Prova på dans

Prova på våra danskurser

Välkommen till Core of Culture, ett danscenter för gatuinspirerade dansstilar. Inför höst-och vårterminen har du möjlighet att testa våra populära dansklasser – prova på samba, afrobrasilianskt, reggaeton, creative dance, brasiliansk funk m.m! Om du letar efter en danskurs där du vill lära dig känslan bakom dansstilen där en lärare hela tiden ser dig och din utveckling, har du kommit rätt.

Varför dansa med oss?
Core of Culture grundades 2013 av systrarna Aileen och Lindsay Burrows. Det började med egen mysig studio i Solna som blev vårt andra hem i över 6 år. I slutet av 2014 flyttade Aileen till Sydamerika för att starta upp träningsverksamhet och Lindsay driver idag Core på egen hand. 2019 var året då vi expanderade verksamheten genom att hyra in oss i centrala studios i Stockholm. Idag är Core of Culture ett danscenter som erbjuder allt från danskurser till dansshow.

En del av Cores koncept är att vi dansar i mindre* grupper i personlig miljö, för att du ska få ut så mycket av klassen som möjligt. Dansklasserna har även en mer konstnärlig och holistisk inriktning, som kan skilja sig något från annan dansundervisning inom liknande stilar (där fokus ligger på steg, “rätta” rörelserna, träning/fitnessbiten, sätta klar koreografi etc).

Alla vi som gått en danskurs har någon gång varit där. Känslan av att “jag kan inte göra det där”, “men jag har ingen taktkänsla”, “jag är stel som en pinne”, alla “men”..men då säger vi alltid – det är väl just därför du kom! Hittills har inte någon av alla de hundratals elever genom åren lämnat en termin “stel som en pinne”. Många av eleverna har dansat med Core sedan starten och lika många har följt med för att uppträda och dansa på stora evenemang.

*Vi håller oss ständigt uppdaterade med hur läget är i världen och riktlinjer gällande kurser och grupper. I skrivande stund har det införts nya restriktioner och vi har minskat antal till max 15 personer.

Här är dans mer än steg och rörelser, det handlar om en helhet. Att dansa gör inte bara gott för kroppen, det händer även något i vårt medvetande, själ och i vårt välmående, det är mindfulness i rörelse, eftersom effekten blir att vi är närvarande i varje stund. På våra dansklasser får du, förutom genuin dansträning, även skapande och konstnärligt innehåll med utbildad och erfaren lärare. Hos oss finns en plats för alla – oavsett om du kommer för att ha en rolig hobby, dansa professionellt eller för att utvecklas där du är i just nu.

Prova på dansklasser! Du kan testa första gången för 100 kr, i mån av plats (anmälningar har förtur). Prova på-avgiften dras sedan bort på kursen om du skulle välja att fortsätta (gäller ej klippkort). Garantera din plats genom att fylla i formuläret nedan, vi återkommer till dig via mail.

Välkommen!

Föranmälan finns nedan
Föranmälan finns nedan

(Tryck på bilden för att se fler bilder)(Tryck på bilden för att se fler bilder)

 

Lite om dansklasserna

Pga begränsat antal deltagare är prova på-platserna reserverade för dig som dansar hos oss för första gången.

Samba & Brazilian Dance
Prova på: Planeras 23 aug + 25 aug | Kursstart: Mån 30 aug + Ons 1 sep Nivå: nyb, öppen/intermediate, forts/avancerad 
Låt varje vecka vara karneval! Detta är klassen med massor av energi, glädje och lekfullhet. Har du alltid undrat hur samba kan se så snabbt och komplicerat ut och samtidigt får sambadansare det att se så enkelt ut? På denna klass får du svaret och kommer förstå varför samba är mer än fjädrar och vackra dräkter. På nybörjarnivå fokuserar vi mer på samba no pé (karnevalssamba), då det är viktigt att få in teknik, gung och koordination. På fortsättningsnivå inkluderar vi fler brasilianska dansstilar och arbetar mer med det artistiska och uttrycket som dansare.

Måndagar kl 18.30 är det öppen nivå för dig som kört minst en termin, då får du dansa en mix av olika brasilianska dansstilar, med fokus på samba.

Urban Latin Mix
Prova på: Planeras 25 aug | Kursstart: Ons 1 sep kl 17.30 | Nivå: Öppen
– För dig som vill go all in på dansgolvet! Den här klassen ger dig riktig klubbkänsla, är full med attityd och explosiva rörelser. Vi lockar fram din inre femininitet och maskulinitet på ett kraftfullt sätt, så att du kan dansa med 100% självförtroende! Här kan du lära dig stilar som reggaeton och brasiliansk funk och vi jobbar mycket med höfter, uttryck, koordination och musikalitet.

Dagskurser, lunchklasser
Samba & Brazilian (5 v) och Shamanic Spirit (5 v)
Prova på (vid mån av plats): 15 juni | Kursstart: Planeras 15 juni, Tisdagar kl 12.00-14.15 | Nivå: Öppen nivå
Dansa under lunchen! Fokus är på dansglädje, ökad energi och kreativitet, en välbehövd och rolig paus under dagen (mer info om dem hittar du ovan). Shamanic Spirit är en kurs med själsligt och esoteriskt innehåll. En blandning av holistiska och shamanska principer och verktyg med konstnärlig dans och uttryck. Här är du med om en resa in i dig själv, genom dansen och rörelse som verktyg, där din inre röst är kompassen. Passar alla oavsett erfarenhet.

Creative Dance
Konstnärliga övningar och tekniker som finns med som hörnstenar i varje kurs
– Fri och kreativ dans som vidgar ditt dansuttryck och skapande. Prestigelöst, fritt och lekfullt! Creative dance eller skapande dans handlar om att skapa själv, utforska, improvisera och komponera, inte bara efterbilda rörelser. Skapande dans bygger på Laban-teknik, som utgår från en känsla eller inre bild som får utrymme att växa sig fram och uttryckas genom kroppen. Laban-tekniken utvecklades av Rudolf von Laban (rörelseteoretiker från Österrike, 1879-1958) och finns även med inom contemporary dans/nutida dans.

Creative Dance finns med som hörnsten i alla våra kurser och workshops. Inom creative dance finns inget rätt eller fel, eftersom det helt utgår från dig själv och dina sinnen (syn, hörsel, smak, lukt och känsla). Här utforskar vi med hjälp av konstnärliga övningar, vår fantasi och dansar utifrån våra egna förutsättningar och där vi befinner oss i dansen.


wordpress hemsida wordpress hemsida