Workshops

Här hittar du fler danskurser och workshops som vi arrangerar.

Utöver terminskurser erbjuder vi workshops och specialkurser för elever och andra dansare. Dessa workshops ger dig möjlighet att fördjupa dig i till exempel teknik, improvisation eller en specifik dansstil.

Nedan hittar du alla våra workshops och höstkurser.


Winter Camp 2018

Välkommen på Winter Camp! Dansworkshops under höst/vinter 2018.

Winter Camp är ett dansläger på tre tillfällen med dansworkshops som är alla noga planerade för att fördjupa och utmana dig inom dansens olika element.

Vi fokuserar på olika delar: musikalitet, improvisation, koreografi, skapande övningar, sceniskt/personligt uttryck och mycket mer. Målet är att fördjupa oss i att hitta vårt unika rörelsespråk med både individuella övningar och övningar i grupp. Vi utmanas utifrån våra egna förutsättningar och där vi befinner oss i dansen. Musiken varierar från latinamerikansk/brasiliansk/karibisk/afrikansk till klassisk och instrumentell musik.

Detta är ett utmärkt tillfälle för att utvecklas ett steg längre i i din dans.

Upplägg: Varje workshop innehåller två delar – första timmen är det fokus på sceniskt uttryck, skapande och konstnärliga övningar. Här kan deltagarna inspireras av varandra, då alla nivåer och dansstilar blandas. Andra delen är för dig som har dansat ett tag och vill fördjupa dig inom teknik, improvisation, koreografi mm. därför är nivån mer avancerad andra timmen. För att få en helhet är det bästa att gå hela campet, men det går också bra att gå en enstaka gång eller dela upp så att du endast går öppen nivå tex.

Datum: Tis 13 nov kl 18.15-20.15
Tis 20 nov kl 18.15-20,15
Tis 27 nov kl 18.15-20.15

Sista anmälningsdag: 7 november

Priser:
Vi har rabatterat denna kurs ordentligt för att så många som möjligt ska kunna delta.

  • 1 gång, 2 h dans (200 kr, ord pris 300 kr)
  • Winter Camp 3 ggr, totalt 6 h (550 kr, ord pris 650 kr)*
  • Winter Camp (endast första timmen) 3 ggr, totalt 3 h (400 kr, ord pris 500 kr)

*Har du dansat denna hösttermin? Kul! Då har du ytterligare rabatt på 50 kr för hela campet och dansar då för 500 kr!

Nivå: Vissa förkunskaper krävs. Alla nivåer blandas och man dansar utifrån ens egna förutsättningar. Alla dansstilar är välkomna!

Max 15 platser per klass.

Anmäl dig här!

Anmäl dig här!


Höstkurs i samba

samba sommarkurs

Lär dig grunderna i samba på 5 veckor!

Denna kurs är för dig som är helt nybörjare utan förkunskaper till medelnivå. Vi tränar teknik, utmanar vårt rörelsemönster och dansar till olika typer av brasiliansk musik. Garanterad dansträning utlovas!

Kursen är till ett förmånligt pris, och nivån är för alla nybörjare samt för dig som är på medelnivå och vill ha lite extra träning under höst/vinter.

Datum: Mån 29 okt kl 18.15-19.15
5, 12, 19 och 26 nov kl 18.15-19.15

Sista anmälningsdag: 26 oktober
Pris: 5 veckor, 900 kr

Anmäl dig här!

Anmäl dig här!


Akrobatik för dansare

Akrobatik
En annorlunda workshop för dansare och den som vill träna på smidighet och spänstighet. Vi bygger upp styrka för att klara mer avancerade tekniska moment, samtidigt som kroppskontroll ligger i fokus.

Lärare i akrobatik är Sara Stanczak. Hon har en bakgrund som elitgymnast och arbetar professionellt med capoeira och dans sedan många år. Denna workshop får du inte missa!

Planeras inom kort, passa på att anmäla intresse!

Intresseanmäl dig här!

Intresseanmäl dig här!


Carnaval Crew

Carnaval Crew

Var med i Core of Cultures karnevalsgrupp! Dansa och vara med i olika offentliga evenemang som karnevaler, festivaler och uppträdanden.

Vi utmanas att dansa självständigt för att sen kunna slipa på detaljerna. Musikalitet spelar en viktig roll. Vi fokuserar på sceniska uttryck, improvisation och lekfullhet. Vi börjar sätta vår egen personliga prägel på dansen. Möjlighet till träning med batería / musiker! Dansvana och speciell intagning krävs. 

För dig som är intresserad av sy din egen dräkt eller har andra roliga idéer, finns alla möjligheter att utforska din kreativa sida. Vi har syträffar och dräkttillverkning, här behövs inga speciella förkunskaper.

Intresseanmäl dig här!

Intresseanmäl dig här!