Våra lärare har lång erfarenhet av att hålla dansklasser, uppträda och att arbeta professionellt inom sin konst.

Våra lärare har lång erfarenhet och har utbildats av de främsta inom sin genre. Att vara danslärare hos Core of Culture handlar om att hela tiden vara nyfiken och fortsätta utvecklas genom att gå utbildningar, workshops och att åka på inspirationsresor.

Hos oss är kärleken till dansen och musiken de största drivkrafterna och som elev kan du känna dig trygg med att du får en engagerad, erfaren och passionerad danslärare.


Danslärare

Lindsay Burrows

Grundare av Core of Culture. Konstnärlig ledare för Cores dansgrupp och verksamhetsledare för projekt och samarbeten.

Undervisar i:
Samba & Brazilian Dance
Urban Latin
Latin Feminine Vibe

Shamanic Energy Dance
Carnaval Crew

Lindsay hittade dansen för lite mer än 20 år sedan och började redan som 17-åring att undervisa i dans. På senare år har hon utbildat sig på Stockholms Konstnärliga Högskola (tidigare Dans- och Cirkushögskolan) och SMI (Stockholms Musikpedagogiska Institut).

Lindsay håller främst dansklasser i brasilianska och latinamerikanska dansstilar. Med ett konstnärligt och holistiskt förhållningssätt till dansen får du uppleva hur det är att skapa själv skapa och skapande dans finns med som inspiration i varje klass. Hon är noga med att ta med rötterna och historien bakom varje dansstil, klasserna komplementeras med musik från alla världens hörn. När hon inte dansar arbetar hon med energimedicin och därför gör sig den holistiska/energimässiga närvaron påmind under klasserna.

Hon åker regelbundet till Sydamerika och har varit på karnevalen i Rio flertal gånger. Som 16-åring hittade hon samban och har sedan dess gått workshops för bla koreografen Carlinhos de Salgueiro och Dandan Firmo, sambadrottningarna Evelyn Bastos, Clara Paixão, Cris Alves och Egili de Oliveira. Lindsay har medverkat i och varit ledare för flera dansgrupper, där hon har uppträtt på hundratals företags- och publika event i Sverige som utomlands. Bland annat på Cirkus, Kungliga Operan och Hovet. Hon har även erfarenhet från TV och musikvideos (bland annat med hiphopduon Medina ”Se på mig nu” och Sommarkrysset med Panetoz).

Hon driver sin egen kreativa, konstnärliga och holistiska verksamhet sedan 3 år. Här erbjuder hon dans, men även reiki, shamansk healing och coachning. Förutom att arbeta som danspedagog arbetar hon som dansare, koreograf och producent/projektledare samt driver i olika projekt. För mer information och kontakt, besök hennes hemsida.

Om Lindsays klasser:

Dansklasserna är utmanande, lekfulla och fokuserar inifrån och ut. Fokus är på det personliga uttrycket, pedagogik, kroppsmedvetenhet och att hitta känslan i musiken. Vi är noga med teknik och musikalitet, samtidigt som vi fokuserar på dansglädjen och energin i gruppen. Målet är att sluta tänka och börja känna, och samtidigt njuta av resan vi gör inom oss själva när vi dansar. 


Hedvig Olin

samba sommarkurs

Undervisar i:
Samba & Brazilian Dance, nybörjare

Hedvig började dansa samba som ett komplement till sin thaiboxning och sedan dess har intresset växt mer och mer. Sedan 2010 har hon hunnit med att dansa karneval runt om i Sverige och Europa samt två gånger i den stora Rio-karnevalen.

Hedvig är utbildad vid Gymnastik-och Idrottshögskolan och för henne är dansen lika mycket ett verktyg för att må bra i kropp och själ som att sprida glädje. På Hedvigs klasser är karnevalssamban i fokus, alla som vill ska få möjlighet att utvecklas till självständiga dansare och kunna delta i karnevalsyran. Vi dansar en del av klassen i klackar och till klassiska ”sambabreaks”.


Ingrid Häggblom

Ingrid

Undervisar i:

Samba & Brazilian Dance, nybörjare

Ingrid hittade samban efter många resor till Brasilien och har nu tränat regelbundet i över fem år. Hon har deltagit i flertalet karnevaler och dansuppträdanden både i Sverige som utomlands, främst i Malmö och Köpenhamn. Förutom samba har Ingrid dansat afrobrasilianska dansstilar samt baile funk.

Om Ingrids klasser:

På klasserna kommer vi förutom att lära oss grunderna i samba no pé öva på kroppskontroll och uttryck. Målet är att alla deltagare ska bemästra grunderna och att hitta en trygghet i att uttrycka sig genom dansen.


Sandra Bergman

Sandra

Undervisar i:
Samba & Brazilian Dance

Sandra har dansat samba i tio år och gått för kunniga instruktörer i samba no pé samt deltagit i ett flertal karnevaler i Sverige som utomlands. Exempel är Notting Hill Carnival, Helsingfors sambakarneval, Kulturernas Karneval i Uppsala m. fl.

Som dansare har hon stor erfarenhet från dansuppträdanden, musikvideoinspelning samt show och event. Sandra började som lärare hos oss vårterminen 2016 och har kommit att bli mycket omtyckt och uppskattad av eleverna.

Om Sandras klasser:

Under klassen utvecklas du som dansare i ditt eget rörelsemönster, vi jobbar från grunden för att sedan lägga på hastighet i fötter och höfter. Fokus ligger på att ha kul samtidigt som du får utmanas i en av de snabbaste danserna i världen!

För att utveckla musikaliteten dansar vi till olika brasilianska toner utöver den Rio de Janeiro-baserade samba de enredon och batucada. Dessa är till exempel Samba Reggae, Forró, Axé m.m.


 Anna-Sara Eriksson

Anna Sara

Undervisar i:

Feminine Vibe
Contemporary/Modern dans
Yoga Dance Flow

Anna-Sara är en kreativ dalkulla som började dansa redan som liten, och har alltid brunnit för dans, musik och alla typer av skapande. Redan vid 15 års ålder flyttade hon hemifrån för att studera dans. Hon började också då undervisa, och även det blev en stor passion. Efter gymnasiet har hon jobbat som dansare, showartist, koreograf, fitnessinstruktör och danslärare både i Sverige och utomlands. Hon är bl.a utbildad i Falun på danslinjen, Base 23 i Stockholm och studerar just nu musikal vid Balettakademien i Stockholm.

För några år sedan väcktes intresset för helhetshälsa till liv, och Anna-Sara är även utbildad bl.a inom ayurveda och yoga. Yogan är något som hon inspirerats utav enormt och tagit influenser utav in i dansen.

Om Anna-Saras klasser:

Klasserna är ett andrum för dig som elev, att komma och vara precis som du är, samtidigt som du hela tiden utvecklas och stärks. Individen är alltid i fokus och betoningen ligger på att framhäva det unika i var och en. Lektionerna är oftast väldigt energiska, med mycket musikalitet, känsla, attityd och värme.