Prova på dans

Testa en klass för 120 kr!

Adress: Core of Culture, Storgatan 17, Solna

Vi tackar för ett underbart Öppet Hus, då alla som skickade en intresseanmälan fick prova på våra dansklasser helt gratis. Nu är äntligen höstterminen igång! Det finns platser kvar på klasserna, och då har du chans att prova på en dansklass första gången för endast 120 kr.

Föranmälan finns nedan
Föranmälan finns nedan

Vilka är vi?

Välkommen till vår dansstudio i Solna, endast 15 min från stan. Kom och testa våra populära dansklasser och prova på dansstilar som Samba, Afrobrasilianskt, Reggaeton, Latin mix, Feminine Vibe m.m. Om du letar efter en danskurs där du vill lära dig känslan bakom dansstilen där en lärare hela tiden ser dig och din utveckling, har du kommit rätt.

Vill du börja dansa och lära dig alla de rätta stegen, jobba på teknik och sätta koreografierna? Det är en del, men det finns så mycket mer som du får göra hos oss! För oss är dans ett sätt att förmedla känslor och tankar, det handlar om självuttryck, medvetenhet, att hitta det unika i varje person och låta det visa sig i dansen. Skala bort, skala ner och bygga upp. Detta tillsammans med genuin dansträning (dvs rörelserna, tekniken, musikstilarna, teori och även koreografi) ger kursernas innehåll ett större helhetsperspektiv.

Core of Culture grundades 2013 av systrarna Aileen och Lindsay Burrows. Idag är CoC ett danscenter som erbjuder allt från danskurser till dansshow. En del av vårt unika koncept är att vi endast tar 15 platser per kurs, allt för att du ska få så mycket ut av klassen som möjligt. Många av våra elever har dansat med oss sedan starten och lika många har gått vidare till att uppträda och dansa med oss på stora evenemang.

För oss är dans mer än steg och rörelser, det handlar om en helhet. Därför har vi med filosofin “body, mind, spirit” under klasserna, vi vet att dansa gör inte bara gott för kroppen, det gör även gott för sinnet och själen. Vi kombinerar därför ren dansträning med ett holistiskt perspektiv, där du verkligen får utmanas i hur du kan uttrycka dig mer autentiskt.

På våra dansklasser jobbar vi skapande och öppet så att du kan dansa utifrån dina förutsättningar och mål. Hos oss finns en plats för alla, oavsett om du kommer för att ha en rolig hobby, dansa professionellt eller utvecklas där du är i din dans.


Föranmälan finns nedan

Föranmälan finns nedan

Prova på

Lite om dansklasserna

Samba & Brazilian
(Kursstart: Medel + forts tors den 27 sep kl 19.10. Grundnivå start: Mån 29 okt kl 18.15)
Låt varje vecka vara karneval! Detta är klassen med mycket glädje, lekfullhet och uttryck. Har du alltid undrat hur en kan lära sig att dansa så snabbt och ändå ser det så enkelt ut? På denna klass får du svaret. På nybörjarnivå fokuserar vi mer på karnevalssamba då det är viktigt att få in teknik och känsla, på högre nivå inkluderar vi fler brasilianska dansstilar.

Urban Latin Mix
(Kursstart: Tors den 27 sep)
– Här kan du vara en danskung/dansdrottning på dansgolvet! Den här klassen ger dig en riktig klubbkänsla, full med attityd och explosiva rörelser. Här kan du lära dig stilar som reggaeton och brasiliansk funk och vi jobbar mycket med höfter, koordination och musikalitet.


Intresseanmälan Prova på