Danskurser (dagtid)

Dansa på dagtid

Nu erbjuder vi lunchpass för dig som arbetar kvällar, är föräldraledig, student, sjukskriven, arbetssökande eller hellre vill dansa under lunchen! Danskurserna hålls centralt i Stockholm (Sveavägen 128, Dance Connection).

Kurserna har begränsade platser om max 12-18 deltagare och du får möjlighet att vara i en mer individuell miljö med lärare som kan anpassa upplägget utefter var du befinner dig och vill uppnå. Det ger klasserna samma personliga prägel som individuella privatklasser. Att gå denna typ av kurs ger större och snabbare möjlighet till utveckling och du får stort utrymme för personlig feedback. Kurserna passar alla oavsett erfarenhet.

 

Shamanic Spirit, öppen nivå

Shamanic Spirit är en holistisk kurs utvecklad av Lindsay Burrows. Innehållet för kursen kommer från shamanska visdomstraditioner, yogans filosofi och eget energiarbete, i kombination med ett konstnärligt perspektiv. Vi utforskar energidans/uttryck på ett prestigelöst sätt och balanserar vår inre energiflöde, kroppsmedvetenhet, eget skapande och närvaro. Här finns även utrymme för stillhet och egen reflektion. Filosofierna som används i kursen är inte kopplade till någon religion eller trossystem, de komplementeras väl oavsett bakgrund (religiös/icke religiös, spirituell, vetenskaplig).

Vi jobbar med kraften och energin från Pachamama (Moder Jord), solen, kosmos och integrerar elementen, kraftdjur och naturens värld i vårt rörelseuttryck. Vår inre som vår yttre värld blir vår scen. Varje vecka fokuserar vi på ett tema och följer en röd tråd med de sju huvudchakrorna (därför är även kursen 7 veckor).
 
Under kursens gång utforskar vi dansen helt prestigelöst i kombination med visualisering, mjukhet i kroppen, stillhet, feminina/maskulina element, uttryck, hållning, gång, kroppsmedvetenhet och koordination, ge och ta emot energi m.m. Beroende på önskemål tar vi även in intuitiva övningar och astrologi. Lika viktigt som det är att kroppen få röra på sig och uttrycka sig, så är det minst lika viktigt med återhämtning och integrering, därför innehåller även kursen reflektion, samtal och stillhet. Vi välkomnar även in kristallerna, eteriska oljor och ibland intuitiva verktyg som kort tex.
 
Klasserna har ett skapande upplägg där vi jobbar utifrån känslor, lekfullhet och uttryck. Musik tar vi från världens alla hörn. I början av klassen hittar vi medveten närvaro i kroppen och rummet, vi jobbar med dynamisk andning och jobbar successivt med att få med alla delar (kropp, sinne och själ) för att börja dansa. Efter klassen tillbringar vi sista stunden med stretching, meditation och avslappning. Under klassen kan det hända att vi använder oss av kristallskålar, eteriska oljor / rökelse.

Prova på: Tors 17 sep kl 12.30-13.45 (75 min)
Kursstart och datum:
 17 sep – 29 okt, 7 veckor. Torsdagar (lunchpass) kl 12.30-13.45.
Plats: Sveavägen 128, Dance Connection. Begränsade platser, max 12 personer!

Pris: 1700 kr, 7 veckor. Se “Schema och priser” för rabatter. Erbjudande just nu- dansa med en vän och båda får 200 kr i rabatt!

Prova på

Prova på

Anmäl dig här

Anmäl dig här

 


Samba & Brazilian, grundnivå/nybörjare

Lär dig grunderna i samba på 5 veckor! Välkommen på en rolig danskurs i samba, där du får med dig grunderna i samba no pé (karnevalssamba), lär dig att röra ordentligt på höfter och att ta kraft från magen och andningen. Karnevalskänslan är garanterad!

För oss är samba mer än fjädrar och karneval, det handlar om ett uttryck för sin inre femininitet (sensualitet, flöde, gång, lekfullhet mm) och inre maskulinitet (kraft, mod, tempo och uthållighet mm). Det ger en kraft och närvaro i varje rörelse och det kan man ta med sig i vad man än dansar senare. Under kursen får du prova på att dansa till all typ av musik från Brasilien, och vi börjar alltid med mer tribal/instrumentell musik för att komma in i en medveten närvaro i kroppen och rummet. 

Prova på: Tors 22 okt kl 12.30-13.30 (60 min)
Kursdatum:
 22 okt-19 nov, 5 veckor. Torsdagar (lunchpass) kl 12.30-13.30.
Plats: Sveavägen 128, Dance Connection. Begränsade platser, max 12 personer.

Pris: 1200 kr, 5 veckor.

Prova på

Prova på

Anmäl dig här

Anmäl dig här

 


Creative Dance, öppen nivå

Prestigelös, skapande och kreativ dans som utmanar dig i ditt dansuttryck och eget skapande. Fritt och lekfullt!

Under denna kurs fördjupar vi oss i vårt rörelsespråk med hjälp av konstnärliga dansövningar. Vi tar hjälp av vår fantasi, skapande dans utmanar oss utifrån våra egna förutsättningar och där vi befinner oss i dansen. Musiken är varierad och vi dansar till allt från latinamerikansk, brasiliansk, karibisk, afrikansk musik till klassisk, tribal och instrumentell musik.

Här inspireras deltagarna av varandra då alla nivåer och dansgenrer är välkomna. Kursen är även för dig som vill fördjupa dig inom dans-och rörelseteknik, improvisation, koreografi mm.

Under kursen får du prova på:

1) Musikalitet och rytm
2) Improvisation och danskomposition
3) Skapande dans-övningar
4) Sceniskt och personligt uttryck
5) Konstnärliga och kreativa verktyg som du har praktisk användning av
6) Närvaro (fysisk, känslomässig, mental) och medvetenhet
7) Avslappning, reflektion

Prova på: Ons 26 aug kl 18.45-20.00 + Tors 27 aug kl 11.15-12.15
Kursdatum: 3 sep- 1 okt, 5 veckor. Torsdagar (lunchpass) kl 11.15-12.15.

Plats: Sveavägen 128, Dance Connection. Begränsade platser, max 12 personer!

Pris: 1200 kr, 5 veckor.

Mer om kursen

Mer om kursen

Prova på

Prova på

Anmäl dig här

Anmäl dig här