Välkommen till Core of Culture, ett danscenter i centrala Stockholm och på Lidingö.

Nu kör vi ny kursstart i maj 2023!

Under vår-och höstterminen hittar du danskurser i samba, reggaeton, brasiliansk funk, afrobrasilianska danser, energifokuserad klass shamanic energy motion, koreografiklasser, lugnare rörelsepass m.m för alla nivåer. Det finns en plats för alla, oavsett om du kommer för att ha en rolig hobby, dansa professionellt eller för att utvecklas där du är i just nu.

Vad får du?

Vår önskan är att du som elev ska känna dig fri och inspirerad under klasserna. En inre balans inom oss själva speglas även på andra delar av vårt liv. Utöver teknikträning och grund får du med dig musikalitet, kroppsmedvetenhet, koordination och verktyg för att bli en självständig dansare. Under klasserna får du prova på allt från improvisation, koreografi och konstnärliga dansövningar, så att du kan få med dig så mycket som möjligt och kan dansa utifrån vem du är.

Genuin dansträning kombineras med holistiska verktyg och en konstnärlig inriktning. En hörnsten i alla klasser är creative dance, eller skapande dans, där vi arbetar utifrån konstnärliga dansövningar och utforskar våra rörelser utifrån vår kropp, grupp och rum. Vi tror att det är då du verkligen får bästa förutsättningar i hur du kan uttrycka dig mer autentiskt. Det kan skilja sig lite från dansundervisning med liknande stilar (där fokus ligger på steg, fitness och att sätta klara koreografier).

Med mindre grupper får du som elev en lärare som ser dig, möjlighet att utvecklas snabbt, och en massa skratt och svett på köpet! Ålder är bara en siffra, våra deltagare är från ca 18-65 år.

Våra elever är alla olika- här finns eleven som aldrig tidigare dansat och som vill hitta en ny rolig hobby eller träning, eleven som tidigare dansat, tagit en paus och nu vill dansa igen, eleven som vill dansa i professionella sammanhang.

Prova på-vecka 21-24 augusti!

Kom och prova på roliga dansklasser i samba, feminine vibe, afrobrasilianska danser, brasiliansk funk och mer. Begränsade platser, endast 100 kr/klass.

Vad kan du förvänta dig under en kurs?

Förutom genuin dansträning (få in grundteknik, rörelser/ steg, gung och musikalitet, dansteori), får du utvecklas utifrån ett holistiskt sätt. Det är inte bara kroppen som rör sig, uttrycket sker inifrån och ut. Hela du är närvarande och det är då vi kan skala av, bryta ner och bygga upp.

För oss är det mindre viktigt att du ska gå en kurs och försöka efterlikna din danslärare eller att imitera någon annan, vi vill istället att du lyfter fram ditt unika uttryck och de egenskaper som gör dig speciell. Vår vision för kurserna är att du ska bli en självständig dansare som förstår kraften som finns inom dig själv och ditt fria uttryck.

För att hålla en hög kvalitet på klasserna och för att du ska kunna utvecklas och få ut så mycket av möjligt av klassen dansar vi i mindre grupper om max 18 personer. Du får en lärare som är både utbildad och med lång erfarenhet inom varje dansstil, med spetskompetens inom danspedagogik, koreografi, konstnärlig och skapande dans, och som fortsätter att investera tid för egen personlig utveckling, träning och praktik som dansare och lärare.

Onlineklasser

Världen förändras. Vi är just nu i uppstarten av att skapa online-klasser till dig. Under en online-klass går vi igenom samma innehåll som en fysisk kurs, du gör det i din egen takt, antingen är du med live eller så kör du när det passar dig. Varje lektion spelas in och lektionerna sparas i ca en vecka efter varje klasstillfälle. Onlineklasserna är separata från terminskurserna i dansstudio, och kommer att spelas in i hemmamiljö under dagtid. Anmäl intresse för att prova på en online-klass och se om det passar dig!

Många dansar med Core för det personliga fokuset varje medlem får.

Här finns ett stort engagemang för varje deltagare. Vi brinner för dans, speciellt gatustilar, och är själva professionella dansare/danspedagoger sedan många år. Samtidigt fokuserar vi på egen utveckling genom tex konstnärliga utbildningar och dansresor. Som elev kan du känna dig trygg med att vi endast arbetar med erfarna och genuina danspedagoger.

Som elev får du:

  • Dansa i mindre grupper, ger alla utrymme att utvecklas
  • Mer än rörelse, du får med dig kulturen och historien bakom, så att du vet vad du gör och varför.
  • Personlig feedback, vi utgår från dig och där du är i dansen
  • En lärare som ser dig och ger dig chans att utvecklas på ett öppet och tryggt sätt
  • Dansklasser med genuin dansträning, kombinerat med ett holistiskt, konstnärligt perspektiv
  • Tillgång till massor av videos, inspiration, event och annat material i vår privata Facebook-grupp