culture-banner

Core of Culture är det urbana danscentret för dig som älskar konstformer skapade från gatan.

Vi förenar dansvärlden genom att samla några av gatans dansstilar på en plats. För dig som vill ha mer dans i världen. För dig som vill börja dansa. För dig som inte än har upptäckt vad den magiska kulturvärlden kan erbjuda. En plats för alla.

Varför just från gatan?

Det är från gatan som känslan bakom många dansstilar har kommit till och därifrån skapat olika stilar. Anledningarna har varit många. Från förtryck, politiska orsaker till viljan att vilja förändra något genom att uttrycka sig med hjälp av dans och musik. Dessa gatustilar påminner oss om hur kreativa och uttrycksfulla vi människor kan vara, bara vi låter oss känna efter.

För oss är Stockholms kulturvärld indelad. Detta gäller speciellt de urbana konstformerna som skapats från gatan, t.ex. hiphop, salsa, afrikansk dans, samba m.fl. Vi tror på att sprida gatukultur i sin helhet och förena den urbana kulturvärlden. Ensam kan man nå långt, men tillsammans kan vi nå ännu längre.

[perfect_quotes id=”397″]


Vision

Vi vill förena olika urbana danstilar och kulturer under ett tak och vara en plattform för kreativa och givande utbyten. Vi har alla något att lära av varandra.

Vi vill främja kulturen i Stockholm. Vi tror på att om man förenar olika kulturer, konstformer och kreativa näringar så ligger styrkan i att just förenas för att utvecklas.

Vi ser att Core of Culture kan vara ett centrum för gatukultur och urbana dansstilar, både traditionella som nya, och på så sätt skapa något som inte finns idag. Gatukultur i dess helhet.

Vi inspireras av gatukulturens rötter. De har haft ett starkt inflytande på hur dagens gatustilar har skapats och utvecklats.

Vi tror att samarbete, öppenhet och inspiration genom mångfald och kreativa utbyten är vägen till ett mer rikare och spännande kulturliv i Sverige.

Vi har även en vision om att kulturverksamhet och kreativa/konstnärliga yrken ska bli en självklar del av det svenska näringslivet. För oss är det enkelt. Älskar man det man gör, kan man även inspirera andra att må bra och bidra till ett bättre samhälle. Det gynnar alla.