Danskurser på dagtid

I maj kör vi igång igen! Få en energihöjande boost under dagen! En härlig stund för dig som vill värma och mjuka upp kroppen och bli av med stress, stelhet och stillasittande. Lunchpassen passar även dig som arbetar kvällar, är föräldraledig, student, sjukskriven, arbetssökande, pensionär etc. 

Kurserna är på öppen nivå och passar alla, krävs ingen tidigare erfarenhet. Här ligger fokus på mer energi, avslappning och glädje. Vi är i öppen miljö där du kan känna dig helt trygg, kom som du är. Kurserna hålls i Lidingö Centrum, ca 5 min från Ropsten, 15 min från T-centralen.


Samba & Brazilian Dance

Lär dig grunderna i samba! Välkommen på en rolig danskurs, där du, förutom att få med dig grunderna i samba no pé (karnevalssamba), lär dig att röra ordentligt på höfter och att jobba med din kraft från mage och andning. Karnevalskänslan är garanterad!

Här är samba mer än fjädrar och karneval, det handlar om ett balans mellan feminin energi (sensualitet, flöde, gång, lekfullhet mm) och maskulin energi (kraft, mod, tempo och uthållighet mm). Det ger kraft och närvaro i varje rörelse och det kan du ta med dig i vad du än väljer att dansa. Under kursen får du prova på att dansa till all typ av musik från Brasilien, och vi börjar alltid med mer tribal/instrumentell musik för att komma in i en medveten närvaro i kropp och rum. 

Nivå: Nybörjare och Öppen nivå. Kursen är anpassad för nybörjare som för dig som tidigare har dansat tex en termin.

Kursstart: Ny kursstart! 3-31 maj kl 10.45/11.00
Plats:
Odenvägen 3, Lidingö (Multihallen, Ansgarskyrkan, 5 min fr Ropsten). Begränsade platser.
Pris:
950 kr, 5 veckor.

Prova på första gången: Ons 3 maj kl 10.45/11.00-12.00 (du behöver skicka in föranmälan för att boka plats)

Early Bird-pris t o m 19 apr, boka en kurs 5 v för 850 kr!


Elemental Flow

För dig som vill bli av med stress, har ett stillasittande vardag, och som vill bli mjukare, rörligare och starkare inifrån och ut. Med inspiration från naturen och elementen, mjukar vi upp kroppen, leder och muskler med lugna rörelser, fria från teknik och prestation.

Du får testa skapande övningar, få igång kreativitet, fantasi och låta kroppen svara. Här är den fria rörelsen i fokus, vi kombinerar contemporary dans med sydamerikanska kontinenten och dess dansrötter I slutet av varje klass är det avslappning och meditation. Vi är gärna barfota med mjuka, bekväma kläder.

Mjukare musik där du hela tiden är i kontakt med naturen utanför och inom dig själv. Det handlar om att känna efter, observera, och uppleva själv. Här finns även utrymme för närvaro, meditation och inre reflektion.

Innehåll:

  • Dansmeditation
  • Andningsövningar
  • Utforska våra sinnen (dansa i mörker tex, känna musik utan att höra, skaka, använda rösten)
  • Skapande rörelse/dansövningar, där vi utforskar flow, känslor och improvisation utan fokus på prestation
  • Under sessionen finns ev eteriska oljor och rökelse
  • Avslappning och stretch i slutet av klassen
  • Musik från alla världens hörn

Nivå: Öppen nivå, passar alla, inga krav på förkunskaper.

Kursstart: Ons 3 maj kl 11.45/12.00, 60 min (pågår 3-31 maj)
Plats: Odenvägen 3, Lidingö (Multihallen, Ansgarskyrkan, 5 min fr Ropsten). Begränsade platser.
Pris:
 950 kr, 5 veckor.

Prova på: Ons 3 maj kl 11.45/12.00, 60 min (du behöver skicka in föranmälan för att boka plats)

Early Bird-pris t o m 19 apr, boka en kurs 5 v för 850 kr!


Latin Feminine Vibe

Danskursen för dig som vill omfamna din inre gudinna på ett lekfullt sätt.
Latin FemVibe kan beskrivas som en stil med riktigt mycket ”fempower” där vi fokuserar på att framhäva och uttrycka vår naturliga femininitet. Här får du den den latinamerikanska ”viben”! Du får dansa till musik från hela Latinamerika, Karibien och Brasilien, allt från folkclore och mer naturinspirerad musik till reggaeton, latin pop, bachata och brasiliansk funk.

Här fokuserar vi främst här på bål, rumpa, rygg, armar och höfter med twerkinspirerade rörelser, kroppskoordination och uttryck. Massa glädje och träningsvärk utlovas! Denna kurs är helt skräddarsydd och finns endast hos oss.

Nivå: Öppen, passar alla oavsett erfarenhet.

Kursstart: Planeras till sommaren/hösten 2023. Tider ca kl 11.00/12.00.
Plats: Odenvägen 3, Lidingö (Multihallen, Ansgarskyrkan, 5 min fr Ropsten). Begränsade platser.
Pris: 950 kr, 5 veckor


Creative Dance finns med som hörnsten i alla våra kurser och workshops (främst i kursen Shamanic Energy Dance). Inom creative dance finns inget rätt eller fel, eftersom det helt utgår från dig själv och dina sinnen (syn, hörsel, smak, lukt och känsla). Här utforskar vi med hjälp av konstnärliga övningar, vår fantasi och dansar utifrån våra egna förutsättningar och där vi befinner oss i dansen.