Prova på vårterminen 2023

Välkommen till Core of Culture, danscentret för gatuinspirerade dansstilar. Inför varje danstermin har du möjlighet att testa våra populära dansklasser – prova på samba, afrobrasilianskt, reggaeton, latin femvibe, creative dance, brasiliansk funk m.m! Om du letar efter en danskurs där du hittar känslan bakom dansstilen, med en lärare som ser dig och uppmuntrar till eget uttryck, har du kommit rätt.

Vilka är vi?

Core of Culture grundades 2013 av systrarna Aileen och Lindsay Burrows. Det började med egen mysig studio i Solna, Stockholm som blev vårt andra hem i över 6 år. I slutet av 2014 flyttade Aileen till Sydamerika för att starta upp träningsverksamhet och Lindsay driver idag Core på egen hand.

2019 expanderades verksamheten och vi började då hyra in oss i centrala studios i Stockholm. Fr o m VT2023 kommer vi även expandera till Lidingö! Idag är Core of Culture ett etablerat danscenter som erbjuder allt från danskurser till dansshow och event.

Varför dansa med Core?

En del av Cores koncept är att vi dansar i mindre grupper (i skrivande stund har vi begränsat antal till max 18 personer) i studios med mysig och personlig atmosfär, detta för att du ska få ut så mycket av klassen som möjligt. Den rätta viben är viktig!

Utöver genuin dansträning, bjuder dansklasserna på en konstnärlig och holistisk inriktning. Du får en lärare som är både utbildad och med lång erfarenhet inom varje dansstil, med spetskompetens inom danspedagogik, koreografi, konstnärlig och skapande dans, och som fortsätter att investerar tid för egen personlig utveckling, träning och praktik som dansare och lärare (under höstterminen 2022 går t ex vår huvudlärare en utbildning som Hälsocoach).

Innehållet i klasserna kan därför skilja sig något från annan dansundervisning inom liknande stilar (där fokus ligger på steg, “rätta” rörelser, träning/fitness, sätta klar koreografi etc). Här finns en plats för för dig som kommer för en rolig hobby, för dig som vill dansa professionellt eller för dig som vill komma ur din komfort-zon och komma in i kropp, sinne och hjärta. Och du, ålder är bara en siffra, våra deltagare är från ca 18-65 år!

Vi har alla varit där, känslan av att börja med något nytt. Tankarna som säger “men jag kan inte göra det där”, “men jag har ingen taktkänsla”, “men jag är stel”, alla ”men” som spökar och sätter stopp för att prova något annorlunda.
Då säger vi alltid, det är väl anledningen till varför du kom! Hittills har inte någon av våra hundratals elever genom åren lämnat en termin “stel som en pinne”. Många av eleverna har dansat med Core sedan starten och lika många har följt med på uppträdanden och att dansa på stora evenemang.

Här är dans mer än steg och rörelse, det handlar också en inre resa, vad vi upplever och får uttrycka på vägen. Att dansa gör inte bara gott för kroppen, det händer även något i vårt medvetande, vår själ och i vårt välmående. Vi blir närvarande i varje stund och därifrån kan vi inspireras och skapa bättre val för våra liv som kan bidra till mer glädje och lycka. Det är mindfulness, glädje och frihet i rörelse. Tänk vad människor med glada hjärtan kan göra för sin omgivning <3

Prova på dansklasser i januari 2023!

Kom och testa första gången för 100 kr (i mån av plats). Prova på-avgiften dras sedan av om du skulle välja att fortsätta hela kursen. Boka din plats genom att fylla i formuläret nedan, vi återkommer till dig via mail. Välkommen!Lite om dansklasserna

Samba & Brazilian Dance
Prova på: 23 jan (mellannivå, Sveavägen), 18 jan (nyb, Lidingö), ev 19 jan (nyb, Upplandsgatan) Kursstart: Mån 30 jan kl 17.00+19.00 Nivå: nyb, öppen/intermediate, forts/avancerad 
Låt varje vecka vara karneval! Detta är klassen med massor av energi, glädje och lekfullhet. Har du alltid undrat hur samba kan se så snabbt och komplicerat ut och samtidigt får sambadansare det att se så enkelt ut? På denna klass får du svaret och kommer förstå varför samba är mer än fjädrar och vackra dräkter. På nybörjarnivå fokuserar vi mer på samba no pé (karnevalssamba), då det är viktigt att få in teknik, gung och koordination. På fortsättningsnivå inkluderar vi fler brasilianska dansstilar och arbetar mer med det artistiska uttrycket som dansare.

