Prova på dans

Välkommen på Öppet Hus i aug!

Välkommen till Core of Culture, ett danscenter för gatuinspirerade dansstilar. Till höstterminen 2019 kommer vi att erbjuda Öppet Hus med gratis prova på i samband med terminens kursstart!

Kom och testa våra populära dansklasser och prova på dansstilar som samba, afrobrasilianskt, reggaeton, brasiliansk funk m.m. Om du letar efter en danskurs där du vill lära dig känslan bakom dansstilen där en lärare hela tiden ser dig och din utveckling, har du kommit rätt!

Varför dansa med oss?
Core of Culture grundades 2013 av systrarna Aileen och Lindsay Burrows. Det började med egen mysig studio i Solna som sedan har överlåtits i slutet av 2018 för att kunna erbjuda en mer central verksamhet i Stockholm. Idag är vi ett danscenter som erbjuder allt från danskurser till dansshow.

En del av vårt unika koncept är att vi tar in max 18 platser per kurs, allt för att du ska få ut så mycket av klassen som möjligt.

Alla vi som gått en danskurs har någon gång varit där. Känslan av att “jag kan inte göra det där”, “men jag har ingen taktkänsla”, “jag är stel som en pinne”, alla “men”..men då säger vi alltid –  det är väl just därför du kom! Hittills har ingen av våra hundratals elever genom åren lämnat en termin “stel som en pinne”. Många av våra elever har dansat med oss sedan starten och lika många har gått vidare till att uppträda och dansa med oss på stora evenemang.

Vi har också en mer konstnärlig och holistisk inriktning på klasserna, som skiljer sig lite från traditionell undervisning inom gatustilar (där fokus mestadels ligger på steg, “rätta” rörelserna, fitnessbiten och att sätta koreografi).

För oss är dans mer än steg och rörelser, det handlar om en helhet. Att dansa gör inte bara gott för kroppen, det gör även gott för vårt medvetande och välmående, det är verkligen mindfulness i rörelse, då vi är närvarande i varje stund. På våra dansklasser får du förutom genuin dansträning, även skapande och kreativt innehåll så att du kan dansa utifrån dina förutsättningar och mål. Hos oss finns en plats för alla – oavsett om du kommer för att ha en rolig hobby, dansa professionellt eller för att utvecklas där du är i just nu.

Vi har Öppet Hus i augusti, datum kommer upp under sommaren! Då kan du testa våra danskurser helt gratis. Boka och garantera din plats genom att fylla i formuläret nedan, vi återkommer till dig via mail.

Välkommen!

Föranmälan finns nedan
Föranmälan finns nedan

Lite om dansklasserna

Samba & Brazilian Urban Styles
Kursstart: HT 2019 grundnivå + fortsättningsnivå
Låt varje vecka vara karneval! Detta är klassen med massor av energi, glädje och lekfullhet. Har du alltid undrat hur samba kan se så snabbt och komplicerat ut och samtidigt får sambadansare det att se så enkelt ut? På denna klass får du svaret och kommer förstå varför samba är mer än fjädrar och vackra dräkter. På nybörjarnivå fokuserar vi mer på samba no pé (karnevalssamba), då det är viktigt att få in teknik, gung och koordination. På fortsättningsnivå inkluderar vi fler brasilianska dansstilar och arbetar mer med det artistiska och uttrycket som dansare.

Urban Latin Mix
Kursstart: HT 2019
– För dig som vill go all in på dansgolvet! Den här klassen ger dig riktig klubbkänsla, är full med attityd, explosiva rörelser och grym musik. Här kan du lära dig stilar som reggaeton och brasiliansk funk och vi jobbar mycket med höfter, uttryck, koordination och musikalitet.


Föranmälan Prova på