstnärliga övningar, vår fantasi och dansar utifrån våra egna förutsättningar och där vi befinner oss i dansen.

Creative Dance passar alla nivåer och dansgenrer. Det är även för dig som vill fördjupa dig inom dans-och rörelseteknik, improvisation, koreografi mm.

Du får prova på:

1) Musikalitet och rytm
2) Improvisation och danskomposition
3) Skapande dans-övningar
4) Sceniskt och personligt uttryck
5) Konstnärliga och kreativa verktyg som du har praktisk användning av
6) Närvaro (fysisk, känslomässig, mental) och medvetenhet
7) Avslappning, reflektion

Nästa kurs: Shamanic Spirit, start 7 sep.

Mer om Creative Dance

Mer om Creative Dance