Dansa samba, reggaeton, afrobrasilianskt, funk, femvibe och mycket mer.

Här hittar du danskurser för alla nivåer, nybörjare till avancerade. Våra danslärare har arbetat professionellt med dans i många år, har spetskompetens inom konstnärlig dans och arbetar ur ett holistiskt perspektiv. Vi dansar också i mindre grupper (verksamheten anpassas efter rådande läge) så att alla får chans att utvecklas.

Vision för kurserna är att du ska bli självständig i dansen, känna dig avslappnad och fri att uttrycka dig. För oss är dans mer än steg, rörelser och koreografi, det är energi, här kan vi hitta balansen. Att dansa är stärkande för kroppen, det är träning för ditt mindset och mentala styrka, det är också magiskt och helande för vår själ, vårt välmående och vårt inre. Mindfulness i rörelse.

Under våra dansklasser får du, förutom genuin dansundervisning, också möjlighet att skapa, utmana dina begränsningar och samtidigt behålla den essens av dig som gör just dig unik. Anledningarna till varför någon börjar att dansa är många, men en gemensam nämnare är att vi mår bättre av det, vår energi förändras och höjs. Vår önskan är att du lämnar varje dansklass full med inspiration och glädje, med en nyfunnen gnista och kreativitet som går inifrån och ut.

Många väljer att dansa med oss för det personliga fokuset och den positiva stämningen.

Här finns en plats för dig, oavsett om du kommer för att ha en rolig hobby, vill utvecklas i din dans eller har ambitionen att dansa professionellt. Som medlem får du:

 • Dansa i mindre grupper (max 18-20 personer per klass)
 • Vägledning av erfaren, engagerad lärare med spetskompetens inom varje dansstil
 • Utvecklas tillsammans med andra i öppen och trygg miljö, med lärare som ser dig och utgår från energin i gruppen.
 • Fokusera på musikalitet, rytm och känsla inom varje dansstil
 • Genuin dansträning i kombination med holistiskt, kreativt och konstnärligt fokus
 • Dansmeditation i början av varje klass, med fokus på andning, flow och att vara i ett avslappnat tillstånd innan vi kör igång
 • Inblick i historien bakom danserna (dansteori)
 • Prestigelös creative dance- skapande dansövningar som finns med som hörnsten i alla kurser (bygger på Laban-teknik och finns även inom den nutida/moderna dansen)
 • Tillgång till en mängd videos, inspiration och mycket mer (via privat Facebook-grupp)
 • Individuell feedback (om önskas)
 • Försäkring under klasserna (olycksfallsförsäkring)

Samba & Brazilian Dance

Samba och brasiliansk dans är en av våra mest omtyckta danskurser! Under kursen lär vi oss flera olika brasilianska dansstilar.

På nybörjarnivå fokuserar vi på samba no pé (också kallad karnevalssamba, känd från Rio/São Paolo). Vi går sedan över till att inkludera andra rytmer och brasilianska danser (som samba pagode, sambareggae, afrobrasiliansk dans, samba de roda m.m.), för att du ska få en helhet.

Under klasserna tränar vi uttryck, musikalitet, improvisation och teknik. Vi utforskar vår kreativa sida med skapande och koreografiska övningar. På fortsättningsnivå går vi över till att konstnärligt utforska dansen och fördjupa oss ytterligare.
Finns även som lunchklass!

Finns även som lunchklass! Mer info här


Urban Latin Mix

Här dansar vi till musik från den latinamerikanska och karibiska street-scenen. Den här klassen är full med attityd, explosiva rörelser och grym musik. Här dansar vi till musik som reggaeton och brasiliansk funk och vi fokuserar på höfter, uttryck, koordination och gung. Koreografiträning ingår. Kursen passar alla nivåer. Denna kurs är helt skräddarsydd och finns endast hos oss!


Latin Feminine Vibe

Danskursen för dig som vill omfamna din inre gudinna på ett lekfullt sätt.
Latin FemVibe kan beskrivas som en stil med riktigt mycket ”fempower” där vi fokuserar på att framhäva och uttrycka vår naturliga femininitet. Här får du den den latinamerikanska ”viben”! Du får dansa till musik från hela Latinamerika, Karibien och Brasilien, allt från folkclore och mer naturinspirerad musik till reggaeton, latin pop, bachata och brasiliansk funk.

