Danskurser

Dansa samba, reggaeton, afrobrasilianskt och andra dansstilar.

Hos oss hittar du danskurser för alla nivåer, nybörjare till avancerade. Våra danspedagoger har arbetat professionellt med dans i många år och vi erbjuder mindre grupper med max 18 platser per kurs för att du ska få ut så mycket av klassen som möjligt.

Visionen för kurserna är att skapa en helhet för dig. För oss är dans mer än steg och rörelser, det handlar om en helhet. Att dansa gör inte bara gott för kroppen, det är också medicin för vårt medvetande och välmående. Lite som mindfulness i rörelse. På våra dansklasser får du, förutom genuin dansundervisning, också skapande och konstnärligt innehåll så att du kan dansa självständigt och behålla den essens av dig som gör dig unik.

Alla vi som gått en danskurs har någon gång varit där. Känslan av att “jag kan inte”, “men jag har ingen taktkänsla”, “jag är stel som en pinne”…men det är väl just därför du går en kurs, för att inspireras och lära dig något nytt?:-)

Hittills har ingen av våra hundratals elever genom åren lämnat en termin “stel som en pinne”, men däremot har många av våra elever dansat med oss sedan start och lika många har gått vidare till att uppträda och dansa med oss på stora evenemang.

Anledningarna till varför någon börjar dansa är många, men en gemensam nämnare är att vi mår bättre av det. Vårt mål är att du ska lämna varje dansklass full med inspiration och glädje, med en nyfunnen styrka och kreativitet som går inifrån och ut.


Många väljer oss för att vi är en personligare dansskola.

Det finns en plats för alla, oavsett om du kommer för att ha en rolig hobby, dansa professionellt eller utvecklas i din dans. Som elev hos oss får du:

  • Dansa i mindre grupper om max 12-18 personer
  • Erfaren och engagerad lärare med spetskompetens inom varje dansstil
  • Utvecklas inom dansen med en lärare som ser dig, utgår från dig och där du är i dansen
  • Fördjupa dig och hitta känslan bakom varje dansstil
  • Genuin dansträning med holistiskt och konstnärligt fokus
  • Tillgång till en mängd videos, inspiration och mycket mer via privat Facebook-grupp

Dansschema & priser

Dansschema & priser

Prova på!

Prova på!


Samba & Brazilian Dance

Samba hör till en av våra mest omtyckta danskurser! Under kursen lär vi oss flera olika brasilianska dansstilar.

På nybörjarnivå fokuserar vi på samba no pé (också kallad karnevalssamba, känd från Rio). Därefter går vi över till att inkludera andra rytmer och afrobrasilianska danser (som pagode, sambareggae, afrobrasilianskt, samba de roda m.m.), för att du ska få en helhet.

Under klasserna tränar vi uttryck, musikalitet, improvisation och teknik och utforskar vår kreativa sida genom skapande och koreografiska övningar. På fortsättningsnivå går vi över till att konstnärligt utforska dansen.

Mer om kursen

Mer om kursen

Anmäl dig här

Anmäl dig här

 


Urban Latin Mix

Här dansar vi till musik från den latinamerikanska och karibiska klubbscenen. Den här klassen är full med attityd, explosiva rörelser och musik. Här kan du lära dig stilar som reggaeton och brasiliansk funk och vi fokuserar mycket på höfter, uttryck, koordination och gung. Vi dansar även till koreografi. Kursen passar alla nivåer. Denna kurs är helt skräddarsydd och finns endast hos oss!

Mer om kursen

Mer om kursen

Anmäl dig här

Anmäl dig här

 


Creative Dance, öppen nivå

Frigörande, skapande och kreativ dans som utmanar dig i ditt dansuttryck och skapande. Prestigelöst, fritt och lekfullt! Creative dance eller skapande dans handlar om att skapa själv, utforska, improvisera och komponera, inte bara efterbilda rörelser. 

Under denna kurs utforskar vi vårt unika rörelsespråk med hjälp av konstnärliga övningar (skapande dans). Vi tar hjälp av vår fantasi och dansar utifrån våra egna förutsättningar och där vi befinner oss i dansen. Vi dansar till all typ av musik, från latinamerikansk, brasiliansk, karibisk, afrikansk musik till experimentell, tribal och instrumentell musik. Du får även möjlighet att ta med dig din favoritmusik.

Här inspireras vi av varandra då alla nivåer och dansgenrer är välkomna. Kursen är även för dig som vill fördjupa dig inom dans-och rörelseteknik, improvisation, koreografi mm.

