Workshops

Här hittar du fler danskurser och workshops som vi arrangerar.

Utöver terminskurser erbjuder vi workshops och specialkurser för elever och andra dansare. Dessa workshops ger dig möjlighet att fördjupa dig i till exempel teknik, improvisation eller en specifik dansstil.

Nedan hittar du alla våra workshops och sommarkurser.


Summer Camp 2019

Välkommen på Summer Camp! Dansworkshops under sommar/höst 2019.

Summer Camp är ett dansläger på tre tillfällen med dansworkshops som är alla noga planerade för att fördjupa och utmana dig inom dansens olika element.

Målet är att fördjupa oss i att hitta vårt unika rörelsespråk med både individuella övningar och övningar i grupp. Vi utmanas utifrån våra egna förutsättningar och där vi befinner oss i dansen. Musiken är mycket varierad och vi dansar till allt från latinamerikansk, brasiliansk, karibisk, afrikansk musik till klassisk, tribal och instrumentell musik. Eleverna får även möjlighet att ta med sig favoritmusik.

Här kan deltagarna inspireras av varandra, då alla nivåer och dansstilar blandas. Summer Camp är också för dig som har dansat ett tag och vill fördjupa dig inom dansteknik, improvisation, koreografi mm. För att få en helhet är det bästa att gå hela campet, men det går också bra att gå en enstaka gång.

Upplägg
Under Summer Camp får du prova på olika delar:

  • Musikalitet och rytm
  • Improvisation och danskomposition
  • Koreografi genom skapande övningar
  • Sceniskt och personligt uttryck
  • Konstnärliga och kreativa verktyg som du har praktisk användning av
  • Närvaro (fysisk, emotionell, mental) och medvetenhet
  • Meditation och avslappning

Detta är ett unikt och roligt tillfälle för att utvecklas ett steg längre i i din dans!

Datum och tid:
I augusti, kommer upp inom kort!

Plats: 

Priser:
1 gång: 200 kr (totalt 9 min, ord pris 230 kr)

  • 3 ggr: 550 kr (totalt 4,5 h, ord pris 690 kr)
  • Psst….Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss!

Nivå: Vissa förkunskaper krävs, men mest handlar det om att ha en öppen attityd och energi. Alla nivåer blandas och man dansar utifrån ens egna förutsättningar. Alla dansstilar är välkomna!

Minst 10 deltagare.
Max 18 platser per klass.

Anmäl dig här!

Anmäl dig här!


 


Carnaval Crew

Carnaval Crew

Var med i Core of Cultures karnevalsgrupp! Dansa och vara med i olika offentliga evenemang som karnevaler, festivaler och uppträdanden.

Vi utmanas att dansa självständigt för att sen kunna slipa på detaljerna. Musikalitet spelar en viktig roll. Vi fokuserar på sceniska uttryck, improvisation och lekfullhet. Vi börjar sätta vår egen personliga prägel på dansen. Möjlighet till träning med batería / musiker! Dansvana och speciell intagning krävs. 

För dig som är intresserad av sy din egen dräkt eller har andra roliga idéer, finns alla möjligheter att utforska din kreativa sida. Vi har syträffar och dräkttillverkning, här behövs inga speciella förkunskaper.

Intresseanmäl dig här!

Intresseanmäl dig här!

 


Akrobatik för dansare

Akrobatik
En unik workshop för dansare och den som vill träna på smidighet och spänstighet. Vi bygger upp styrka för att klara mer avancerade tekniska moment, samtidigt som kroppskontroll ligger i fokus.

Lärare i akrobatik är Sara Stanczak. Hon har en bakgrund som elitgymnast och arbetar professionellt med capoeira och dans sedan många år. Denna workshop får du inte missa!

Planeras inom kort, passa på att anmäla intresse!

Intresseanmäl dig här!

Intresseanmäl dig här!