Nya sommarkurser på dagtid!

Sommarkurser på dagtid

I mitten av augusti erbjuder vi danskurser på dagtid i mindre grupp (max 10 personer). Kurserna är på vardagar och hålls centralt i Stockholm.

Priset blir en aning högre än vid större grupper, men kvaliteten är även mycket högre då du får möjlighet att vara i en trygg miljö med lärare som ser DIG och kan anpassa upplägget utefter var du befinner dig och vill uppnå.

Att gå privata danskurser ger större och snabbare möjlighet till utveckling inom dansen och du får stort utrymme för personlig feedback. Nivån är öppen och kursen passar alla oavsett erfarenhet. Du kanske arbetar kvällar, är föräldraledig, student, sjukskriven, arbetssökande, egenföretagare? Då passar detta dig!

 

Shamanic Spirit, öppen nivå

Detta är en danskurs med eget holistiskt koncept av Lindsay Burrows. Inspirationen kommer från shamansk visdom och yogans filosofi i kombination med ett konstnärligt perspektiv. Detta är frigörande energidans som involverar allt ifrån din närvaro, balansering av ditt inre energiflöde och kroppsmedvetenhet, till uttryck och eget skapande. Vi tar kraft och energi från Pachamama (Moder Jord) såväl som Padre Sol/Cielo (himlen och solen) och inkorporerar elementen, kraftdjur och naturens värld i vårt dansuttryck. Vår inre som vår yttre värld blir vår dansscen. Då vi fokuserar på de 7 huvudchakrorna är även kursen 7 veckor.

Vi fokuserar på dansteknik i kombination med visualisering, mjukhet i kroppen, feminina/maskulina element, uttryck, hållning, gång, kroppsmedvetenhet och koordination, ge och ta emot energi m.m.

Klasserna har ett skapande upplägg där vi jobbar utifrån känslor, lekfullhet och uttryck. Musik tar vi från världens alla hörn, du får även ta med din favoritmusik! I början av klassen hittar vi medveten närvaro i kroppen och rummet, vi jobbar med dynamisk andning och jobbar successivt med att få med alla delar (kropp, sinne och själ) för att börja dansa. Efter klassen tillbringar vi sista stunden med stretching, meditation och avslappning. Under klassen kan vi använda oss av essentiella oljor / rökelse.

Datum:
Torsdagar kl 11-30-12.45 (75 min)
15 aug, 22 aug, 29 aug, 12 sep, 19 sep, 26 sep och 3 okt

Kurserna hålls på vardagar dagtid och centralt i Stockholm.

Plats: Roslagsgatan 58 (Tim’s Pilates)
Pris: 2100 kr, 7 veckor
Kursstart: Tors 15 augusti kl 11.30 (75 min)
Lärare: Lindsay Burrows (mer info hittar du här)
Sista anmälningsdag: 29 juli

Anmäl dig här!

Anmäl dig här!


Samba & Brazilian, grundnivå

Lär dig grunderna i samba på 7 veckor! Välkommen på en rolig danskurs i samba, där du kommer få med dig grunderna i samba no pé (karnevalssamba), lära dig att röra ordentligt på höfter och ta kraft från magen och andningen. Karnevalskänslan är garanterad!

För oss är samba mer än fjädrar och karneval, det handlar om ett uttryck för sin inre femininitet (sensualitet, flöde, gång, lekfullhet mm) och inre maskulinitet (kraft, mod, tempo och uthållighet mm). Det ger en styrka och närvaro i varje rörelse och det kan man ta med sig i vad man än dansar senare. Under kursen får du prova på att dansa till all typ av musik från Brasilien, och vi börjar alltid med mer tribal/instrumentell musik för att komma in i ett högre medvetande innan vi dansar.

En klass börjar också alltid med att hitta en medveten närvaro i kroppen och rummet, vi jobbar med andningen och jobbar successivt med att få med alla delar (kropp, sinne och själ) för att börja dansa.

Varje lektion är totalt ca 60 min med dansträning, stretching och andningsövningar.


Datum:
Tisdagar kl 10.30-11.30
13 aug, 20 aug , 27 aug, 3 sep

Onsdagar kl 10.30-11.30
11 sep, 18 sep, 25 sep 

Kurserna hålls på dagtid och centralt i Stockholm.
Plats: Roslagsgatan 58 (Tim’s Pilates)
Pris: 2100 kr, 7 veckor
Kursstart: Tis 13 augusti kl 10.30
Lärare: Lindsay Burrows (mer info hittar du här)
Sista anmälningsdag:
 29 juli

Anmäl dig här!

Anmäl dig här!


Creative Dance, öppen nivå

Frigörande, skapande och kreativ dans som utmanar dig i ditt dansuttryck och eget skapande. Prestigelöst, fritt och lekfullt!

Under denna kurs fördjupar vi oss i vårt unika rörelsespråk med hjälp av konstnärliga övningar. Vi tar hjälp av vår fantasi, det är skapande dans där vi utmanas utifrån våra egna förutsättningar och där vi befinner oss i dansen. Musiken är varierad och vi dansar till allt från latinamerikansk, brasiliansk, karibisk, afrikansk musik till klassisk, tribal och instrumentell musik. Du får även möjlighet att ta med dig din favoritmusik.

Här inspireras deltagarna av varandra då alla nivåer och dansgenrer är välkomna. Kursen är även för dig som vill fördjupa dig inom dans-och rörelseteknik, improvisation, koreografi mm.

Under kursen får du prova på:

1) Musikalitet och rytm
2) Improvisation och danskomposition
3) Koreografi genom skapande övningar
4) Sceniskt och personligt uttryck
5) Konstnärliga och kreativa verktyg som du har praktisk användning av
6) Närvaro (fysisk, kroppslig, mental) och medvetenhet
7) Avslappning, reflektion


Datum:
Tisdagar kl 09.30-10.30
13 aug, 20 aug, 27 aug, 3 sep 

Onsdag 11 sep kl 09.30-10.30

Plats: Roslagsgatan 58 (Tim’s Pilates)
Pris: 2100 kr, 7 veckor
Kursstart: Tis 13 augusti kl 09.30
Lärare: Lindsay Burrows (mer info hittar du här)
Sista anmälningsdag:
 29 juli

Anmäl dig här!

Anmäl dig här!

Kommentera