Om Oss

culture-banner

Bakgrund

Core of Culture är ett danscenter som grundades 2013 av systrarna Aileen och Lindsay Burrows. Båda hade då en bakgrund inom kulturellt arbete (dansare, koreografer, projektledare) och entreprenörskap. Idag drivs danscentret främst av Lindsay, då Aileen har fått lägga sin energi på att driva ett träningscenter i Sydamerika.

Dansskolan Core of Culture grundades med syftet att förstärka kulturella och konstnärliga konstformer som dans och musik med inriktning gatustilar (exempelvis afro, samba och brasilianska danser, latin m.m.). Vi har alltid sett gatan som en naturlig plattform för skapande, speciellt inom latinamerikanska / brasilianska/ afroinspirerade danser och slagverk. Gatan gav därför inspiration till namnet Core of Culture – kulturens kärna.

En annan viktig del som har vuxit fram genom åren är att vi arbetar ur ett holistiskt, kreativt och konstnärligt perspektiv i allt vi gör, vare sig det gäller danskurser, shower eller projekt. Dans gör inte bara gott för kroppen, det gör även gott för vårt inre och medvetandet.

Verksamheten består av tre delar:
  • Dansskola med kurser & workshops
  • Danskompaniet JEITO
  • Event

Kontakta oss

Kontakta oss

Flera av våra tidigare uppdrag hittar du här.


Dansskola

Prova på

För alla danskurser som hålls av Core of Cultures danspedagoger går kvalitet före kvantitet.

Vi har danskurser i samba, reggaeton, afrobrasilianska danser m.m för alla nivåer. Vår vision för kurserna är att du som elev ska känna dig fri och inspirerad under klasserna. En inre balans inom oss själva speglas även på andra delar av vårt liv.

För kvalitetens skull dansar vi i mindre grupper om max 18-20 personer, för att du ska kunna utvecklas och få ut så mycket av möjligt av klassen. Dessutom är läraren specialutbildad och har många års erfarenhet inom danspedagogik, konstnärlig och skapande dans för att ge mer till klasserna.

Vi kombinerar genuin dansträning med ett holistiskt perspektiv och en mer konstnärlig inriktning på klasserna. Denna kan skilja sig lite från traditionell undervisning inom gatustilar (där fokus mestadels ligger på steg, “rätta” rörelserna, fitnessbiten och att sätta koreografi). Vi tror att det är då du verkligen får utmanas i hur du kan uttrycka dig mer autentiskt.

Om du vill testa våra danskurser gratis är du välkommen på Öppet Hus den 18 och 21 feb!

Här hittar du allt om dansskolan

Mer om dansskolan

Prova på

Prova på

 


Danskompaniet JEITO

J E I T O är danskompaniet som skapar dansshower utöver det vanliga med latinamerikanska och brasilianska stilar. Här kombineras olika dansstilar och konstformer i strävan efter att utmana det traditionella och skapa något nytt.

Gruppen blir ofta bokad för stora, offentliga evenemang, festivaler och privata fester och bröllop. J E I T O anlitas av företag, eventbyråer, privatpersoner och festivalarrangörer som söker efter något annorlunda och unikt. J E I T O  är ett uppskattat danskompani med många dansshower bakom sig. Gruppen bokas för både större och mindre evenemang och har erfarenhet från TV-produktioner, musikvideos och scenshower.

I dagsläget håller danskompaniet på med en föreställning, “Incognito”. För mer information om projektet och kommande föreställning, kontakta oss gärna.

Mer om dansshow med Jeito

Mer om dansshow med Jeito


Event & Projektledning

Banner Projektledning

Core of Culture projektleder och medverkar i event.

Lindsay är utbildad projektledare inom event och även utbildad resekonsult, så det finns gott om erfarenhet av internationella miljöer.

Vi blir ofta anlitade av arrangörer som vill ha en extra idéspruta i form av koordinator eller projektledare till eventet. Ring eller maila oss gärna utan förbindelser, vi hjälper till för att just ert event ska bli lyckat och minnesvärt.

Läs mer och kontakta oss.

wordpress hemsida wordpress hemsida