Om Lindsay

Började att arbeta med dans redan som 17-åring, och har sedan dess har vandrat tillsammans som mycket goda vänner. Lindsay insåg i vuxen ålder hur mycket energi, glädje och transformation väcktes genom dansen, och valde att specialisera sig på gatustilar från Latinamerika/Brasilien. 2016 väcktes ett djupt sökande inom shamanska filosofier och sina förfäders rötter, sin personliga utveckling, och många transformativa upplevelser följde efter det.
Under vägen kom Skapande dans-utbildning och konstnärliga kurser på SKH och SMI, Reiki Master-utbildning. Just nu fördjupar hon sig inom ceremoniell kakaw/kakao, guidad av ett Maya-community i Guatemala och naturmedicin från Sydamerika. Hennes sydamerikanska rötter, kärlek och respekt för ”Pacha Mama” (Moder Jord) och kosmos, stjärnorna, påminner henne om vem hon har varit, är och kan komma att bli. Hennes stora drivkraft i livet är kärleken till familjen, barn, sig själv, naturen, plantorna, konsten och alla människor och djur som på något sätt vill lämna världen lite mer kärleksfull och roligare att leva i än när de kom.


Dans & Embodiment Coaching

Lindsay blir ofta bokad till företagsworkshops, event och privata tillställningar, som tex möhippor och födelsedagsfiranden. Många grupper kommer från andra städer för att köra ett pass med henne i Stockholm.
Hon håller gärna pass ute i naturen, bland annat har det blivit workshops ute i skärgården, i parker, uppe vid kullar och i skogen. Kurser och workshops som hålls fokuserar främst på intuition, få fram feminina energin, väcka kreativitet och livskraft. Hon är även specialiserad på dansgenrer från Brasilien och Latinamerika, med konstnärligt/holistiskt/spirituellt innehåll. Det blir även många roliga uppdrag i form av koreografera en låt, flashmob och kreativa teman.

Här kan du även boka privatklasser.

Intention, vision, creation, transformation och integration är mantrat under varje pass, oavsett hur stor eller liten. Det viktigaste är att hitta gnistan inom dig och få fram den.

Som dansare och koreograf bokas hon till show och föreställning på festivaler, företagsevent, bröllop, små som stora evenemang. Hon är även konstnärlig ledare, huvudlärare och verksamhetsansvarig för Core of Culture.


Healing (Sessioner & Medial vägledning)

Healing är medicin

Holism (från grekiska holos, ”hel”, ”odelad) betyder helhet och är ett begrepp för att förklara att helheten är större än summan av delarna och att ingenting kan beskrivas enskilt utan kontext. Orsaken bakom vissa upplevelser beror inte bara på en sak, det är flera saker som har lett dit.

Med tanke på världsbilden idag är det viktigt att vi som människor hittar en balans, först inom oss själva. Ibland finner vi oss i en del av livsresan där det är dags att hitta en ny väg, en väg som leder till den du är menad att vara. Då kan det vara skönt med lite hjälp på vägen, en stöttepelare.

Idag används healingmetoder som reiki som komplement till sjukvård i bl a USA, England och Sydamerika. Det är också godkänt som alternativmedicin av WHO. I Sverige är reiki och dans/rörelse godkänt som friskvård, så du kan använda ditt friskvårdsbidrag.

Vad är healing?

Healing är den äldsta formen av kroppsligt och själsligt läkande, det är energimedicin och energiöverföring från den universella källan. Healern är endast en kanal. För att sann healing ska äga rum behövs rena intentioner, därför är det viktigt att du tar emot healing med en person du kan lita på. Allt i universum som sker med den renaste kärlek är healing och behöver inte vara kopplat till någon religion, tro eller kultur (många som är troende arbetar med healing tex).

Healingsessionerna går att göra både på distans eller fysiskt, beroende på vad du bor. 

Det finns olika metoder. En av de healingmetoder som används är Reiki, rei, som betyder ”universell” och ki, som betyder ”livsenergi”. Reiki kan ges och tas emot av alla, oavsett om man är spirituellt eller vetenskapligt lagd, och man behöver inte ”tro på healing” för att det ska fungera (källa: Reikiförbundet.se).

