Prova på dans

Testa en klass från endast 100 kr

Välkommen till Core of Culture, ett danscenter för gatuinspirerade dansstilar. I januari kan du komma och testa våra populära dansklasser! Prova på dansstilar som samba, afrobrasilianskt, reggaeton, brasiliansk funk m.m. Om du letar efter en danskurs där du vill lära dig känslan bakom dansstilen där en lärare hela tiden ser dig och din utveckling, har du kommit rätt.

Varför dansa med oss?
Core of Culture grundades 2013 av systrarna Aileen och Lindsay Burrows. Det började med egen mysig studio i Solna som blev vårt andra hem i över 6 år. 2015 flyttade Aileen till Sydamerika för att starta upp en träningsverksamhet och Lindsay driver idag Core på egen hand. 2019 var året då vi ville kunna erbjuda en mer central verksamhet och hyr idag in oss i centrala studios i Stockholm. Idag är vi ett danscenter som erbjuder allt från danskurser till dansshow.

En del av Cores koncept är att vi tar in max 18 platser per kurs, för att du ska få ut så mycket av klassen som möjligt.

Alla vi som gått en danskurs har någon gång varit där. Känslan av att “jag kan inte göra det där”, “men jag har ingen taktkänsla”, “jag är stel som en pinne”, men då säger vi –  det är väl just därför du kom! Hittills har ingen av våra hundratals elever genom åren lämna en termin “stel som en pinne”. Många av våra elever har dansat med oss sedan starten och lika många har gått vidare till att uppträda och dansa med oss på stora evenemang.

Vi har också en mer konstnärlig och holistisk inriktning på klasserna, som skiljer sig lite från traditionell undervisning inom gatustilar (där fokus mestadels ligger på steg, “rätta” rörelserna, träningsbiten och att sätta koreografi).

För oss är dans mer än steg och rörelser, det handlar om en helhet. Att dansa gör inte bara gott för kroppen, det gör även gott för vårt medvetande och välmående, det är mindfulness i rörelse, då vi är närvarande i varje stund. På våra dansklasser får du, förutom genuin dansträning, skapande och konstnärligt innehåll med utbildad och erfaren lärare. Hos oss finns en plats för alla – oavsett om du kommer för att ha en rolig hobby, dansa professionellt eller för att utvecklas där du är i just nu.

Tack för ett underbart Öppet Hus! Vi hade gratis prova på i januari, men du kan fortfarande testa en klass från 100 kr, denna summa dras sedan av om du vill fortsätta. Boka genom att fylla i formuläret nedan, vi återkommer till dig via mail.

Välkommen!

Föranmälan finns nedan
Föranmälan finns nedan

Lite om dansklasserna

Samba & Brazilian Dance
Kursdagar: Måndagar kl 18.30 + torsdagar kl 19.00. Nivå: nyb, medel, avancerad 
Låt varje vecka vara karneval! Detta är klassen med massor av energi, glädje och lekfullhet. Har du alltid undrat hur samba kan se så snabbt och komplicerat ut och samtidigt får sambadansare det att se så enkelt ut? På denna klass får du svaret och kommer förstå varför samba är mer än fjädrar och vackra dräkter. På nybörjarnivå fokuserar vi mer på samba no pé (karnevalssamba), då det är viktigt att få in teknik, gung och koordination. På fortsättningsnivå inkluderar vi fler brasilianska dansstilar och arbetar mer med det artistiska och uttrycket som dansare.

På måndagar hålls klasserna på Dance Connection, Sveavägen 128.
På torsdagar hålls klasserna på Kühlers Dansskola, Tegnérlunden 6.

Urban Latin Mix
Kursstart: Mån 20 jan, 11 veckor. Lokal: Sveavägen 128 (Dance Connection)
– För dig som vill go all in på dansgolvet! Den här klassen ger dig riktig klubbkänsla, är full med attityd och explosiva rörelser. Vi får fram din inre femininitet på ett kraftfullt sätt, så att du kan dansa med 100% självförtroende! Här kan du lära dig stilar som reggaeton och brasiliansk funk och vi jobbar mycket med höfter, uttryck, koordination och musikalitet.

Creative Dance
Kursstart: VT 2020, framflyttad datum, datum kommer inom kort!
Skapande och kreativ dans som utmanar dig i ditt dansuttryck och eget skapande. Prestigelöst, fritt och lekfullt!

Under denna kurs fördjupar vi oss i vårt unika rörelsespråk med hjälp av konstnärliga övningar. Vi dansar till från hela världen samt till klassisk, tribal och instrumentell musik. Alla nivåer och dansgenrer är välkomna. Kursen är även för dig som vill fördjupa dig inom dans-och rörelseteknik, improvisation, koreografi mm.

Dagkurser
Shamanic Spirit (7 v), Samba & Brazilian (5 v) och Creative Dance (5 v)
Kursstart: Tis 28 jan, tis 30 jan.

-Nu erbjuder vi äntligen danskurser på dagtid i mindre grupp (max 10 personer). Kurserna är på lunchtid och hålls centralt i Stockholm, Roslagsgatan 58. Konceptet är gruppklasser, men med samma personliga, individuella fokus som vid privatklasser. Begränsade platser, endast 10 deltagare per kurs!