Latin Feminine Vibe
Prova på: 23 jan kl 18.00 | Kursstart: Mån 30 jan
kl 18.00 | Öppen nivå
– För dig som vill omfamna din feminina energi på ett lekfullt sätt! Här lägger vi fokus på bål, rumpa, rygg och höfter med twerkinspirerade som friare rörelser, kroppskoordination och mycket uttryck. Här handlar det om att hitta känslan i musiken, hitta eget skapande och bli bekväm i lättare improvisationsövningar, vi inkluderar musik från hela Latinamerika, Karibien och även tribal/instrumentell musik.

Urban Latin
Prova på: 6 mars |
Kursstart: Mån 6 mars kl 18.00 | Öppen nivå
– För dig som vill go all in på dansgolvet. Den här klassen ger dig riktig klubbkänsla, är full med attityd och explosiva rörelser. Vi lockar fram din inre gnista så att du kan dansa med 100% självförtroende! Här kan du lära dig stilar som reggaeton och brasiliansk funk, vi jobbar mycket med höfter, snabba fötter, kroppskoordination, rytm och musikalitet.

Elemental Flow
Med inspiration från naturen och elementen, här mjukar vi upp kroppen och dess rörelser. Gärna barfota och mjuka, bekväma kläder. Vi jobbar med skapande övningar och låter kroppen svara. Här är den fria rörelsen i fokus, vi kombinerar contemporary med sydamerikanska kontinenten och dess rötter. Mjukare musik där du hela tiden är i kontakt med naturen utanför och inom dig själv.

Shamanic Energy Movement
Detta är en workshopserie med själsligt och energimässigt innehåll. En blandning av holistiska och shamanska principer och verktyg med konstnärliga övningar. Här är du med om en resa in i dig själv, genom dansen och rörelse som verktyg, där din inre röst är kompassen. Passar alla oavsett erfarenhet.

Lunchklasser
Samba & Brazilian och Elemental Flow
Planeras VT2023 | Nybörjare och öppen nivå | Lidingö
– Dansa under lunchen! Fokus är dansglädje, ökad energi och kreativitet, en välbehövd och rolig paus under dagen.

Onlineklasser
Under en online-klass går vi igenom samma innehåll som under en fysisk kurs, du gör det i din egen takt, antingen är du med live eller kör när det passar dig. Varje lektion spelas in och skickas till dig efter varje kurstillfälle, lektionerna sparas under hela kursen. Onlineklasserna är separata från terminskurserna i dansstudio, och spelas in under dagtid via Zoom. Du får all info som behövs efter att du skickat in föranmälan. Nivån är öppen och passar dig utan tidigare förkunskaper som för dig med dansvana.

Creative Dance
Konstnärliga övningar och tekniker, finns med som hörnstenar i varje kurs
– Fri och kreativ dans som vidgar ditt dansuttryck och skapande. Prestigelöst, fritt och lekfullt. Creative dance eller skapande dans handlar om att skapa själv, utforska, improvisera och komponera, inte bara efterbilda rörelser. Skapande dans bygger på Laban-teknik, som utgår från en känsla eller inre bild som får utrymme att växa sig fram och uttryckas genom kroppen. Laban-tekniken utvecklades av Rudolf von Laban (rörelseteoretiker från Österrike, 1879-1958) och finns även med inom contemporary dans/nutida dans.

Creative Dance finns med som hörnsten i alla våra kurser och workshops. Inom creative dance finns inget rätt eller fel, eftersom det helt utgår från dig själv och dina sinnen. Här utforskar vi med hjälp av konstnärliga övningar, vår fantasi och dansar utifrån våra egna förutsättningar och där vi befinner oss i dansen.