Dansskola

Välkommen till Core of Culture, en dansskola i Stockholm.

Vi har danskurser i samba, reggaeton, afrobrasilianska danser m.m för alla nivåer. Hos oss finns en plats för alla, oavsett om du kommer för att ha en rolig hobby, dansa professionellt eller för att utvecklas där du är i just nu.

Utöver teknikträning och grund får du med dig musikalitet, kroppsmedvetenhet, koordination och verktyg för att bli en självständig dansare. Under klasserna får du prova på allt från improvisation till koreografi och skapande övningar, så att du kan få med dig så mycket som möjligt från klasserna och dansa utifrån DIG och där du är.

Vi kombinerar genuin dansträning med ett holistiskt perspektiv och en mer konstnärlig inriktning på klasserna. Denna kan skilja sig lite från traditionell undervisning inom gatustilar (där fokus mestadels ligger på steg, “rätta” rörelserna, fitnessbiten och att sätta koreografi). Vi tror att det är då du verkligen får utmanas i hur du kan uttrycka dig mer autentiskt.

Med endast 18 platser per kurs får du som elev en lärare som ser dig, chans att utvecklas snabbt, och massa skratt och svett på köpet!

Våra elever är alla olika- här finns eleven som aldrig tidigare dansat men som vill hitta en ny rolig hobby eller träning, eleven som dansat lite tidigare men som har tagit en paus och nu vill dansa igen, till eleven som vill ha dansen till mer än en hobby.

Prova på!

Prova på!

Prova på

Varför dansa med oss?

Förutom genuin dansträning (i form av få in grundteknik, rörelser/ steg, gung och musikalitet tillsammans med teori), får du utvecklas i din dans ur ett holistiskt perspektiv, där vi ser till helheten. Det är inte bara kroppen som rör sig, det är din inre som uttrycker sig. Hela du är närvarande och det är då vi kan skala av, bryta ner och bygga upp. Vi tror att denna kombinationen ger dig chans att uttrycka dig mer autentiskt.

För oss är det inte intressant att du ska avsluta en kurs och dansa som läraren, du ska istället förhoppningsvis ha hittat ditt unika uttryck och egenskaper som gör dig speciell, det är det vi vill lyfta fram. Vår vision för kurserna är att du ska bli en självständig dansare som förstår kraften i att tror på dig själv och uttrycka dig fritt.

För kvalitetens skull dansar vi i mindre grupper om max 18-20 personer, för att du ska kunna utvecklas och få ut så mycket av möjligt av klassen. Dessutom är läraren specialutbildad och har många års erfarenhet inom danspedagogik, konstnärlig och skapande dans för att ge mer till klasserna. Vi har med andra ord investerat mycket i utbildning, tid och träning i vår egen utveckling som dansare och ledare för att kunna hålla i klasser.

Därför kan upplägget och innehållet i klasserna skilja sig lite från andra danskurser inom samma genrer, där det är mer instruktionsbaserat (tex fokus på träningen, steg och kulturen). Det är varken bättre eller sämre, bara lite annorlunda med olika visioner, vilket är givande för det bidrar till ett mer mångfaldigt utbud! Så om du känner att detta känns för dig, välkommen att prova på!

Många som dansar med oss för att vi är en personligare dansskola som ser dig som elev.

Vi på Core har stort engagemang för eleverna. Vi brinner för dansen och är själva professionella dansare/danspedagoger sedan många år, samtidigt som vi hela tiden utvecklas genom till exempel utbildningar och inspirationsresor. Som elev kan du känna dig trygg med att vi endast arbetar med erfarna och duktiga danspedagoger.

Det finns en plats för alla, oavsett om du kommer för att ha en rolig hobby, dansa professionellt eller utvecklas som dansare. Som elev hos oss får du:

  • Dansa i mindre grupper om max 18 personer
  • Utvecklas inom dansen, vi utgår från dig och där du är i dansen
  • En lärare som ser dig och ger dig chans att utvecklas
  • Dansklasser med genuin dansträning kombinerat med ett holistiskt och konstnärligt perspektiv
  • Tillgång till massor av videos, inspiration och annat material via vår privata Facebook-grupp

Här hittar du våra danskurser

Danskurser

Anmäl dig här!

Anmäl dig här!