Danskurser

Dansa samba, reggaeton, afrobrasilianskt och andra dansstilar.

Hos oss hittar du danskurser för alla, nybörjare till avancerade. Våra danspedagoger har arbetat professionellt med dans i många år och vi erbjuder mindre grupper med max 18 platser per kurs för att du ska få ut så mycket av klassen som möjligt.

Vår vision för kurserna är att skapa en helhet för dig. För oss är dans mer än steg och rörelser, det handlar om en helhet. Att dansa gör inte bara gott för kroppen, det gör även gott för vårt medvetande och välmående, det är verkligen mindfulness i rörelse, där vi är närvarande i varje stund. På våra dansklasser får du förutom genuin dansträning, även skapande och kreativt innehåll så att du kan dansa och samtidigt behålla essensen av dig som gör dig unik.

Alla vi som gått en danskurs har någon gång varit där. Känslan av att “jag kan inte göra det där”, “men jag har ingen taktkänsla”, “jag är stel som en pinne”, alla “men”…men det är väl just därför du går en kurs? För att inspireras och lära dig något nytt:-)? Hittills har ingen av våra hundratals elever genom åren lämnat en termin “stel som en pinne”, men däremot har många av våra elever dansat med oss sedan starten och lika många har gått vidare till att uppträda och dansa med oss på stora evenemang.

Anledningarna till varför någon börjar dansa är många, men en gemensam nämnare är att vi mår bättre av det. Vårt mål är att du ska lämna varje dansklass full med inspiration och gladare och starkare inifrån.

Många väljer oss för att vi är en personligare dansskola.

Det finns en plats för dig, oavsett om du kommer för att ha en rolig hobby, dansa professionellt eller utvecklas som dansare. Som elev hos oss får du:

 • Dansa i mindre grupper om max 18 personer
 • Utvecklas inom dansen, vi utgår från dig och där du är i dansen
 • En lärare som ser dig och ger dig chans att utvecklas
 • Fördjupa dig och hitta känslan bakom varje dansstil
 • Dansklasser med genuin dansträning kombinerat med ett holistiskt och konstnärligt perspektiv
 • Tillgång till massor av videos, inspiration och annat material via vår privata Facebook-grupp!

Här hittar du dansschemat & priser

Här hittar du dansschemat & priser

Prova på!

Prova på!


Samba & Brazilian Styles

culture_1

Samba & Brazilian hör till vår mest populära danskurs! Under kursen lär vi oss flera olika brasilianska dansstilar. På nybörjarnivå fokuserar vi på samba no pé (också kallad karnevalssamba känd från Rio). Därefter går vi över till att inkludera andra rytmer och afrobrasilianska danser (som pagode, sambareggae, afro, samba de roda m.m.), för att få en helhet.

Under klasserna tränar vi uttryck, musikalitet, improvisation och teknik och utforskar vår kreativa sida genom bland annat skapande övningar. På fortsättningsnivå går vi över till även utforska dansen konstnärligt.

Mer om kursen

Mer om kursen

Anmäl dig här

Anmäl dig här

 


Urban Latin Mix

Urban Latin MixHär dansar vi till musik från den latinamerikanska och karibiska klubbscenen. Den här klassen är full med attityd, explosiva rörelser och grym musik. Här kan du lära dig stilar som reggaeton och brasiliansk funk och vi jobbar mycket med höfter, uttryck, koordination och gung. Vi dansar även till koreografi. Kursen passar alla nivåer. Denna kurs är helt skräddarsydd och finns endast hos oss!

Mer om Urban Latin Mix

Mer om Urban Latin Mix

Anmäl dig här

Anmäl dig här

 


Creative Dance Summer Camp 2019

Välkommen på Summer Camp! Dansworkshops under vår/sommar 2019.

Summer Camp är ett dansläger på tre tillfällen med dansworkshops som är alla noga planerade för att fördjupa och utmana dig inom dansens olika element.

Målet är att fördjupa oss i att hitta vårt unika rörelsespråk med både individuella övningar och övningar i grupp. Vi utmanas utifrån våra egna förutsättningar och där vi befinner oss i dansen. Musiken är mycket varierad och vi dansar till allt från latinamerikansk, brasiliansk, karibisk, afrikansk musik till klassisk, tribal och instrumentell musik. Eleverna får även möjlighet att ta med sig favoritmusik.

Här kan deltagarna inspireras av varandra, då alla nivåer och dansstilar blandas. Summer Camp är också för dig som har dansat ett tag och vill fördjupa dig inom dansteknik, improvisation, koreografi mm. För att få en helhet är det bästa att gå hela campet, men det går också bra att gå en enstaka gång.

Upplägg
Under Summer Camp får du prova på olika delar:

 • Musikalitet och rytm
 • Improvisation och danskomposition
 • Koreografi genom skapande övningar
 • Sceniskt och personligt uttryck
 • Konstnärliga och kreativa verktyg som du har praktisk användning av
 • Närvaro (fysisk, emotionell, mental) och medvetenhet
 • Meditation och avslappning

Detta är ett unikt och roligt tillfälle för att utvecklas ett steg längre i i din dans!

Datum (planeras):
Vecka 22, mån, ons eller tors
Vecka 23, mån, ons eller tors
Vecka 24, mån, ons eller tors

Plats: Ev Sveavägen 128 (Dance Connection). Bekräftas inom kort!

Sista anmälningsdag: 17 maj

Priser:
1 gång: 250 kr (totalt 2 h, ord pris 300 kr)
3 ggr: 690 kr* (totalt 6 h, ord pris 900 kr)

Pssst..Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss!

* Boka och betala innan 17 maj, så får du hela Summer Camp för 590 kr!
* Har du dansat denna vårtermin? Wohoo, du får hela Summer Camp för 550 kr!

Nivå: Vissa förkunskaper krävs, men mest handlar det om att ha en öppen attityd och energi. Alla nivåer blandas och man dansar utifrån ens egna förutsättningar. Alla dansstilar är välkomna! Minst 10 deltagare. Max 18 platser per klass.

Anmäl dig här!

Anmäl dig här!


Sommarkurs i Samba

samba sommarkurs

Lär dig grunderna i samba på 4 veckor!

Denna kurs är för dig som är helt nybörjare till dig som dansar på medelnivå. Vi tränar teknik, utmanar vårt rörelsemönster och dansar till olika typer av brasiliansk musik. Garanterad dansträning och sommarkänsla utlovas!

Kursen är till ett förmånligt pris och för dig som nybörjare samt för dig som är på medelnivå och vill ha lite extra dansträning under sommaren.

Datum: Tis 28 maj kl 18.00-19.00
Tis 4 juni kl 18.00-19.00
Tis 11 juni kl 18.00-19.00
Tis 18 juni kl 18.00-19.00

Plats: Dansklotet, Wallinggatan 19 (Hötorget). Vid färre än 10 deltagare blir det ev på Roslagsgatan 58, Vasastan.

Sista anmälningsdag: 17 maj
Pris: 4 veckor, 750 kr

Anmäl dig här!

Anmäl dig här!

 


Privatklasser

Vi erbjuder även privatklasser och workshops för både privatpersoner och företag i alla dansstilar, kontakta oss nedan så hjälper vi er gärna!

För företag och grupper

För privatpersoner

För företag och grupper

För privatpersoner