Till skillnad från danskursen Urban Latin Mix fokuserar vi främst här på bål, rumpa, rygg, armar och höfter med twerkinspirerade rörelser, kroppskoordination och uttryck. Detta är en kortare kurs, där vi lägger prestige åt sidan och istället fokuserar på att ha kul och utforska vår kropp och uttryck. Vi kombinerar teknik och koordination med dansövningar och en del koreografi-träning. Massa skratt och träningsvärk utlovas!

Kursen passar alla nivåer. Denna kurs är helt skräddarsydd och finns endast hos oss!


Elemental Flow

För dig som vill bli av med stress, har ett stillasittande vardag, och som vill bli mjukare, rörligare och starkare inifrån och ut. Med inspiration från naturen och elementen, mjukar vi upp kroppen, leder och muskler med lugna, flödande rörelser.

Du får testa skapande övningar, få igång kreativitet, fantasi och låta kroppen svara. Här är den fria rörelsen i fokus, vi kombinerar med musik från alla världens hörn. I slutet av varje klass är det avslappning och meditation.
Vi är gärna barfota med mjuka, bekväma kläder.

Här utforskar vi flöde och flow med kroppen som verktyg på ett prestigelöst sätt, utan fokus på specifik teknik eller prestation. Kursen har ett holistiskt fokus där vi inkluderar breath work, dynamiken mellan andning och rörelse, mindfulness och kombinerar det med konstnärliga rörelseövningar.


Creative Dance (Skapande dans)

Fri, lekfull och kreativ dans som vidgar ditt dansuttryck och skapande, helt prestigelöst! Creative dance eller skapande dans handlar om att skapa själv, utforska, improvisera och komponera, inte bara efterbilda rörelser. Skapande dans bygger på Laban-teknik, som utgår från en känsla eller inre bild som får utrymme att växa sig fram och uttryckas genom kroppen. Laban-tekniken utvecklades av Rudolf von Laban (rörelseteoretiker från Österrike, 1879-1958) och finns även med inom contemporary dans/nutida dans.

Creative Dance finns med som hörnsten i alla våra kurser och workshops (främst i kursen Shamanic Energy Movement). Inom creative dance finns inget rätt eller fel, eftersom det helt utgår från dig själv och dina sinnen (syn, hörsel, smak, lukt och känsla). Här utforskar vi med hjälp av konstnärliga övningar, vår fantasi och dansar utifrån våra egna förutsättningar och där vi befinner oss i dansen.

Creative Dance är för alla nivåer och dansgenrer. Det är även för dig som vill fördjupa dig inom dans-och rörelseteknik, improvisation, koreografi mm.


Lunchklasser VT 2023

Nytt! Dansa på lunchen, start i januari på Lidingö

En härlig paus under dagen för dig som vill värma och mjuka upp kroppen och bli av med stress, stelhet och stillasittande. Lunchpassen passar även dig som arbetar kvällar, är föräldraledig, student, sjukskriven, arbetssökande, pensionär etc. Kurserna är på öppen nivå och passar alla, med eller utan tidigare erfarenhet. Här ligger fokus på att tillföra extra energi, kreativitet och glädje. Denna vårtermin kan du välja mellan samba och brasiliansk dans eller elemental flow.

Danskurserna hålls i Lidingö Centrum, ca 5 min från Ropsten. Vi kör max 18 pers per klass och du får möjlighet att vara i en mer individuell miljö med lärare som kan anpassa upplägget efter gruppen.


Workshops

Planeras igen VT 2023

Efter våra terminskurser arrangeras det fördjupande workshops på 90 min per gång.

Vi får tillfälle att fördjupa oss i bland annat, improvisation, kreativt skapande och koreografi. Öppen nivå (för alla, även om det är bra att ha tidigare dansvana motsvarande minst 1 termins erfarenhet, då vi bygger vidare på tidigare kunskaper).