Dansskola

Välkommen till Core of Culture, en dansskola i centrala Stockholm.

Nu kör vi igång sommarkurser och höstkurser 2021!

Vi har danskurser i samba, reggaeton, creative dance, afrobrasilianska danser m.m för alla nivåer. Hos oss finns en plats för alla, oavsett om du kommer för att ha en rolig hobby, dansa professionellt eller för att utvecklas där du är i just nu.

Utöver teknikträning och grund får du med dig musikalitet, kroppsmedvetenhet, koordination och verktyg för att bli en självständig dansare. Under klasserna får du prova på allt från improvisation till koreografi och skapande övningar, så att du kan få med dig så mycket som möjligt från klasserna och dansa utifrån DIG och där du är.

Vi kombinerar genuin dansträning med ett holistiskt perspektiv och en mer konstnärlig inriktning på klasserna. Vi tror att det är då du verkligen får utmanas i hur du kan uttrycka dig mer autentiskt. Denna kan skilja sig lite från dansundervisning med liknande stilar (där fokus ligger på steg, fitnessbiten och att sätta koreografi).

Med endast 18 platser per kurs får du som elev en lärare som ser dig, chans att utvecklas snabbt, och massa skratt och svett på köpet!

Våra elever är alla olika- här finns eleven som aldrig tidigare dansat men som vill hitta en ny rolig hobby eller träning, eleven som dansat lite tidigare men som har tagit en paus och nu vill dansa igen, till eleven som vill ha dansen till mer än en hobby.

Prova på!

Prova på!

Vad kan du förvänta dig från en kurs?

Förutom genuin dansträning (i form av få in grundteknik, rörelser/ steg, gung och musikalitet tillsammans med teori), får du utvecklas i din dans ur ett holistiskt perspektiv, där vi ser till helheten. Det är inte bara kroppen som rör sig, det är din inre som uttrycker sig. Hela du är närvarande och det är då vi kan skala av, bryta ner och bygga upp.

För oss är det inte intressant att du ska gå en kurs och dansa som din danslärare eller imitera någon annan, vi vill istället lyfta fram ditt unika uttryck och egenskaper som gör dig speciell. Vår vision för kurserna är att du ska bli en självständig dansare som förstår kraften i att tro på dig själv och att uttrycka dig fritt.

För att hålla en hög kvalitet på klasserna dansar vi i mindre grupper om max 18-20 personer, för att du ska kunna utvecklas och få ut så mycket av möjligt av klassen. Dessutom är läraren specialutbildad och har många års erfarenhet inom danspedagogik, konstnärlig och skapande dans för att ge en helhet till klasserna. Vi har investerat mycket tid och engagemang för egen utbildning, träning och praktik för att hela tiden utveckla oss själva som dansare och lärare.

Därför kan upplägget och innehållet i klasserna skilja sig lite från andra danskurser inom samma genrer, där det är mer instruktions-baserat (tex fokus på träningen, steg och jobba mot en klar koreografi). Om du känner att detta känns rätt för dig, välkommen att prova på!

Många dansar med oss för att vi har ett personligt fokus till dig som elev.

Vi på Core har stort engagemang för eleverna. Vi brinner för dansen och är själva professionella dansare/danspedagoger sedan många år, samtidigt som vi hela tiden utvecklas genom till exempel utbildningar och inspirationsresor. Som elev kan du känna dig trygg med att vi endast arbetar med erfarna och duktiga danspedagoger.

Det finns en plats för alla, oavsett om du kommer för att ha en rolig hobby, dansa professionellt eller utvecklas som dansare. Som elev hos oss får du:

  • Dansa i mindre grupper om max 18-20 personer
  • Utvecklas inom dansen, vi utgår från dig och där du är i dansen
  • En lärare som ser dig och ger dig chans att utvecklas
  • Dansklasser med genuin dansträning kombinerat med ett holistiskt och konstnärligt perspektiv
  • Tillgång till massor av videos, inspiration och annat material via vår privata Facebook-grupp

Här hittar du våra danskurser

Danskurser

Anmäl dig här!

Anmäl dig här!

wordpress hemsida wordpress hemsida