Dansa lunchpass!

Få en energigivande paus under dagen. Perfekt för dig som arbetar kvällar, är föräldraledig, student, sjukskriven, arbetssökande eller hellre vill dansa under lunchen. Kurserna är på öppen nivå/grundnivå, passar alla och syftet med lunchklasserna är att tillföra extra energi, kreativitet och glädje.

Danskurserna hålls centralt i Stockholm. Här får du möjlighet att vara i en mer individuell miljö med lärare som kan anpassa upplägget utefter var du befinner dig och vill uppnå. Det ger större och snabbare möjlighet till utveckling och du får stort utrymme för personlig feedback.


Samba & Brazilian Dance

Dansa samba under 5 veckor! Välkommen på en rolig danskurs i samba, där du får med dig grunderna i samba no pé (karnevalssamba), lär dig att röra ordentligt på höfter och att ta kraft från magen och andningen. Karnevalskänslan är garanterad!

Här är samba mer än fjädrar och karneval, det handlar om ett uttryck för sin inre femininitet (sensualitet, flöde, gång, lekfullhet mm) och inre maskulinitet (kraft, mod, tempo och uthållighet mm). Det ger en kraft och närvaro i varje rörelse och det kan man ta med sig i vad man än dansar senare. Under kursen får du prova på att dansa till all typ av musik från Brasilien, och vi börjar alltid med mer tribal/instrumentell musik för att komma in i en medveten närvaro i kroppen och rummet. 

Nivå: Öppen nivå, passar alla oavsett erfarenhet. Passar även dig med dansvana som vill ha lite extra dansträning.

Planerad prova på och kursstart: Planerad tisdagar, start i maj-juni kl 12.00-13.00
Kursdatum: Planeras i maj-juni.
Plats:
Upplandsgatan 49, Danzarin. Begränsade platser, max 15 personer.
Pris: 1000 kr, 5 veckor.


Elemental Flow

Här utforskar vi flöde och flow med kroppen som verktyg på ett prestigelöst sätt, utan fokus på specifik teknik eller prestation. Kursen har ett holistiskt fokus där vi inkluderar breath work, dynamiken mellan andning och rörelse, mindfulness och kombinerar det med konstnärliga rörelseövningar. Vi utforskar elementen, naturens väsen, mjukhet och det flytande, release och contraction i rörelserna. Det handlar om att känna efter, observera, och uppleva själv. Här finns även utrymme för närvaro, meditation och inre reflektion.

Innehåll:

 • Dansceremoni
 • Vi dansar barfota med bekväma kläder på oss
 • Meditation, både i rörelse och stilla
 • Andningsövningar
 • Utforska våra sinnen (dansa i mörker tex, känna musik utan att höra, skaket, använda rösten)
 • Skapande rörelse/dansövningar, där vi utforskar flow, känslor och improvisation utan fokus på prestation
 • Holistiska verktyg (visualisering, skrivande)
 • Reflektion (valfritt att dela med sig i gruppen)
 • Under sessionen finns ev eteriska oljor och rökelse
 • Avslappning och stretch i slutet av klassen
 • Musik från alla världens hörn

Kursstart VT 2023: Planeras till våren 2023. Skicka intresseanmälan så återkommer vi till dig.

Plats: Sveavägen 128, Dance Connection resp på Lidingö. Begränsade platser.
Pris:
 1000 kr, 5 ggr.


Urban Latin Mix

Här dansar vi till musik från den latinamerikanska och karibiska klubbscenen. Den här klassen är full med attityd, explosiva rörelser och musik. Här kan du lära dig stilar som reggaeton och brasiliansk funk och vi fokuserar mycket på höfter, uttryck, koordination och gung. Vi dansar även till koreografi. Kursen passar alla nivåer. Denna kurs är helt skräddarsydd och finns endast hos oss!

Nivå: Öppen, passar alla oavsett erfarenhet.

Kursstart: Planeras till våren/sommaren 2023. Tider ca kl 12.00-13.00.
Kursdatum:
Kommer upp inom kort.
Studio: Sveavägen 128, Dance Connection resp på Lidingö. Begränsade platser.

Pris: 1000 kr, 5 veckor.


Creative Dance finns med som hörnsten i alla våra kurser och workshops (främst i kursen Shamanic Energy Dance). Inom creative dance finns inget rätt eller fel, eftersom det helt utgår från dig själv och dina sinnen (syn, hörsel, smak, lukt och känsla). Här utforskar vi med hjälp av konstnärliga övningar, vår fantasi och dansar utifrån våra egna förutsättningar och där vi befinner oss i dansen.