Våra danslärare

Våra lärare har lång erfarenhet av att hålla dansklasser, uppträda och att arbeta professionellt inom sin konst.

Våra lärare har utbildats av de främsta inom sin genre. Att vara danslärare hos Core of Culture handlar om att hela tiden vara nyfiken och fortsätta utvecklas genom att gå utbildningar, workshops och att åka på inspirationsresor.

Hos oss är kärleken till dansen och musiken de största drivkrafterna och som elev kan du känna dig trygg med att vi endast arbetar med engagerade och duktiga danslärare. Läs gärna vad våra elever tycker!

Danslärare

Lindsay Burrows

Grundare av Core of Culture. Konstnärlig ledare för danskompaniet • J E I T O •.

Undervisar i:
Samba & Brazilian Urban Styles
Urban Latin Mix
Carnaval Crew

Lindsay har dansat och undervisat i dans i över 17 år. På senare år har hon utbildat sig på Dans- och Cirkushögskolan och SMI (Stockholms Musikpedagogiska Institut).

Lindsay håller främst dansklasser i brasilianska och latinamerikanska stilar, hon har även dansat mycket afrikanska danser (både väst-och östafrikanskt) och skapande dans och tar ofta med det som inspiration i sina klasser. Hon är noga med att ta med rötterna och därför komplementerar hon klasserna med folklore-musik och jobbar mycket med att få in den holistiska närvaron i dansen.

Lindsay har medverkat i och lett flera dansgrupper, och har uppträtt på hundratals företags- och publika event i Sverige som utomlands, bland annat på Cirkus, Kungliga Operan och Hovet. Hon har även erfarenhet från TV och musikvideos (bland annat med hiphopduon Medina “Se på mig nu” och Sommarkrysset med Panetoz).

Idag driver hon sin egna kreativa, konstnärliga och holistiska verksamhet. Här erbjuder hon dans, men även holistisk vägledning och healing. Förutom att arbeta som danspedagog arbetar hon som dansare, koreograf och producent/projektledare samt driver i olika projekt. För mer information och kontakt, besök www.lindsayburrows.com

Om Lindsays klasser:

Dansklasserna är utmanande, lekfulla och fokuserar inifrån och ut. Fokus är på det personliga uttrycket, pedagogik, kroppsmedvetenhet och att hitta känslan i musiken. Vi är noga med teknik och musikalitet, samtidigt som vi fokuserar på dansglädjen och energin i gruppen. Målet är att sluta tänka och börja känna. 


Hedvig Olin

samba sommarkursUndervisar i:
Samba & Brazilian Urban Styles, nybörjare

Hedvig började dansa samba som ett komplement till sin thaiboxning och sedan dess har intresset växt mer och mer. Sedan 2010 har hon hunnit med att dansa karneval runt om i Sverige och Europa samt två gånger i den stora Rio-karnevalen.

Hedvig är utbildad vid Gymnastik-och Idrottshögskolan och för henne är dansen lika mycket ett verktyg för att må bra i kropp och själ som att sprida glädje. På Hedvigs klasser är karnevalssamban i fokus, alla som vill ska få möjlighet att utvecklas till självständiga dansare och kunna delta i karnevalsyran. Vi dansar en del av klassen i klackar och till klassiska “sambabreaks”.


Ingrid Häggblom

IngridUndervisar i:

Samba & Brazilian Urban Styles, nybörjare

Ingrid hittade samban efter många resor till Brasilien och har nu tränat regelbundet i över fem år. Hon har deltagit i flertalet karnevaler och dansuppträdanden både i Sverige som utomlands, främst i Malmö och Köpenhamn. Förutom samba har Ingrid dansat afrobrasilianska dansstilar samt baile funk.

Om Ingrids klasser:

På klasserna kommer vi förutom att lära oss grunderna i samba no pé öva på kroppskontroll och uttryck. Målet är att alla deltagare ska bemästra grunderna och att hitta en trygghet i att uttrycka sig genom dansen.


Sandra Bergman

SandraUndervisar i:
Samba & Brazilian Urban Styles, medel

Sandra har dansat samba i tio år och gått för kunniga instruktörer i samba no pé samt deltagit i ett flertal karnevaler i Sverige som utomlands. Exempel är Notting Hill Carnival, Helsingfors sambakarneval, Kulturernas Karneval i Uppsala m. fl.

Som dansare har hon stor erfarenhet från dansuppträdanden, musikvideoinspelning samt show och event. Sandra började som lärare hos oss vårterminen 2016 och har kommit att bli mycket omtyckt och uppskattad av eleverna.

Om Sandras klasser:

Under klassen utvecklas du som dansare i ditt eget rörelsemönster, vi jobbar från grunden för att sedan lägga på hastighet i fötter och höfter. Fokus ligger på att ha kul samtidigt som du får utmanas i en av de snabbaste danserna i världen!

För att utveckla musikaliteten dansar vi till olika brasilianska toner utöver den Rio de Janeiro-baserade samba de enredon och batucada. Dessa är till exempel Samba Reggae, Forró, Axé m.m.


 Anna-Sara Eriksson

Anna SaraUndervisar i:

Feminine Vibe
Contemporary/Modern dans
Yoga Dance Flow

Anna-Sara är en kreativ dalkulla som började dansa redan som liten, och har alltid brunnit för dans, musik och alla typer av skapande. Redan vid 15 års ålder flyttade hon hemifrån för att studera dans. Hon började också då undervisa, och även det blev en stor passion. Efter gymnasiet har hon jobbat som dansare, showartist, koreograf, fitnessinstruktör och danslärare både i Sverige och utomlands. Hon är bl.a utbildad i Falun på danslinjen, Base 23 i Stockholm och studerar just nu musikal vid Balettakademien i Stockholm.

För några år sedan väcktes intresset för helhetshälsa till liv, och Anna-Sara är även utbildad bl.a inom ayurveda och yoga. Yogan är något som hon inspirerats utav enormt och tagit influenser utav in i dansen.

Om Anna-Saras klasser:

Klasserna är ett andrum för dig som elev, att komma och vara precis som du är, samtidigt som du hela tiden utvecklas och stärks. Individen är alltid i fokus och betoningen ligger på att framhäva det unika i var och en. Lektionerna är oftast väldigt energiska, med mycket musikalitet, känsla, attityd och värme.

 

wordpress hemsida wordpress hemsida