Dansa samba, reggaeton, afrobrasilianskt, funk, femvibe och mycket mer.

Här hittar du danskurser för alla nivåer, nybörjare till avancerade. Våra danslärare har arbetat professionellt med dans i många år (vissa med spetskompetens inom konstnärlig dans) och arbetar utifrån ett holistiskt perspektiv. Vi dansar också i mindre grupper, så att alla får chans att utvecklas.

Vårt mål för kurserna är att du ska känna dig avslappnad och fri att uttrycka dig, och få en djupare kontakt med dig själv genom musiken. Här är dans mer än steg, rörelser och koreografi, det är energi och balans. Att dansa och röra sig uttryckande är stärkande för kroppen, för vårt mentala styrka, vårt välmående, det är också helande för vår själ och sinne (mindfulness i rörelse).

Under dansklasserna får du, förutom genuin dansundervisning, även möjlighet att skapa, utmana dina begränsningar, samtidigt som du behåller din essens. Svaren till varför någon börjar att dansa är många, men en gemensam nämnare är att vi mår bättre av det, vår energi höjs. Vår önskan är att du lämnar varje dansklass full med inspiration och glädje, med en nyfunnen gnista och kreativitet som går inifrån och ut.

Här får du ett personligt fokus, positiv stämning och genuin dansundervisning.

Oavsett om du kommer för att ha en rolig hobby, vill utvecklas i din dans eller har ambitionen att dansa professionellt, finns en plats för dig. Som medlem får du:

 • Dansa i mindre grupper (max 18 personer per klass)
 • Vägledning av erfaren, engagerad lärare med spetskompetens inom varje dansstil
 • Lärare som ser dig och är inkännande med energin i gruppen.
 • Utvecklas tillsammans med andra i öppen och tillåtande miljö
 • Fokusera på musikalitet, rytm och känsla inom varje dansstil
 • Genuin dansträning kombinerat med ett holistiskt, kreativt och konstnärligt fokus
 • Dansmeditation i början av varje klass, med fokus på andning, flow och att vara i ett avslappnat tillstånd innan vi kör igång
 • Inblick i historien bakom danserna (dansteori)
 • Skapande dansövningar (Creative dance bygger på Laban-teknik och finns även inom nutida/modern dans)
 • Tillgång till en mängd videos, inspiration och mycket mer (via privat Facebook-grupp)
 • Individuell feedback (om önskas)
 • Försäkring under klasserna (olycksfallsförsäkring)

Våra Danskurser

Latin Feminine Vibe

Danskursen för dig som vill omfamna din inre gudinna på ett lekfullt sätt.
Latin FemVibe kan beskrivas som en stil med riktigt mycket ”fempower” där vi fokuserar på att framhäva och uttrycka vår naturliga femininitet. Här får du den den latinamerikanska ”viben”! Du får dansa till musik från hela Latinamerika, Karibien och Brasilien, allt från folkclore och mer naturinspirerad musik till reggaeton, latin pop, bachata och brasiliansk funk.

Till skillnad från danskursen Urban Latin Mix fokuserar vi främst här på bål, rumpa, rygg, armar och höfter med twerkinspirerade rörelser, kroppskoordination och uttryck. Detta är en kortare kurs, där vi lägger prestige åt sidan och istället fokuserar på att ha kul och utforska vår kropp och uttryck. Vi kombinerar teknik och koordination med dansövningar och en del koreografi-träning. Massa skratt och träningsvärk utlovas!

Kursen passar alla nivåer. Denna kurs är helt skräddarsydd och finns endast hos oss!


Samba & Brazilian Dance

Samba och brasiliansk dans är en av våra mest omtyckta danskurser! Under kursen lär vi oss flera olika brasilianska dansstilar.

På nybörjarnivå fokuserar vi på samba no pé (också kallad karnevalssamba, känd från Rio/São Paolo). Vi går sedan över till att inkludera andra rytmer och brasilianska danser (som samba pagode, sambareggae, afrobrasiliansk dans, samba de roda m.m.), för att du ska få en helhet.

Under klasserna tränar vi uttryck, musikalitet, improvisation och teknik. Vi utforskar vår kreativa sida med skapande och koreografiska övningar. På fortsättningsnivå går vi över till att konstnärligt utforska dansen, med fördjupning inom kreativa processer och eget uttryck.

Finns även som lunchklass, läs mer här.


Samba no pé

Samba no pé är en sambastil från Brasilien, välkänd från karnevalen i Rio. Här fokuserar vi specifikt på teknik, drills och koreografi. Vi lär känna olika tekniker och utmanas till högre tempo (samba är fysiskt som konstnärligt utmanande).

Under kursen slipar vi på olika grundsteg inom samba no pé, får upp tempo och uthållighet, gångteknik, danskombinationer (s k floreios) och armar. Kursen ligger på mellan-fortsnivå, det är bra att kunna grunderna inom samba no pé, varje moment anpassas efter nivå.


Brazilian Funk

Brasiliansk funk är en dansstil som har kommit att bli ett fenomen i världen. Har olika namn, men samlingsordet hos oss är denna. Började som en specifik stil från favelorna i Rio och har kommit att utvecklas till flera förgreningar. Du hittar i dagens funk allt från passinho (separat gren inom funk), hiphop, pop, reggaeton, samba, karibiska influenser och instrumentella beats. Urban dans från Brasilien, skapad från gatorna i Rio de Janeiro och São Paolo.

