Om Oss

culture-banner

Bakgrund

Core of Culture är ett danscenter som grundades 2013 av systrarna Aileen och Lindsay Burrows. Båda hade då en bakgrund inom kulturellt arbete (dansare, koreografer, projektledare) och entreprenörskap. 2014 åkte Aileen till Sydamerika för att starta upp eget träningscenter och Lindsay driver idag Core på egen hand.

Dansskolan Core of Culture grundades med syftet att förstärka kulturella och konstnärliga konstformer som dans och musik med inriktning gatustilar (exempelvis afro, samba och brasilianska danser, latin m.m.). Vi har alltid sett gatan som en naturlig plattform för skapande, speciellt inom latinamerikanska / brasilianska/ afroinspirerade danser och slagverk. Gatan gav därför inspiration till namnet Core of Culture – kulturens kärna.

En annan viktig del som har vuxit fram genom åren är att vi arbetar ur ett holistiskt, kreativt och konstnärligt perspektiv i allt vi gör, vare sig det gäller danskurser, shower eller projekt. Dans gör inte bara gott för kroppen, det gör även gott för vårt välbefinnande, höjer energin inom oss och utvidgar medvetandet.

Verksamheten består av:
  • Dansskola med kurser & workshops
  • Dansgrupp, bestående av både professionella dansare som elever
  • Event och projekt

Kontakta oss

Kontakta oss

Flera av våra tidigare uppdrag hittar du här.


Dansskola

För alla danskurser som hålls av Core of Cultures danspedagoger går kvalitet före kvantitet.

Vi har danskurser i samba, reggaeton, brasiliansk funk, shamansk energidans m.m för alla nivåer. Vår vision är att du som elev ska känna dig fri och inspirerad under klasserna. En inre balans inom oss själva speglas även på andra delar av vårt liv.

För kvalitets skull dansar vi i mindre grupper om max 18-20 personer, vi vill att du ska kunna utvecklas och få ut så mycket av möjligt av klassen. Dessutom är läraren specialutbildad och har många års erfarenhet inom danspedagogik, konstnärlig och skapande dans och detta ger ytterligare ett djupare lager till klasserna.

Vi kombinerar genuin dansträning med ett holistiskt perspektiv kombinerat med en konstnärlig inriktning på klasserna. Denna kan skilja sig lite från traditionell undervisning inom liknande dansstilar (där fokus mestadels ligger på steg, “rätta” rörelserna, fitnessbiten och att sätta koreografi). Vi tror att det är då du verkligen får utmanas i hur du kan uttrycka dig mer autentiskt.

Vill du testa våra danskurser? Välkommen på prova på inför varje kursstart, för endast 100 kr/klass kan du prova på dansstilar som latin feminine vibe, samba, reggaeton och mycket mer, i mysig och personlig dansstudio centralt i Stockholm.

Mer om dansskolan

Mer om dansskolan

Prova på

Prova på

 


Boka en oförglömlig dansshow

Perfekt för företagsevent, bröllop och festivaler m.m.! Boka dansshower utöver det vanliga med latinamerikanska och brasilianska stilar, även samarbete med live-trummor. Här kombineras olika dansstilar och konstformer i strävan efter att utmana det traditionella och samtidigt skapa något nytt.

Gruppen blir flitigt bokad till stora, offentliga evenemang och festivaler till mindre privata fester och bröllop av företag, eventbyråer, privatpersoner och festivalarrangörer som söker efter något annorlunda och unikt. Gruppen bokas för både större och mindre evenemang och har erfarenhet från TV-produktioner, musikvideos och scenshower.

Mer om dansshow

Mer om dansshow


Event & Projektledning

Banner Projektledning

Core of Culture projektleder och medverkar i event.

Lindsay är utbildad projektledare inom event och även utbildad resekonsult, så det finns gott om erfarenhet av internationella miljöer.

Vi blir ofta anlitade av arrangörer som vill ha en extra idéspruta i form av koordinator eller projektledare till eventet. Ring eller maila oss gärna utan förbindelser, vi hjälper till för att just ert event ska bli lyckat och minnesvärt.

Läs mer och kontakta oss.

wordpress hemsida wordpress hemsida