Danskurser

Dansa samba, reggaeton, afrobrasilianskt och andra dansstilar.

Hos oss hittar du danskurser för alla nivåer, nybörjare till avancerade. Våra danspedagoger har arbetat professionellt med dans i många år och vi erbjuder mindre grupper med max 18 platser per kurs för att du ska få ut så mycket av klassen som möjligt.

Visionen för kurserna är att skapa en helhet för dig. För oss är dans mer än steg och rörelser. Att dansa gör inte bara gott för kroppen, det är också medicin för vårt medvetande och välmående. Lite som mindfulness i rörelse. På våra dansklasser får du, förutom genuin dansundervisning, också lära dig att dansa mer skapande och konstnärligt, dansa självständigt och behålla den essens av dig som gör dig unik.

Alla vi som gått en danskurs har någon gång varit där. Känslan av att “jag kan inte”, “men jag har ingen taktkänsla”, “jag är stel som en pinne”…men det är väl just därför du går en kurs, för att inspireras och lära dig något nytt?

Hittills har ingen av våra hundratals elever genom åren lämnat en termin “stel som en pinne”, men däremot har många av våra elever dansat med oss sedan start och lika många har gått vidare till att uppträda och dansa med oss på stora evenemang.

Anledningarna till varför någon börjar dansa är många, men en gemensam nämnare är att vi mår bättre av det, vår energi förändras. Vårt mål är att du ska lämna varje dansklass full med inspiration och glädje, med en nyfunnen styrka och kreativitet som går inifrån och ut.


Många väljer att dansa med oss för att vi är en personligare dansskola.

Det finns en plats för alla, oavsett om du kommer för att ha en rolig hobby, dansa professionellt eller utvecklas i din dans. Som elev hos oss får du:

  • Dansa i mindre grupper om max 18 personer (Obs! Reducerat antal fr o m 2020)
  • Erfaren och engagerad lärare med spetskompetens inom varje dansstil
  • Utvecklas inom dansen med en lärare som ser dig, utgår från dig och där du är i dansen
  • Creative Dance, skapande dans-övningar finns med i alla kurser (bygger på Laban-teknik, finns även inom den nutida/moderna dansen).
  • Fördjupa dig och hitta känslan inom varje dansstil
  • Genuin dansträning med holistiskt, kreativt och konstnärligt fokus
  • Tillgång till en mängd videos, inspiration och mycket mer via privat Facebook-grupp

Dansschema & priser

Dansschema & priser

Prova på!

Prova på!


Samba & Brazilian Dance

Samba hör till en av våra mest omtyckta danskurser! Under kursen lär vi oss flera olika brasilianska dansstilar.

På nybörjarnivå fokuserar vi på samba no pé (också kallad karnevalssamba, känd från Rio). Därefter går vi över till att inkludera andra rytmer och afrobrasilianska danser (som pagode, sambareggae, afrobrasilianskt, samba de roda m.m.), för att du ska få en helhet.

Under klasserna tränar vi uttryck, musikalitet, improvisation och teknik och utforskar vår kreativa sida genom skapande och koreografiska övningar. På fortsättningsnivå går vi över till att konstnärligt utforska dansen.

Finns även som lunchklass! Mer info här

Mer om kursen

Mer om kursen

Anmäl dig här

Anmäl dig här

 


Urban Latin Mix

Här dansar vi till musik från den latinamerikanska och karibiska klubbscenen. Den här klassen är full med attityd, explosiva rörelser och musik. Här kan du lära dig stilar som reggaeton och brasiliansk funk och vi fokuserar mycket på höfter, uttryck, koordination och gung. Vi dansar även till koreografi. Kursen passar alla nivåer. Denna kurs är helt skräddarsydd och finns endast hos oss!

Finns även som lunchklass! Mer info här

Mer om kursen

Mer om kursen

Anmäl dig här

Anmäl dig här

 


Shamanic Spirit, öppen nivå

Artwork 1: Artist Emma Jansson, highvibes.se Artwork 2: Unknown

Shamanic Spirit är en holistisk kurs utvecklad av Lindsay Burrows. Innehållet för kursen kommer från shamanska visdomstraditioner, yogans filosofi och eget energiarbete, i kombination med ett konstnärligt perspektiv. Vi utforskar energidans/uttryck på ett prestigelöst sätt och balanserar vår inre energiflöde, kroppsmedvetenhet, eget skapande och närvaro. Här finns även utrymme för stillhet och egen reflektion. Filosofierna som används i kursen är inte kopplade till någon religion eller trossystem, de komplementeras väl oavsett bakgrund (religiös/icke religiös, spirituell, vetenskaplig).