Mer om kursen

Mer om kursen

Anmäl dig här

Anmäl dig här

 


Dansa på dagtid

Vi erbjuder lunchpass för dig som arbetar kvällar, är föräldraledig, student, sjukskriven, arbetssökande, eller kanske hellre vill dansa under lunchen. Kurserna hålls centralt i Stockholm (Sveavägen 128, Dance Connection).

Dagskurserna har begränsade platser om max 12 deltagare och du får möjlighet att vara i en mer individuell miljö med lärare som kan anpassa upplägget utefter var du befinner dig och vill uppnå. Det ger klasserna samma personliga prägel som individuella privatklasser. 

Att gå denna typ av kurs ger större och snabbare möjlighet till utveckling och du får stort utrymme för personlig feedback. Nivån är öppen och kurserna passar alla oavsett erfarenhet. I augusti har vi prova på under Öppet Hus, då kan du prova en klass för endast 100 kr.

Prova på!

Prova på!

 

Shamanic Spirit, öppen nivå

Shamanic Spirit är en holistisk kurs utvecklad av Lindsay Burrows. Inspirationen för kursen kommer från shamansk visdom och yogans filosofi, i kombination med ett konstnärligt perspektiv. Vi utforskar frigörande energidans och involverar allt från närvaro, balansering av inre energiflöde och kroppsmedvetenhet, till eget uttryck och skapande. Vi jobbar med kraften och energin från Pachamama (Moder Jord), solen, kosmos och inkorporerar elementen, kraftdjur och naturens värld i vårt dansuttryck. Vår inre som vår yttre värld blir vår dansscen. Varje vecka följer vi ett tema och fokuserar på en av de sju huvudchakrorna (därför är även kursen 7 veckor).

Under kursens gång tränar vi på dansteknik i kombination med visualisering, mjukhet i kroppen, feminina/maskulina element, uttryck, hållning, gång, kroppsmedvetenhet och koordination, ge och ta emot energi m.m.

Klasserna har ett skapande upplägg där vi jobbar utifrån känslor, lekfullhet och uttryck. Musik tar vi från världens alla hörn. I början av klassen hittar vi medveten närvaro i kroppen och rummet, vi jobbar med dynamisk andning och jobbar successivt med att få med alla delar (kropp, sinne och själ) för att börja dansa. Efter klassen tillbringar vi sista stunden med stretching, meditation och avslappning. Under klassen kan det hända att vi använder oss av eteriska oljor / rökelse.

Mer om kursen

Mer om kursen

Anmäl dig här

Anmäl dig här

 


Samba & Brazilian Dance, nybörjare

Lär dig grunderna i samba på 5 veckor! Välkommen på en rolig danskurs i samba, där du får med dig grunderna i samba no pé (karnevalssamba), lär dig att röra ordentligt på höfter och att ta kraft från magen och andningen. Karnevalskänslan är garanterad!

För oss är samba mer än fjädrar och karneval, det handlar om ett uttryck för sin inre femininitet (sensualitet, flöde, gång, lekfullhet mm) och inre maskulinitet (kraft, mod, tempo och uthållighet mm). Det ger kraft och närvaro i varje rörelse och det kan man ta med sig i vad man än dansar senare. Under kursen får du prova på att dansa till all typ av musik från Brasilien, och vi börjar alltid med mer tribal/instrumentell musik för att komma in i en medveten närvaro i kroppen och rummet. 

Mer om kursen

Mer om kursen

Anmäl dig här

Anmäl dig här

 


Creative Dance, öppen nivå

Frigörande, skapande och kreativ dans som utmanar dig i ditt dansuttryck och skapande. Prestigelöst, fritt och lekfullt! Creative dance eller skapande dans handlar om att skapa själv, utforska, improvisera och komponera, inte bara efterbilda rörelser. 

Under denna kurs utforskar vi vårt unika rörelsespråk med hjälp av konstnärliga övningar. Vi tar hjälp av vår fantasi och dansar utifrån våra egna förutsättningar och där vi befinner oss i dansen. Vi dansar till all typ av musik, från latinamerikansk, brasiliansk, karibisk, afrikansk musik till experimentell, tribal och instrumentell musik.

Här inspireras vi av varandra då alla nivåer och dansgenrer är välkomna. Kursen är även för dig som vill fördjupa dig inom dans-och rörelseteknik, improvisation, koreografi mm. 

Mer om kursen

Mer om kursen

Anmäl dig här

Anmäl dig här


Workshops & Privatklasser

Vi blir ofta tillfrågade att hålla workshops för grupper och företag och även våra privatklasser är mycket omtyckta. Boka oss för privatklasser och workshops för både privatpersoner och företag i alla dansstilar. Kontakta oss nedan så hjälper vi er gärna!

För företag och grupper

För privatpersoner

För företag och grupper

För privatpersoner