Workshops

Här hittar du fler danskurser och workshops som vi arrangerar.

Utöver terminskurser erbjuder vi workshops och specialkurser för elever och andra dansare. Dessa workshops ger dig möjlighet att fördjupa dig i till exempel teknik, improvisation eller en specifik dansstil.

Nedan hittar du alla våra workshops och sommarkurser.


Samba Boot Camp

Dansa in sommaren med samba! Workshops för dig som vill jobba med musikalitet, improvisation, koordination, uttryck, danskombinationer och mycket mer. För dig som dansar på medel-avancerad nivå och har förkunskaper inom grundtekniken i samba.

Samba Boot Camp är danstillfällen fyllda med inspiration från sambans värld. Vi dansar till olika samba-stilar (samba no pé, samba de roda, samba reggae, samba axé, samba afro, pagode) och får utmanas i vår musikalitet, koordination, uttryck och kroppsmedvetenhet. Improvisationsövningar, koreografi och ytterligare påfyllning av dansbiblioteket utlovas!

Samba Boot Camp är för dig som bemästrar grundtekniken i samba och vill fördjupa dig inom dansteknik, improvisation, koreografi mm.

Upplägg

° Musikalitet och rytm
° Fördjupning inom alla sambastilar vi dansar
° Bakgrund och dans/musikhistoria
° Sceniskt och personligt uttryck
° Koordination och kroppsmedvetenhet
° Danskombinationer, sk “floreios”
° Improvisation och danskomposition

Datum och tid kommer upp inom kort, planerade datum är (kan komma att ändras):

Sista anmälningsdag tors 10 juni.

Mån 14 juni kl 18.00-19.30 (Sveavägen eller Rålis/Vanadislunden)
Ons 16 juni kl 18.00-19.30 (Sveavägen eller Rålis//Vanadislunden)
Mån 21 juni kl 18.00-19.30 (Sveavägen eller Rålis/Vanadislunden)
Ons 22 juni kl 18.00-19.30 (Sveavägen eller Rålis/Vanadislunden)

(OBS! Vid regn / oväder ställer vi in och bokar om till annan dag, alternativt kör i danssal. All information får du vid anmälan. Max 15 personer inomhus för att vi ska kunna hålla säkert avstånd från varandra. Utomhus kan vi vara fler).

Plats: Sveavägen 128, Dance Connection (gå bakom och runt gula bostadshuset). Vid utomhusträning, Rålambshovsparken. Du får all info vid anmälan.

Pris: Alla 4 tillfällen, totalt 6 h dansträning, 700 kr (175 kr/gång)

Det går även att anmäla till enstaka gång (vid mån av plats, du som anmält dig till flera ggr har förtur): 200 kr (inomhus), 160 kr (utomhus).

Psst…Har du dansat under vårterminen? Då har du rabatt på 50 kr på hela campet! Har du dansat i maj också? Då har du dubbelt så stor rabatt.

 

Anmäl dig här

Anmäl dig här

 


Carnaval Crew

Carnaval Crew

Var med i Core of Cultures karnevalsgrupp! Dansa och vara med i olika offentliga evenemang som karnevaler, festivaler och uppträdanden.

Vi utmanas att dansa självständigt för att sen kunna slipa på detaljerna. Musikalitet spelar en viktig roll. Vi fokuserar på sceniska uttryck, improvisation och lekfullhet. Vi börjar sätta vår egen personliga prägel på dansen. Möjlighet till träning med batería / musiker! Dansvana och speciell intagning krävs. 

För dig som är intresserad av sy din egen dräkt eller har andra roliga idéer, finns alla möjligheter att utforska din kreativa sida. Vi har syträffar och dräkttillverkning, här behövs inga speciella förkunskaper.

Planeras till våren/sommaren 2022. Skriv till oss på info@coreofculture.com för att anmäla intresse.

 


Akrobatik för dansare

Akrobatik

En unik workshop för dansare och den som vill träna på smidighet och spänstighet. Vi bygger upp styrka för att klara mer avancerade tekniska moment, samtidigt som kroppskontroll ligger i fokus.

Lärare i akrobatik är Sara Stanczak. Hon har en bakgrund som elitgymnast och arbetar professionellt med capoeira och dans sedan många år. Denna workshop får du inte missa!

Planeras till vår/sommaren 2022. Skriv till oss på info@coreofculture.com för att anmäla intresse.

wordpress hemsida wordpress hemsida