Prova på

Prova på alla dansklasser

Välkommen till Core of Culture, danscentret för gatuinspirerade dansstilar. Inför höst-och vårterminen har du möjlighet att testa våra populära dansklasser – prova på samba, afrobrasilianskt, reggaeton, creative dance, brasiliansk funk m.m! Om du letar efter en danskurs där du hittar känslan bakom dansstilen, med en lärare som ser dig och uppmuntrar till eget uttryck, har du kommit rätt.

Vilka är vi?
Core of Culture grundades 2013 av systrarna Aileen och Lindsay Burrows. Det började med egen mysig studio i Solna som blev vårt andra hem i över 6 år. I slutet av 2014 flyttade Aileen till Sydamerika för att starta upp träningsverksamhet och Lindsay driver idag Core på egen hand.

2019 expanderades verksamheten och vi började då hyra in oss i centrala studios i Stockholm. Idag är Core of Culture ett etablerat danscenter som erbjuder allt från danskurser till dansshow och event.

Varför dansa med oss?

En del av Cores koncept är att vi dansar i mindre* grupper, i studios med mysig och personlig atmosfär, för att du ska få ut så mycket av klassen som möjligt. Utöver genuin dansträning, har dansklasserna även en konstnärlig och holistisk inriktning med en utbildad och erfaren lärare. Innehållet i klasserna kan därför skilja sig något från annan dansundervisning inom liknande stilar (där fokus ligger på steg, “rätta” rörelser, träning/fitnessbiten, sätta klar koreografi etc). Hos oss finns en plats för alla – oavsett om du kommer för att ha en rolig hobby, dansa professionellt eller för att utvecklas där du är i just nu.

*Vi håller oss ständigt uppdaterade med hur läget är i världen och riktlinjer gällande kurser och grupper. I skrivande stund har vi begränsat antal till max 18 personer.

Alla vi som har börjat på en danskurs har någon gång varit där. Känslan som säger “jag kan inte göra det där”, “men jag har ingen taktkänsla”, “jag är stel”, alla dessa “men” som spökar och sätter stopp för att prova något nytt.
Då säger vi alltid – det är väl just därför du kom! Hittills har inte någon av alla de hundratals elever genom åren lämnat en termin “stel som en pinne”. Många av eleverna har dansat med Core sedan starten och lika många har följt med för att uppträda och dansa på stora evenemang

Här är dans mer än steg och rörelse, det handlar om vad vi upplever och får uttrycka. Att dansa gör inte bara gott för kroppen, det händer även något i vårt medvetande, själ och i vårt välmående. Det är mindfulness i rörelse, vi blir närvarande i varje stund och därifrån kan vi inspireras och skapa bättre val för våra liv som kan bidra till mer glädje och lycka.

Prova på dansklasser till höstterminen 2021!

Du kan testa första gången för 100 kr (i mån av plats, kursanmälningar har förtur. Pga rådande situation och reducerade platser har vi inte möjlighet just nu att erbjuda gratis prova på, vi hoppas kunna erbjuda det inom en snar framtid). Prova på-avgiften dras sedan av på kursen om du skulle välja att fortsätta hela kursen. Garantera din plats genom att fylla i formuläret nedan, vi återkommer till dig via mail. Välkommen!

Föranmälan finns längst ner
Föranmälan finns längst ner

(Tryck på bilden för att se fler bilder)(Tryck på bilden för att se fler bilder)

Lite om dansklasserna

Pga begränsat antal deltagare är prova på-platserna reserverade för dig som dansar hos oss för första gången. Föranmälan finns längst ner.

Samba & Brazilian Dance
Prova på: 24 jan | Kursstart: Mån 31 jan + Ons 2 feb Nivå: nyb, öppen/intermediate, forts/avancerad 
Låt varje vecka vara karneval! Detta är klassen med massor av energi, glädje och lekfullhet. Har du alltid undrat hur samba kan se så snabbt och komplicerat ut och samtidigt får sambadansare det att se så enkelt ut? På denna klass får du svaret och kommer förstå varför samba är mer än fjädrar och vackra dräkter. På nybörjarnivå fokuserar vi mer på samba no pé (karnevalssamba), då det är viktigt att få in teknik, gung och koordination. På fortsättningsnivå inkluderar vi fler brasilianska dansstilar och arbetar mer med det artistiska och uttrycket som dansare.

Urban Latin Mix
Prova på: VT 2022 | Kursstart: Ons 2 feb | Öppen nivå
– För dig som vill go all in på dansgolvet! Den här klassen ger dig riktig klubbkänsla, är full med attityd och explosiva rörelser. Vi lockar fram din inre yin och yang, så att du kan dansa med 100% självförtroende! Här kan du lära dig stilar som reggaeton och brasiliansk funk och vi jobbar mycket med höfter, snabba fötter, kroppskoordination och musikalitet.

Latin Feminine Vibe
Prova på: 24 jan | Kursstart: Mån 31 jan kl 18.00 | Öppen nivå
– För dig som vill omfamna din feminina energi på ett lekfullt sätt! Här lägger vi fokus på bål, rumpa, rygg och höfter med twerkinspirerade rörelser, kroppskoordination och uttryck.

Dagskurser, lunchklasser
Samba & Brazilian Dance (5 v) och Shamanic Energy Dance (5 v)
Prova på: VT 2022 ca tider 12-14.15 | Öppen nivå
– Dansa under lunchen! Fokus är på dansglädje, ökad energi och kreativitet, en välbehövd och rolig paus under dagen. Samba kan du läsa mer om ovan. Shamanic Energy Dance är en kurs med själsligt och esoteriskt innehåll. En blandning av holistiska och shamanska principer och verktyg med konstnärliga övningar. Här är du med om en resa in i dig själv, genom dansen och rörelse som verktyg, där din inre röst är kompassen. Passar alla oavsett erfarenhet.

Creative Dance
Konstnärliga övningar och tekniker som finns med som hörnstenar i varje kurs
– Fri och kreativ dans som vidgar ditt dansuttryck och skapande. Prestigelöst, fritt och lekfullt. Creative dance eller skapande dans handlar om att skapa själv, utforska, improvisera och komponera, inte bara efterbilda rörelser. Skapande dans bygger på Laban-teknik, som utgår från en känsla eller inre bild som får utrymme att växa sig fram och uttryckas genom kroppen. Laban-tekniken utvecklades av Rudolf von Laban (rörelseteoretiker från Österrike, 1879-1958) och finns även med inom contemporary dans/nutida dans.

Creative Dance finns med som hörnsten i alla våra kurser och workshops. Inom creative dance finns inget rätt eller fel, eftersom det helt utgår från dig själv och dina sinnen. Här utforskar vi med hjälp av konstnärliga övningar, vår fantasi och dansar utifrån våra egna förutsättningar och där vi befinner oss i dansen.


wordpress hemsida wordpress hemsida