Hur funkar det?

Kort förklarat så fungerar det ungefär som våra mobiler eller radion. På cellnivå är allt energi och vibrerar på olika frekvenser. Du slår på TVn och trycker in kanalens siffra (frekvens) och du har en bild framför dig. På liknande sätt fungerar kontakt- och distanshealing. Healern tonar in på en högre frekvens där ditt högre medvetande finns och därifrån kan healingen äga rum. Behandlingen är trygg, du ligger tryggt på behandlingsbänk fullt påklädd, med lugnande musik och doftande aromaoljor/rökelse i rummet för bästa möjliga upplevelse. 

Funkar healing på distans?

Många undrar om distanshealing verkligen fungerar och hur det kan göra det. Det är svårt att sätta sig in i hur healing kan göras på distans ur ett fysiskt perspektiv. Därför behöver vi förstå detta med rum och tid. Det grundar sig på bla kvantfysiken och principen att allt egentligen är energi på cellnivå och därför kopplade till varandra. Vid en distanshealing kan du befinna dig i hemmet eller på annan trygg plats. Distanshealing kan ibland upplevas som starkare än vid fysisk healing, därför följs alltid sessionen upp av ett kort samtal.

Distanshealing har samma hälsofördelar som fysisk healing, och är ett fantastisk sätt till självläkning. 

Vägledning & Kanalisering

Det bästa är om det finns en kontinuitet, men det går även bra med ett samtal. Du kan även välja vägledningssamtal till healingsessionen.

Under ett vägledningssamtal fokuserar vi på dig och vad som pågår i ditt liv, kanske kan vi hitta ett mönster eller reflektera över tidigare skeenden i livet? Lindsay tonar in och kanaliserar direkt med ditt högre medvetande (ditt höga jag) och därifrån sker vårt samtal. Det handlar om att påminna dig om vad du egentligen vet inom dig själv, men vi hjälps åt att hitta dina nycklar.

Här finns även en mängd verktyg att ta del av. Vid önskemål delar hon gärna med sig av olika energimetoder, naturmedicin, ancestrala visdomar, holistiska övningar, astrologi, andningsövningar och mycket mer.


Shop

Essentiella oljor

Eteriska oljor, även kallade essentiella oljor, finns naturligt i alla växter och har använts i tusentals år för att läka och hela. För att få en terapeutisk eterisk olja krävs det att oljan är 100 % ren, vilket innebär att den inte är utspädd med vare sig andra oljor eller syntetiska ämnen. Detta gör dock oljan dyrare, men också mycket mer dryg då du endast behöver en liten mängd olja för att det ska ha effekt på kropp och själ. 

Eteriska oljor anses inte bara påverka huden positivt utan även muskulaturen, hormonsystemet, cirkulationen, matsmältningen och de inre organen.

DoTERRAs eteriska oljor är 100 % rena. De utvinns på ett skonsamt sätt genom ångdestillering och kallpressning, är väldigt dryga, det räcker med en droppe.

Några tips på hur man kan använda eteriska oljor:

 • Terrashield, en av doTERRAS blandningar, som skydd mot fästingar och mygg.
 • Pepparmynta och Ingefärsolja är bra för att förhindra illamående och åksjuka.
 • Citron/Apelsinoljan ger klarhet åt tanken och hjälper dig att fokusera.
 • Lavendel i en diffuser är en väldoftande rumsrenare som ger lugn inför sovdags.
 • Sandelträ och Frankincese ger avslappning vid meditation och yoga.
 • Vetiver och Lavendel är en bra blandning att använda under flygresan för att minimera jetlag.
 • OnGuard, en blandning av olika oljor, som bl a stärker immunförsvaret.

Beställ ett minikit!
Kombinationen mellan oljorna är super för pollensäsongen och enskilt kan de användas till allt från att få piggare hjärna, upplyftande energi, till att få friska och rena luftvägar och en god natts sömn. Minikitet innehåller 3 oljor á 2 ml:

 1. Pepparmint
 2. Melaleuca (tea tree oil)
 3. Lavender

Ceremoniell Kakao (Ka’kaw)

Heliga kakaon, en hjärtöppnande naturmedicin från Guatemala, direkt från Maya-communityt Chinimital. Här producerar ett kollektiv av familjer det vi väst kallar ”ceremoniell kakao”.