Räkna med att få använda mycket höfter och fotarbete, utveckla koordination och fokus på musikalitet. Kursen är öppen för alla nivåer och varje moment anpassas efter deltagarna. Koreografiska delarna delas upp i nivå, du som har dansat längre får möjlighet att fördjupa dig och du som aldrig har dansat, får lägga på de lager som du känner dig bekväm med. Kursen passar alla nivåer. Denna kurs är helt skräddarsydd och finns endast hos oss.


Braz Mix

Dansa till en mix av olika stilar och musik från Brasilien! Från Bahia till Rio, du får prova på funk till axé till samba reggae. 3 v kör vi funk, 2 v kör vi axé och samba reggae. I oktober blir det antingen Braz Mix eller Braz Funk, beroende på intresse.

Kursen är öppen för alla nivåer och varje moment anpassas efter deltagarna. Koreografiska delarna delas upp i nivå, du som har dansat längre får möjlighet att fördjupa dig och du som aldrig har dansat, får lägga på de lager som du känner dig bekväm med. Kursen passar alla nivåer. Denna kurs är helt skräddarsydd och finns endast hos oss.


Urban Latin Mix

Här dansar vi till musik från den latinamerikanska och karibiska gatustil/urbana scenen. Den här klassen är full med attityd, explosiva rörelser och grym musik. Här dansar vi till musik som reggaeton och brasiliansk funk och vi fokuserar på höfter, uttryck, koordination och gung. Viss koreografiträning ingår. Kursen passar alla nivåer. Denna kurs är helt skräddarsydd och finns endast hos oss!

Denna kurs har uppehåll hösttermin 2023.


Elemental Flow

För dig som vill bli av med stress, har ett stillasittande vardag, och som vill bli mjukare, rörligare och starkare inifrån och ut. Med inspiration från naturen och elementen, mjukar vi upp kroppen, leder och muskler med lugna, flödande rörelser.

Du får testa skapande övningar, få igång kreativitet, fantasi och låta kroppen svara. Här är den fria rörelsen i fokus, vi kombinerar med musik från alla världens hörn. I slutet av varje klass är det avslappning och meditation.
Vi är gärna barfota med mjuka, bekväma kläder.

Här utforskar vi flöde och flow med kroppen som verktyg på ett prestigelöst sätt, utan fokus på specifik teknik eller prestation. Kursen har ett holistiskt fokus där vi inkluderar breath work, dynamiken mellan andning och rörelse, mindfulness och kombinerar det med konstnärliga rörelseövningar.


Onlineklasser

Till hösten 2023 planeras äntligen online-klasser! Dansa under hemifrån, ute- där och när det passar dig bäst.

Under en online-klass går vi igenom samma innehåll som en fysisk kurs, du gör det i din egen takt, antingen är du med live eller så kör du när det passar dig. Är du med live har du möjlighet att ställa frågor under lektionens senare del. Olika komponenter vi går igenom under en onlineklass är danshistoria, teknik, koordination, mycket repetition, musikalitet och rytm, danskomposition och Q&A (frågor och svar under sista 5-10 min).


Creative Dance (Skapande dans)

Fri, lekfull och kreativ dans som vidgar ditt dansuttryck och skapande, helt prestigelöst! Creative dance eller skapande dans handlar om att skapa själv, utforska, improvisera och komponera, inte bara efterbilda rörelser. Skapande dans bygger på Laban-teknik, som utgår från en känsla eller inre bild som får utrymme att växa sig fram och uttryckas genom kroppen. Laban-tekniken utvecklades av Rudolf von Laban (rörelseteoretiker från Österrike, 1879-1958) och finns även med inom contemporary dans/nutida dans.

Creative Dance finns med som hörnsten i alla våra kurser och workshops (främst i kursen Shamanic Energy Motion). Inom creative dance finns inget rätt eller fel, eftersom det helt utgår från dig själv och dina sinnen (syn, hörsel, smak, lukt och känsla). Här utforskar vi med hjälp av konstnärliga övningar, vår fantasi och dansar utifrån våra egna förutsättningar och där vi befinner oss i dansen.

Creative Dance är för alla nivåer och dansgenrer. Det är även för dig som vill fördjupa dig inom dans-och rörelseteknik, improvisation, koreografi mm.


Lunchklasser

Dansa på lunchen

En härlig paus under dagen för dig som vill värma och mjuka upp kroppen och bli av med stress, stelhet och stillasittande. Lunchpassen passar även dig som arbetar kvällar, är föräldraledig, student, sjukskriven, arbetssökande, pensionär etc. 

Kurserna är på öppen nivå och passar alla, med eller utan tidigare erfarenhet. Här ligger fokus på att tillföra extra energi, kreativitet och glädje. Välj mellan Samba och brasiliansk dans, Elemental flow eller Feminine Vibe.

Danskurserna hålls i Lidingö Centrum, ca 5 min från Ropsten. Vi kör max 18 pers per klass och du får möjlighet att vara i en mer individuell miljö med lärare som kan anpassa upplägget efter gruppen.


Workshops

Planeras i höst 2023

Mer information kommer.