Danskurser (dagtid)

Dansa på dagtid

Lunchpass för dig som arbetar kvällar, är föräldraledig, student, sjukskriven, arbetssökande eller hellre vill dansa under lunchen! Vi vill kunna erbjuda en energigivande paus under dagen för dig som av en eller annan anledning är hemma dagtid.

Kurserna är på öppen nivå/grundnivå, passar alla och syftet med lunchklasserna är att tillföra extra energi, kreativitet och glädje.
Danskurserna hålls centralt i Stockholm (Sveavägen 128, Dance Connection).

Vi kör max 15 pers per klass så du kan dansa på ett säkert avstånd, och du får möjlighet att vara i en mer individuell miljö med lärare som kan anpassa upplägget utefter var du befinner dig och vill uppnå. Det ger större och snabbare möjlighet till utveckling och du får stort utrymme för personlig feedback. 

 


Samba & Brazilian Dance

Dansa samba under 5 veckor! Välkommen på en rolig danskurs i samba, där du får med dig grunderna i samba no pé (karnevalssamba), lär dig att röra ordentligt på höfter och att ta kraft från magen och andningen. Karnevalskänslan är garanterad!

För oss är samba mer än fjädrar och karneval, det handlar om ett uttryck för sin inre femininitet (sensualitet, flöde, gång, lekfullhet mm) och inre maskulinitet (kraft, mod, tempo och uthållighet mm). Det ger en kraft och närvaro i varje rörelse och det kan man ta med sig i vad man än dansar senare. Under kursen får du prova på att dansa till all typ av musik från Brasilien, och vi börjar alltid med mer tribal/instrumentell musik för att komma in i en medveten närvaro i kroppen och rummet. 

Nivå: Öppen nivå, passar alla fr o m ca 1 termins förkunskaper, eller någon dansvana.

Kursstart: Tisdagar, start 15 juni kl 12.00-13.00
Plats: Sveavägen 128, Dance Connection. Begränsade platser, max 15 personer.

Pris: 1000 kr, 5 veckor.

Prova på

Prova på

Anmäl dig här

Anmäl dig här

 


Shamanic Spirit

Artwork 1: Artist Emma Jansson, highvibes.se Artwork 2: Unknown

Shamanic Spirit är en holistisk kurs utvecklad av Lindsay Burrows. Innehållet för kursen kommer från shamanska visdomstraditioner, yogans filosofi och eget energiarbete, i kombination med ett konstnärligt perspektiv. Vi utforskar energidans/uttryck på ett prestigelöst sätt och balanserar vår inre energiflöde, kroppsmedvetenhet, eget skapande och närvaro. Här finns även utrymme för stillhet och egen reflektion. Filosofierna som används i kursen är inte kopplade till någon religion eller trossystem, de komplementeras väl oavsett bakgrund (religiös/icke religiös, spirituell, vetenskaplig).

Vi jobbar med kraften och energin från Pachamama (Moder Jord), solen, kosmos och integrerar elementen, kraftdjur och naturens värld i vårt rörelseuttryck. Vår inre som vår yttre värld blir vår scen. Varje vecka fokuserar vi på ett tema och följer en röd tråd, där vi inkluderar en balansering av våra sju huvudchakror.
 
Under kursens gång utforskar vi dansen helt prestigelöst i kombination med visualisering, mjukhet i kroppen, stillhet, feminina/maskulina element, uttryck, hållning, gång, kroppsmedvetenhet och koordination, ge och ta emot energi m.m. Beroende på önskemål tar vi även in intuitiva övningar och astrologi. Lika viktigt som det är att kroppen få röra på sig och uttrycka sig, så är det minst lika viktigt med återhämtning och integrering, därför innehåller även kursen reflektion, samtal och stillhet. Vi välkomnar även in kristallerna, eteriska oljor och ibland intuitiva verktyg som kort tex.
 
Klasserna har ett skapande upplägg där vi jobbar utifrån känslor, lekfullhet och uttryck. Musik tar vi från världens alla hörn. I början av klassen hittar vi medveten närvaro i kroppen och rummet, vi jobbar med dynamisk andning och jobbar successivt med att få med alla delar (kropp, sinne och själ) för att börja dansa. Efter klassen tillbringar vi sista stunden med stretching, meditation och avslappning. Under klassen kan det hända att vi använder oss av kristallskålar, eteriska oljor / rökelse.
Nivå: Öppen, passar alla oavsett erfarenhet. Det enda som behövs är lite nyfikenhet och öppenhet.

Planerad kursstart: Tisdagar, start 15 juni kl 13.15-14.15.
Plats: Sveavägen 128, Dance Connection. Begränsade platser, max 15 personer.

Pris: 1000 kr, 5 ggr.

Prova på

Prova på

Anmäl dig här

Anmäl dig här

 


Urban Latin Mix

Här dansar vi till musik från den latinamerikanska och karibiska klubbscenen. Den här klassen är full med attityd, explosiva rörelser och musik. Här kan du lära dig stilar som reggaeton och brasiliansk funk och vi fokuserar mycket på höfter, uttryck, koordination och gung. Vi dansar även till koreografi. Kursen passar alla nivåer. Denna kurs är helt skräddarsydd och finns endast hos oss!

Nivå: Öppen, passar alla oavsett erfarenhet.

Planerad kursstart: HT 2021 Tisdagar (lunchklass) ca kl 12.00/13.00.
Kursdatum:
Kommer upp inom kort.
Plats: Sveavägen 128, Dance Connection. Begränsade platser, max 15 personer.

Pris: 1000 kr, 5 veckor.

Prova på

Prova på

Anmäl dig här

Anmäl dig här

 


Creative Dance

Prova fri och kreativ dans som vidgar ditt dansuttryck och skapande. Prestigelöst, fritt och lekfullt! Creative dance eller skapande dans handlar om att skapa själv, utforska, improvisera och komponera, inte bara efterbilda rörelser. Skapande dans bygger på Laban-teknik, som utgår från en känsla eller inre bild som får utrymme att växa sig fram och uttryckas genom kroppen. Laban-tekniken utvecklades av Rudolf von Laban (rörelseteoretiker från Österrike, 1879-1958) och finns även med inom contemporary dans/nutida dans.

Creative Dance finns med som hörnsten i alla våra kurser och workshops (främst i kursen Shamanic Spirit). Inom creative dance finns inget rätt eller fel, eftersom det helt utgår från dig själv och dina sinnen (syn, hörsel, smak, lukt och känsla). Här utforskar vi med hjälp av konstnärliga övningar, vår fantasi och dansar utifrån våra egna förutsättningar och där vi befinner oss i dansen.

Creative Dance passar alla nivåer och dansgenrer. Det är även för dig som vill fördjupa dig inom dans-och rörelseteknik, improvisation, koreografi mm.

Du får prova på:

1) Musikalitet och rytm
2) Improvisation och danskomposition
3) Skapande dans-övningar
4) Sceniskt och personligt uttryck
5) Konstnärliga och kreativa verktyg som du har praktisk användning av
6) Närvaro (fysisk, känslomässig, mental) och medvetenhet
7) Avslappning, reflektion

Nästa kurs: Shamanic Spirit start VT21, har mycket creative dance i kursinnehållet.

Plats: Sveavägen 128, Dance Connection. Begränsade platser, max 15 personer!

Mer om Creative Dance

Mer om Creative Dance

 

wordpress hemsida wordpress hemsida