Om Oss

culture-banner

Core of Culture är ett danscenter med olika delar – kurser, show och projekt.

Bakgrund

Core of Culture grundades 2013 av systrarna Aileen och Lindsay Burrows, båda hade då en bakgrund inom kulturellt arbete (dansare, koreografer, projektledare) och entreprenörskap.

Dansskolan Core of Culture grundades med syftet att förstärka kulturella och konstnärliga konstformer som dans och musik med inriktning gatustilar (exempelvis afro, samba och brasilianska danser, latin m.m.). Systrarna har alltid sett gatan som en naturlig plattform för skapande, speciellt inom latinamerikanska / brasilianska/ afroinspirerade danser och slagverk. Gatan gav därför inspiration till namnet Core of Culture – kulturens kärna.

En annan viktig del som har vuxit fram genom åren är att vi arbetar ur ett helhetsperspektiv och tar med principen ”body, mind, spirit” i allt vi gör, vare sig det gäller danskurser, shower eller projekt. Att dansa gör inte bara gott för kroppen, det gör även gott för sinnet och själen.

Verksamheten består av tre delar:
  • Dansskola med kurser & workshops
  • Danskompaniet JEITO
  • Event och projektledning

Kontakta oss

Kontakta oss


Dansskola

Prova på

För alla danskurser som hålls av Core of Cultures danspedagoger går kvalitet före kvantitet.

Vi har danskurser i samba, street, reggaeton, afrobrasilianska danser, contemporary/modern dans, barndans m.m för alla nivåer. Vår vision för kurserna är att skapa en helhet med principen ”body, mind, spirit” under klasserna. Att dansa gör inte bara gott för kroppen, det gör även gott för sinnet och själen. En inre balans inom oss själva speglas även på andra delar av vårt liv.

Under danskurserna jobbar vi skapande och öppet så att du kan dansa utifrån dina förutsättningar och mål.

Om du vill testa våra danskurser är du välkommen att prova på en klass för endast 100 kr!

Här hittar du allt om dansskolan

Mer om dansskolan

Prova på

Prova på

 


Danskompaniet JEITO

 

Jeito dansshow

J E I T O är danskompaniet som skapar dansshower utöver det vanliga med latinamerikanska och brasilianska stilar. Här kombineras olika dansstilar och konstformer i strävan efter att utmana det traditionella och skapa något nytt.

Gruppen blir ofta bokad för stora, offentliga evenemang, festivaler och privata fester och bröllop. J E I T O anlitas av företag, eventbyråer, privatpersoner och festivalarrangörer som söker efter något annorlunda och unikt. J E I T O  är ett uppskattat danskompani med många dansshower bakom sig. Gruppen bokas för både större och mindre evenemang och har erfarenhet från TV-produktioner, musikvideos och scenshower.

I dagsläget håller danskompaniet på med en föreställning, “Incognito”. För mer information om projektet och kommande föreställning, kontakta oss gärna.

Mer om dansshow med Jeito

Mer om dansshow med Jeito


Event & Projekt

Banner Projektledning

Core of Culture projektleder, arrangerar och medverkar i kulturella event och driver projekt.

 

Flera av våra tidigare uppdrag hittar du här.