Vi jobbar med kraften och energin från Pachamama (Moder Jord), solen, kosmos och integrerar elementen, kraftdjur och naturens värld i vårt rörelseuttryck. Vår inre som vår yttre värld blir vår scen. Varje vecka fokuserar vi på ett tema och följer en röd tråd, där vi inkluderar en balansering av våra sju huvudchakror.
 
Under kursens gång utforskar vi dansen helt prestigelöst i kombination med visualisering, mjukhet i kroppen, stillhet, feminina/maskulina element, uttryck, hållning, gång, kroppsmedvetenhet och koordination, ge och ta emot energi m.m. Beroende på önskemål tar vi även in intuitiva övningar och astrologi. Lika viktigt som det är att kroppen få röra på sig och uttrycka sig, så är det minst lika viktigt med återhämtning och integrering, därför innehåller även kursen reflektion, samtal och stillhet. Vi välkomnar även in kristallerna, eteriska oljor och ibland intuitiva verktyg som kort tex.
 
Klasserna har ett skapande upplägg där vi jobbar utifrån känslor, lekfullhet och uttryck. Musik tar vi från världens alla hörn. I början av klassen hittar vi medveten närvaro i kroppen och rummet, vi jobbar med dynamisk andning och jobbar successivt med att få med alla delar (kropp, sinne och själ) för att börja dansa. Efter klassen tillbringar vi sista stunden med stretching, meditation och avslappning. Under klassen kan det hända att vi använder oss av kristallskålar, eteriska oljor / rökelse.
Finns även som lunchklass! Mer info här

Kursstart: Planeras som kvällskurs HT 2021.
Plats: Sveavägen 128, Dance Connection. Begränsade platser, max 15 personer.
Pris: 1000 kr, 5 ggr.

 

Mer om lunchklass

Mer om lunchklass

Anmäl dig här

Anmäl dig här

 


Creative Dance, öppen nivå

Dansa Creative Dance / Skapande dans

Prova fri och kreativ dans som vidgar ditt dansuttryck och skapande. Prestigelöst, fritt och lekfullt! Creative dance eller skapande dans handlar om att skapa själv, utforska, improvisera och komponera, inte bara efterbilda rörelser. Skapande dans bygger på Laban-teknik, som utgår från en känsla eller inre bild som får utrymme att växa sig fram och uttryckas genom kroppen. Laban-tekniken utvecklades av Rudolf von Laban (rörelseteoretiker från Österrike, 1879-1958) och finns även med inom contemporary dans/nutida dans.

Creative Dance finns med som hörnsten i alla våra kurser och workshops (främst i kursen Shamanic Spirit). Inom creative dance finns inget rätt eller fel, eftersom det helt utgår från dig själv och dina sinnen (syn, hörsel, smak, lukt och känsla). Här utforskar vi med hjälp av konstnärliga övningar, vår fantasi och dansar utifrån våra egna förutsättningar och där vi befinner oss i dansen.

Creative Dance är för alla nivåer och dansgenrer. Det är även för dig som vill fördjupa dig inom dans-och rörelseteknik, improvisation, koreografi mm.

Mer om Creative Dance

Mer om Creative Dance

 


Dansa lunchklass!

Lunchpass för dig som arbetar kvällar, är föräldraledig, student, sjukskriven, arbetssökande eller hellre vill dansa under lunchen. Kurserna är på öppen nivå/grundnivå, passar alla och syftet med lunchklasserna är att tillföra extra energi, kreativitet och glädje.

Danskurserna hålls centralt i Stockholm (Sveavägen 128, Dance Connection).
Vi kör max 15 pers per klass så du kan dansa på ett säkert avstånd, och du får möjlighet att vara i en mer individuell miljö med lärare som kan anpassa upplägget utefter var du befinner dig och vill uppnå. Det ger större och snabbare möjlighet till utveckling och du får stort utrymme för personlig feedback. 

Mer om lunchklasser

Mer om lunchklasser

 


Workshops & Privatklasser

Vi blir ofta tillfrågade att hålla workshops för grupper och företag och även våra privatklasser är mycket omtyckta. Boka oss för privatklasser och workshops för både privatpersoner och företag i alla dansstilar.
Online, i studio eller hos er, ni väljer! Kontakta oss nedan så hjälper vi er gärna.

För företag och grupper

För privatpersoner

För företag och grupper

För privatpersoner

wordpress hemsida wordpress hemsida