Våra lärare har lång erfarenhet av undervisning, koreografi och professionell scenkonst.

Att vara danslärare med Core of Culture handlar om att hela tiden vara nyfiken och fortsätta utvecklas. Lärarna går utbildningar, workshops och åker på inspirationsresor för att kunna fördjupa sig ännu mer och förmedla kärnan bakom varje kurs. Här hittar du lärare som är noga med att få inspiration och utbildning av de främsta inom sin genre och som har ett stort fokus på sin egen personliga utveckling.

Hos oss är kärleken till dansen och musiken de största drivkrafterna och som elev kan du känna dig trygg med att du får en engagerad, erfaren och passionerad danslärare.


Danslärare

Lindsay Burrows

Grundare av Core of Culture. Konstnärlig ledare för Cores dansgrupp och verksamhetsledare för projekt och samarbeten. Undervisar i:

  • Samba & Brazilian- alla nivåer
  • Urban Latin
  • Latin Feminine Vibe
  • Shamanic Energy Movement
  • Elemental Flow
  • Core Dancers, Scenkonstgrupp

Lite om
Lindsay hittade dansen för ca 20 år sedan och började redan som 17-åring att undervisa i dans. På senare år har hon utbildat sig på Stockholms Konstnärliga Högskola (tidigare Dans- och Cirkushögskolan) och SMI (Stockholms Musikpedagogiska Institut).

Lindsay håller dansklasser i brasilianska, latinamerikanska dansstilar och embodiment-kurser med holistiskt innehåll. Med ett konstnärligt förhållningssätt till dansen får du uppleva hur det är att skapa själv och vara ett uttryck för kroppen, sinnet och hjärtat. Hon är noga med att ta med rötterna och historien bakom varje dansstil, klasserna komplimenteras med musik från alla världens hörn. När hon inte dansar arbetar hon med energi-medicin, och har vandrat den shamanska medicin-vägen sedan 2017. Den holistiska närvaron gör sig påmind under klasserna.

Hon åker regelbundet till Sydamerika och har varit på karnevalen i Rio de Janeiro flertal gånger. Som 16-åring hittade hon samban och har sedan dess gått kurser och workshops för bla koreografen Carlinhos de Salgueiro, Adrianna Yanuziello, Dandan Firmo, rainha de bateria (sambadrottning) Tati Rosa, Evelyn Bastos, Clara Paixão, Cris Alves och Egili de Oliveira. Lindsay har dansat i och varit konstnärlig ledare för flera dansgrupper, där hon har uppträtt på hundratals företags- och publika event i Sverige som utomlands. Bland annat på Cirkus, Kungliga Operan och Hovet. Hon har även erfarenhet från TV och musikvideos (bland annat med hiphopduon Medina ”Se på mig nu” och Sommarkrysset med Panetoz).

Lindsay driver sin egen kreativa, konstnärliga och holistiska verksamhet sedan 2018. Här erbjuder hon förutom dans/embodiment-coaching, healingsessioner (reiki, shamansk, intuitiv)) och spirituell coachning. Hennes hjärta brinner för det ancestrala, kosmiska, Pachamama/Moder Jord och att väcka den kraften inom oss alla igen.

Följ hennes resa, hemsida, Instagram.

Om Lindsays klasser:

Dansklasserna är lekfulla, energiska och fokuserar inifrån och ut. Fokus är på det personliga uttrycket som finns hos var och en av oss, vår kroppsmedvetenhet och att hitta känslan. Här är vi noga med teknik och musikalitet, samtidigt som vi upplever värme, dansglädje och energin i gruppen. Mantrat är att sluta tänka och börja känna, och samtidigt njuta av resan vi gör inom oss själva när vi dansar. 


Ingrid Häggblom

Undervisar i
Samba & Brazilian Dance, nybörjare

Ingrid hittade samban efter många resor till Brasilien och har nu tränat regelbundet i över fem år. Hon har deltagit i flertalet karnevaler och dansuppträdanden både i Sverige som utomlands, främst i Malmö och Köpenhamn. Förutom samba har Ingrid dansat afrobrasilianska dansstilar samt baile funk.

Om Ingrids klasser:

På klasserna kommer vi förutom att lära oss grunderna i samba no pé öva på kroppskontroll och uttryck. Målet är att alla deltagare ska bemästra grunderna och att hitta en trygghet i att uttrycka sig genom dansen.