Danskurser (dagtid)

Dansa på dagtid

Nu erbjuder vi lunchpass (i mindre grupp, max 10 personer). Kurserna är under dagtid och hålls centralt i Stockholm. Konceptet är samma som gruppklasser, men med samma personliga prägel som individuella privatklasser.

Priset är aningen högre, då kursen har begränsade platser om max 8-10 deltagare, och du får möjlighet att vara i en mer individuell miljö med lärare som kan anpassa upplägget utefter var du befinner dig och vill uppnå. Att gå denna typ av kurs ger större och snabbare möjlighet till utveckling inom dansen och du får stort utrymme för personlig feedback. Nivån är öppen och kursen passar alla oavsett erfarenhet.

Du kanske arbetar kvällar, är föräldraledig, student, sjukskriven, arbetssökande, vill dansa under lunchen? Då passar detta dig!

 

Shamanic Spirit, öppen nivå

Detta är en danskurs med eget holistiskt koncept av Lindsay Burrows. Inspirationen kommer från shamansk visdom och yogans filosofi i kombination med ett konstnärligt perspektiv. Frigörande energidans som involverar allt ifrån din närvaro, balansering av ditt inre energiflöde och kroppsmedvetenhet, till uttryck och eget skapande. Vi tar kraft och energi från Pachamama (Moder Jord) och Padre Sol/Cielo (himlen och solen) och inkorporerar elementen, kraftdjur och naturens värld i vårt dansuttryck. Vår inre som vår yttre värld blir vår dansscen. Varje vecka följer vi ett tema och fokuserar på en av de sju huvudchakrorna (därför är även kursen 7 veckor).

Vi tränar på dansteknik i kombination med visualisering, mjukhet i kroppen, feminina/maskulina element, uttryck, hållning, gång, kroppsmedvetenhet och koordination, ge och ta emot energi m.m.

Klasserna har ett skapande upplägg där vi jobbar utifrån känslor, lekfullhet och uttryck. Musik tar vi från världens alla hörn. I början av klassen hittar vi medveten närvaro i kroppen och rummet, vi jobbar med dynamisk andning och jobbar successivt med att få med alla delar (kropp, sinne och själ) för att börja dansa. Efter klassen tillbringar vi sista stunden med stretching, meditation och avslappning. Under klassen kan det hända att vi använder oss av essentiella oljor / rökelse.

Datum: Tisdagar kl 12.00-13.15 (75 min), 7 veckor
Terminen pågår tis 28 jan-17 mars 2020
Uppehåll: 25 feb
Kursstart: Tis 28 jan kl 12.00
Drop in: 222 kr

Plats: Roslagsgatan 58 (Tim’s Pilates)
Pris: Gå resterande 6 v för endast 1500 kr! Ord pris 1800 kr, 7 v.

Prova på!

Prova på!

Anmäl dig här

Anmäl dig här

 


Samba & Brazilian, grundnivå

Lär dig grunderna i samba på 5 veckor! Välkommen på en rolig danskurs i samba, där du får med dig grunderna i samba no pé (karnevalssamba), lär dig att röra ordentligt på höfter och att ta kraft från magen och andningen. Karnevalskänslan är garanterad!

För oss är samba mer än fjädrar och karneval, det handlar om ett uttryck för sin inre femininitet (sensualitet, flöde, gång, lekfullhet mm) och inre maskulinitet (kraft, mod, tempo och uthållighet mm). Det ger en kraft och närvaro i varje rörelse och det kan man ta med sig i vad man än dansar senare. Under kursen får du prova på att dansa till all typ av musik från Brasilien, och vi börjar alltid med mer tribal/instrumentell musik för att komma in i en medveten närvaro i kroppen och rummet. 

Datum: Tisdagar kl 12.00-13.00, 5 veckor
Terminen pågår tors 30 jan-27 feb 2020
Kursstart: Tors 30 jan kl 12.00

Plats: Roslagsgatan 58 (Tim’s Pilates)
Pris: Gå resterande 4 v till rabatterat pris! Priset blir då 1000 kr, 4 veckor (ord pris 1200 kr, 5 v)

Prova på!

Prova på!

Anmäl dig här

Anmäl dig här

 


Creative Dance, öppen nivå

Frigörande, skapande och kreativ dans som utmanar dig i ditt dansuttryck och eget skapande. Prestigelöst, fritt och lekfullt!

Under denna kurs fördjupar vi oss i vårt unika rörelsespråk med hjälp av konstnärliga övningar. Vi tar hjälp av vår fantasi, det är skapande dans där vi utmanas utifrån våra egna förutsättningar och där vi befinner oss i dansen. Musiken är varierad och vi dansar till allt från latinamerikansk, brasiliansk, karibisk, afrikansk musik till klassisk, tribal och instrumentell musik. Du får även möjlighet att ta med dig din favoritmusik.

Här inspireras deltagarna av varandra då alla nivåer och dansgenrer är välkomna. Kursen är även för dig som vill fördjupa dig inom dans-och rörelseteknik, improvisation, koreografi mm.

Under kursen får du prova på:

1) Musikalitet och rytm
2) Improvisation och danskomposition
3) Skapande dans-övningar
4) Sceniskt och personligt uttryck
5) Konstnärliga och kreativa verktyg som du har praktisk användning av
6) Närvaro (fysisk, känslomässig, mental) och medvetenhet
7) Avslappning, reflektion

Datum: Torsdagar kl 12.00-13.00, 5 veckor
Terminen planeras pågå 5 mars-2 april 2020
Planerad kursstart: Tors 5 mars kl 12.00

Plats: Roslagsgatan 58 (Tim’s Pilates)
Pris: Just nu tom 31 dec, rabatt 200 kr! Priset blir då 1000 kr, 5 veckor (ord pris 1200 kr)

Prova på!

Prova på!

Anmäl dig här

Anmäl dig här