Maya har en avancerad och komplex ”geo-cosmovision”, allt från spiritualitet, till jordbruk, till förhållningsätt till stjärnorna och matematiska uträkningar. Det finns ett varför till alla praktiker och tydligt syfte.

Kakaon har en mängd hälsofördelar för både kropp och själv, full av antioxidanter, antiinflammatoriska egenskaper, magi för hyn och ur ett spirituellt perspektiv en medicin som hjälper att kommunicera bättre från hjärtat.

Enligt Maya termer finns inte kakao-ceremoni i samma bemärkelse som vi uppfattar den, det handlar mer om kotzij, att ge gåvor till vår allmoder (Madre Tierra), hedra alla element och energier i vårt universum och Hjärtat i skyn och hjärtat på jorden. Det är en tid för uppskattning och tacksamhet.

Under Mayakulturens guldålder värderades kakaon mycket högt, ansågs vara mer värdefull än guld. När olika familjer och communites inte kom överens, var kakaon medicinen som användes i möten med varandra. Det var och fortsätter vara en medicin som hjälper till med konfliktlösning.

För att kakao (rätt benämning ka’kaw) ska anses vara ceremoniell behöver en mängd saker vara i balans. Nedan hittar du vad Mayan Wisdom Project skriver om vad ceremoniell kakao är, det är härifrån jag beställer min kakao:

Cacao for kotzij’ (wrongfully called ceremonial cacao) to be considered ceremonial it must…

 • Come from the cacao criollo strand. 
 • Come from a farm without mono-cultures or chemical fertilizers.
 • Come from a farm that is organic and respects the symbiosis of the local flora and fauna. In the case of Guatemala, it even would include that it grows near jade deposits.
 • Be worked on by people in the community who have cleansed themselves before coming close to the medicine and have profound respect for it.
 • Be made 100% by hand (as machines are said to interrupt and cut the energy of this medicine).
 • Be respected in its spiritual ways – for instance, Mayan spiritual leaders energize the cacao by cleansing it with incense and other elements, traditional music is played during the process of preparation, and the workshop is sitting in nature in a place surrounded by Mayan altars.
 • Be sun dried, wood fire roasted in a clay skillet, and peeled by hand. 
 • Be ground in the metate (grinding stone) by hand. Specifically that the metate has pores, making it have feminine energy (since there are stones that are masculine or feminine).
 • Be ensured that as the cacao is in the process of production, like it says in the sacred Popol Wuj (sacred book of the Maya), all utensils are thanked and cleansed, that the people cleanse themselves, and that the energies are asked for permission to work with the cacao.
 • There are parts of the process in which only women can work with the cacao, since cacao is feminine, and in certain parts of the process a masculine energy could cut away its essence. 
 • Be made sure that metals such as iron, steel, and others never touch the cacao as they can cut away its spirit and energy. 
 • The intentions of the people who are working with the cacao must follow the world system: meaning that in their work they ensure they will protect the Earth and its beings, never damage any community, and not have a negative effect in the next 400 years of future generations of people. 
 • Plus factories and industrial machines never go in tune with the energy of cacao.

Priser

Både dans och healing är avdragsgilla för företag och godkända som friskvård.

Dans – RörelseAntalPris
Coaching & Workshops
Privat coaching (i studio)1990:-
Privat coaching (online) 890:-  
Privat coaching-paket54290:-
Workshop (online)fr 2490:-
Workshop/Möhippa fr 2990:-
Företagsworkshop  fr 3500:-
Dans/rörelse på jobbet (varje fredag tex)enl överenskommelse

HealingAntalPris
Behandling & Vägledning
Minikit Oljor (3×2 ml), vid frakt tillkommer 43 kr1222:-
Distanshealing (ca 30 min) 1 490:-
Healing, med vägledning (ca 60 min)1850:-
Healingsession med Kakao (ca 60 min)1890:-
Healing, med vägledning (ca 90 min)11250:-

Kontakt