Dansskola

Välkommen till Core of Culture, en dansskola i centrala Stockholm.

Nu kör vi igång sommarkurser och höstkurser 2021!

Här hittar du danskurser i samba, reggaeton, brasiliansk funk, afrobrasilianska danser, shamansk energikurs m.m för alla nivåer. Det finns en plats för alla, oavsett om du kommer för att ha en rolig hobby, dansa professionellt eller för att utvecklas där du är i just nu.

Utöver teknikträning och grund får du med dig musikalitet, kroppsmedvetenhet, koordination och verktyg för att bli en självständig dansare. Under klasserna får du prova på allt från improvisation till koreografi och konstnärliga dansövningar, så att du får med dig så mycket som möjligt och kan dansa utifrån vem du är.

Genuin dansträning kombineras med holistiska verktyg och en konstnärlig inriktning.En hörnsten i alla klasser är creative dance, eller skapande dans, där vi arbetar utifrån konstnärliga dansövningar och utforskar våra rörelser utifrån vår kropp, grupp och rum. Anledningen bakom är att det är då du verkligen får bästa förutsättningar i hur du kan uttrycka dig mer autentiskt. Det kan skilja sig lite från dansundervisning med liknande stilar (där fokus ligger på steg, fitnessbiten och att sätta klara koreografier).

Med endast 18 platser per kurs får du som elev en lärare som ser dig, möjlighet att utvecklas snabbt, och en massa skratt och svett på köpet!

Våra elever är alla olika- här finns eleven som aldrig tidigare dansat, men som vill hitta en ny rolig hobby eller träning, eleven som dansat lite tidigare, som har tagit en paus och nu vill dansa igen, och eleven som vill göra dans till mer än en hobby.

Prova på!

Prova på!

Vad kan du förvänta dig under en kurs?

Förutom genuin dansträning (få in grundteknik, rörelser/ steg, gung och musikalitet, dansteori), får du utvecklas i din dans på ett holistiskt sätt. Det är inte bara kroppen som rör sig, det är din inre som uttrycker sig. Hela du är närvarande och det är då vi kan skala av, bryta ner och bygga upp.

För oss är det mindre viktigt att du ska gå en kurs och dansa som din danslärare eller imitera någon annan, vi vill istället lyfta fram ditt unika uttryck och egenskaper som gör dig speciell. Vår vision för kurserna är att du ska bli en självständig dansare som förstår kraften i att tro på dig själv och ditt fria uttryck.

För att hålla en hög kvalitet på klasserna dansar vi i mindre grupper om max 15-18 personer, för att du ska kunna utvecklas och få ut så mycket av möjligt av klassen. Utöver det är läraren specialutbildad och har många års erfarenhet inom danspedagogik, koreografi, konstnärlig och skapande dans. Vi har investerat många år och engagemang för egen utbildning, träning och praktik för att utveckla oss själva som dansare och lärare.

Många dansar med oss för det personliga fokuset varje elev får.

På Core finns ett stort engagemang för eleverna. Vi brinner för dans, speciellt gatustilar, och är själva professionella dansare/danspedagoger sedan många år. Samtidigt fokuserar vi på egen utveckling genom tex konstnärliga utbildningar och inspirationsresor. Som elev kan du känna dig trygg med att vi endast arbetar med erfarna och duktiga danspedagoger.

Du som elev får:

  • Dansa i mindre grupper, detta ger alla utrymme att utvecklas
  • Mer än rörelse, får du med dig kulturen bakom och danshistoria, så att du vet vad du gör och bakgrund.
  • Personlig feedback, vi utgår från dig och där du är i dansen
  • En lärare som ser dig och ger dig chans att utvecklas på ett tryggt sätt
  • Dansklasser med genuin dansträning kombinerat med holistiskt och konstnärligt perspektiv
  • Tillgång till massor av videos, inspiration och annat material via vår privata Facebook-grupp

Här hittar du våra danskurser

Danskurser

Anmäl dig här!

Anmäl dig här!

wordpress hemsida wordpress hemsida